MENU

Είστε έτοιμοι; Ξεκινάμε...1. Μάκης Ψωμιάδης, ο Μεγαλοπρεπής.

Ο μυστακιοφόρος κύριος Μάκης φημολογείται ότι γεννήθηκε με πούρο στο στόμα και ζήτησε από τη μαία που πρωτοαντίκρυσε να του το ανάψει. Κάποια χρόνια μετά τη γέννησή του, πήρε τη μπασκετική ΑΕΚ, επιχείρησε να φέρει τον «μεγάλο μπασκετμπολίστα του μπάσκετ» (βλ. βίντεο) Άρβιντας Σαμπόνις και αφού δεν τα κατάφερε, τα παράτησε. Για λίγο. Επέστρεψε αγοράζοντας την ΠΑΕ ΑΕΚ, τα έβαλε με το κατεστημένο που έστηνε παιχνίδια και αφού δεν άντεξε όντας ο μόνος καθαρός σε ένα βρώμικο περιβάλλον, τα παράτησε ξανά. Έμεινε στην ιστορία για τις δηλώσεις του στον Χάρη Αλευρόπουλο (ο οποίος δεν έβρισκε μικρόφωνο και αποφάσισε να κρατήσει μια κεραία αυτοκινήτου).

2. Θωμάς Μάτσιος, ο Ρήτορας.

Είναι αντιπρόεδρος αλλά κάνει για 10 πρόεδρους μαζί. Ο διάσημος πλέον αντιπρόεδρος του ιστορικού Εδεσσαϊκού, τα έχει όλα. Στιλ blues brothers (μαύρο κοστούμι-φαβορίτα-γυαλί), ευφράδεια στο λόγο και σύμφωνα με πληροφορίες που αντλήσαμε από την τοπική κοινωνία της Έδεσσας, πολλές πολλές θαυμάστριες. Έχει μείνει στην ιστορία γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενα του «αυτοί θέλανε να γίνει αλλά εμείς είπαμε όχι και τότε αυτοί είπανε όχι να μη γίνει αλλά εμείς θέλαμε να γίνει και τότε αυτοί είπανε ντάξει να γίνει ε και εμείς είπαμε ότι τώρα δε θέλουμε εμείς. Αυτό μόνο τίποτα άλλο».

3. Αντώνης Ρέμος, ο μεροκαματιάρης αοιδοπρόεδρος.

Άλλος ένας από τους πολύ καλούς ανθρώπους που θέλησαν να συμβάλλουν στη διάδοση του αθλητικού ιδεώδους στην πατρίδα μας. Άλλος ένας από τους κουλτουριάρηδες που έμπλεξαν με το ποδόσφαιρο καθαρά και μόνο για πολιτιστικούς λόγους. Έμεινε στην ιστορία για την εξομολόγησή του στον Γιώργο Λιάγκα, προς τον οποίο ξεστόμισε: «Αναζητώ μέρη για να τραγουδάω συνέχεια, για να μπορώ να πληρώνω (τα χρέη του Ηρακλή)».

4. Χρήστος Πανόπουλος, ο άνθρωπος που συνεννοούταν με ανακοινώσεις.

Ο αγαπημένος μας. Ο αγαπημένος όλων. Ο Πρόεδρος της Ξάνθης είναι σίγουρα ο πιο ωραίος τύπος από όσους θα σας παρουσιάσουμε σε αυτό το αφιέρωμα. Οι ανακοινώσεις του εκδίδονται με ταχύτητα ανεμοστρόβιλου. Όμως η ανακοίνωση για την οποία ο θα μείνει στην ιστορία, ήταν εκείνη η μυθική για τον «θεριακλή» Σταύρο Λαμπριάκο. Αναφέρει επί λέξει: «Ο πολυτιμότερος παίχτης της ομάδας μας με την πιο βρώμικη δουλειά και που τρώει όλο το ξύλο για να ανοίγει τον δρόμο στους άλλους είναι ο Σταύρος Λαμπριάκος. Καπνίζει βεβαίως Marlboro κόκκινο που είναι λίγο βαριά, για αυτό και του βγαίνει η ψυχή στο λαχάνιασμα. Από του χρόνου θα το κόψει».

5. Αχιλλέας Μπέος: Τότε εξυγιαντής, τώρα δήμαρχος.

Ένας ακόμα πρόεδρος στον οποίον τα κατεστημένο δε συγχώρεσε ποτέ ότι δεν μπλέχτηκε με τις βρωμοδουλειές των άλλων. Πρώτα στον Πανιώνιο και μετά στον Ολυμπιακό Βόλου άφησε εποχή για τις αντρίκειες δηλώσεις του και τις εξαιρετικές μεταγραφικές αφρικανών παικτών οι οποίοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το ακέραιο του χαρακτήρα. Είναι ο άνθρωπος που μας έκανε γνωστά τα χοντρά μπούτια του Μάριο του Μπρέσκα και θα τον ευγνωμονούμε μια ζωή γι’ αυτό. Έμεινε στην ιστορία για τα κλωτσομπουνίδια με τον Αλέξη Κούγια και τις γεμάτες από χριστιανικά νοήματα δηλώσεις του.

πηγή: provocateur.gr

Οι 10 πιο cult πρόεδροι του ελληνικού ποδοσφαίρου (μέρος Α')