MENU

Είμαστε πολύ κακής ποιότητας όντα οι Έλληνες. Μια αηδία σκέτη είμαστε…

Η λέξη «μέτρο» είναι παντελώς άγνωστη στους περισσότερους από εμάς. Η έννοια του σεβασμού αγνοείται. Αχαρτογράφητο έδαφος…

Ο Έλληνας νομίζει ότι κάθε πράγμα, ακόμα και το πιο σοβαρό, αυτό δηλαδή που αφορά το μέλλον το δικό του και των παιδιών του, είναι κάτι σαν Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός…

Κάτι σαν Βίσση-Βανδή…

Κάτι σαν Metallica-Iron Maiden…

Κάτι σαν Λούκι Λουκ-Αστερίξ…

Κάτι σαν γεμιστά ορφανά ή με κιμά…

Άλλη μία από τις δεκάδες αιώνιες κόντρες! Η αντίδραση είναι πάντα η ίδια, σε όλα τα θέματα, ανεξάρτητα από τη σοβαρότητά τους!

Όλοι λένε για τα κανάλια και την πλύση εγκεφάλου που σου κάνουν. Όμως, αν είσαι νοήμων και με συγκροτημένη σκέψη, δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα. Είναι παντελώς ακίνδυνα.

Τα social media είναι πιο επικίνδυνα. Απειλείσαι με ένα ιδιότυπο bullying, ακόμα και από τον πιο απίθανο τύπο που κάποια στιγμή έκανες τη μαλακία να αποδεχτείς το αίτημα φιλίας του.

Δεν τολμάς να γράψεις κάτι, την άποψή σου. Εκεί που περιμένεις τουλάχιστον να τη σεβαστούν και να διαφωνήσουν μαζί σου με ευπρέπεια ξεκινώντας έναν ωραίο διάλογο, σκάει το πρώτο σχόλιο:

Σκάει το δεύτερο: «Ψόφα δωσίλογε, γερμανοτσολιά»…

Σκάει το τρίτο: «Στο αληταριό της δραχμής κι εσύ;»…

Σκάει το τέταρτο: «Έτσι σου είπαν τα αφεντικά σου να λες;»…

Και μετά τι κάνεις; Απαντάς; Στην αρχή, ναι, μέχρι που βγαίνεις από τα ρούχα σου. Μετά αρχίζεις και σβήνεις σχόλια. Συνεχίζεται το bullying. Σε κατηγορούν ότι τους λογοκρίνεις! Μετά κάνεις unfriend ή block! Στο τέλος μετανιώνεις, σβήνεις τελείως το status σου και λες… «κάτσε να ανεβάσω κανά τραγουδάκι ή καμιά φωτό από την παραλία που ήμουν το πρωί…».

Αποφασίζεις να μην ξαναποστάρεις τίποτα. Σου λένε «είσαι απολιτίκ» ή «κρυφο-μνημονιακός» (διότι οι αντι-μνημονιακοί είναι… επαναστάτες και δεν κρύβονται).

Ο φασισμός του ασεβή, του κανίβαλου, του ανθρωποφάγου! Φαύλος κύκλος…

Υπάρχει ένα κλισέ που λέγεται τα τελευταία χρόνια αλλά είναι και η μεγαλύτερη αλήθεια που έχει ειπωθεί: Η κρίση αξιών είναι μεγαλύτερη και σοβαρότερη της οικονομικής κρίσης!

Ένα απέραντο μπουρδέλο είμαστε και το μόνο που αλλάζει κατά καιρούς είναι ο νταβατζής. Τα υπόλοιπα μένουν ίδια.

Και αν κάθε… εκατό χρόνια κάνουμε κανένα διάλειμμα και σοβαρευόμαστε, είναι απλώς διάλειμμα. Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι μπουρδέλο θα ‘μαστε…

Υ.Γ: Ο τίτλος του κειμένου έχει κλαπεί από ένα συγκλονιστικό στάτους φίλης στο facebook. Αφορμή για να γραφτεί το κείμενο αποτέλεσε θλιβερό σχόλιο απίθανου τύπου κάτω από το ίδιο στάτους: «Καλή προσπάθεια απαξίωσης του δημοψηφίσματος και προτροπής αποχής από αυτό…»! Αφορμή αποτέλεσαν φυσικά και όλα τα φρικιαστικά που γράφονται αυτές τις μέρες στο fb…

Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι μπουρδέλο θα ‘μαστε…
EVENTS