MENU
Χρόνος ανάγνωσης 6’

Οι «ήρωες» που έγιναν... προδότες και προσάναμμα! (pics)

0

Δεν είναι καθόλου εύκολο για έναν οπαδό να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι ένας παίκτης, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της ομάδας του, πανηγύρισε σαν τρελός τίτλους, κάποιες φορές δήλωνε δημόσια αιώνια πίστη και αφοσίωση στη φανέλα, τελικά αποφάσισε να επιλέξει τον (εύκολο ή δύσκολο τελικά) δρόμο της προδοσίας...

Η οργή των οπαδών ξεχειλίζει. Δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι θα βλέπουν πια έναν αγαπημένο παίκτη τους ως αντίπαλο. Οι αντιδράσεις της εξέδρας σε πολλές περιπτώσεις ακραίες. «Νεϊμάρ, να πεθάνεις» ακούστηκε το βράδυ της Δευτέρας στο «Καμπ Νου» στο φιλικό της Μπαρτσελόνα με τη Σαπεκοένσε. Μα να πεθάνει επειδή, ως επαγγελματίας, έκρινε ότι το καλύτερο για την καριέρα του και για τη ζωή του ήταν να συνεχίσει σε μια άλλη ομάδα.

Δεν είναι ο πρώτος, δεν θα είναι ο τελευταίος ο Βραζιλιάνος. Και ίσως η δική του αντιμετώπιση από τους οπαδούς της πρώην πια ομάδας του να μην είναι η πιο ακραία που έχουμε δει σε γήπεδο.

Από την εποχή που οι οπαδοί τύπωναν πεντοχίλιαρα με τη μορφή του Παναγιώτη Γιαννάκη, έβριζαν τον Αλέξη Αλεξανδρή, έκαιγαν την καφετέρια του Βαγγέλη Βλάχου, γιούχαραν τον Κρις Καλαντζή, σήκωναν πανό που απεικόνιζαν κότες και πετούσαν μπουκάλια στον Αντώνη Νικοπολίδη, έγραφαν «Οτι δεν ήσουν άνδρας το μάθαμε. Οτι ήσουν λιγούρης δεν το ξέραμε» για τον Μιχάλη Κωνσταντίνου και αποδοκίμαζαν έντονα τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη δεν έχουν αλλάξει και πολλά. Οι... προδότες θα είναι για πάντα στο στόχαστρο.

Ντούσαν Μπάγεβιτς - O άνθρωπος που δίχασε την ΑΕΚ

Στις 4 Ιουνίου 1996 ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η λατρεία των οπαδών της ΑΕΚ για τον Σερβοέλληνα τεχνικό μετατράπησε σε μίσος, καθώς ήδη από τον Φεβρουάριο εκείνης της χρονιάς υπήρχαν φήμες ότι ο Μπάγεβιτς είχε συμφωνήσει με τους «ερυθρόλευκους». Ο ίδιος υποστήριζε ότι δεν είχε «κλείσει» και έλεγε ότι αν η «Ένωση» έπαιρνε το Κύπελλο, θα παρέμενε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ επικράτησε του Απόλλωνα, αλλά ο Μπάγεβιτς έφυγε και θα διχάζει για πάντα τους «Ενωσίτες», οι οποίοι ουκ ολίγες φορές, με συνθήματα και πανό, αλλά όχι μόνο με αυτά, στράφηκαν εναντίον του.

Λουίς Φίγκο - Eπικηρυγμένος στην Καταλονία

Το καλοκαίρι του 2000, ο Πορτογάλος αποφασίζει να φύγει από τη Μπαρτσελόνα για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στη Βαρκελώνη ο Φίγκο ήταν πια επικυρηγμένος και στην πρώτη επιστροφή του στο «Καμπ Νου» έζησε μια κόλαση. Επιστήμονες μέτρησαν τον ήχο από τις αποδοκιμασίες των οπαδών και έδειξαν πως ήταν πιο εκκωφαντικός από αυτόν ενός Boeing 747 κατά την απογείωση! Οι οπαδοί της «Μπάρτσα» είχαν τυπώσει και χαρτονομίσματα με το πρόσωπό του και τα επιδείκνυαν με ειρωνεία. Η δεύτερη... επίσκεψη του στο «Καμπ Νου», τον Νοέμβριο του 2002, ήταν εξίσου εφιαλτική με την πρώτη Μέχρι και... γουρουνοκεφαλή βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο για χάρη του... προδότη.

Σολ Κάμπελ - Για πάντα προδότης

Ίσως η μεγαλύτερη προδοσία στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Μετά από δέκα χρόνια στην Τότεναμ, ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός αποφάσισε να πάει στην Άρσεναλ. Το συμβόλαιό του είχε λήξει, δεν δέχθηκε ανανέωση παρά το γεγονός ότι οι οικονομικές απολαβές που του πρότειναν στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» ήταν εξαιρετικές και μετακόμισε στην ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ. Ακόμα και σήμερα είναι ανεπιθύμητος από τους οπαδούς των «Spurs», οι οποίοι του αφιέρωναν τότε πανό με τη λέξη «Ιούδας».

Γκονζάλο Ιγουαΐν - «Δεν θα γίνεις Μαραντόνα, ποτέ»

Ο... προδότης, ο οποίος σχεδόν έκανε τον Φίγκο να ξεχαστεί! Δήλωνε πιστός στη Νάπολι, στα γκολ του πανηγύριζε δείχνοντας το έμβλημα στη φανέλα, όταν σκόραρε στο «Σαν Πάολο» πήγαινε μπροστά στους οπαδούς. Και τελικά, το καλοκαίρι του 2016, αποφάσισε ότι οι «πατρενοπέι» δεν καλύπτουν τις φιλοδοξίες του και ότι θα ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στη Γιουβέντους. Το κάψιμο της φανέλας του ήταν πραγματικά το λιγότερο. Ακόμα και απειλές θανάτου εκτοξέυτηκαν από τους οπαδούς της Νάπολι, οι οποίοι δεν πρόκειται να τον συγχωρήσουν ποτέ επειδή τους παράτησε.

Παναγιώτης Φασούλας - Ο μπασκετικός Κούδας

Σε μια εποχή που η μπασκετική κόντρα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού ήταν στο αποκορύφωμά της, η επιστροφή της «αράχνης» στο Παλέ δεν θα μπορούσε παρά να είναι επεισοδιακή. Ο ίδιος ο Φασούλας, άλλωστε, χαρακτήρισε εκείνο το παιχνίδι ως το πιο δύσκολο της καριέρας του. Κατά την είσοδο των ομάδων, το παρκέ γέμισε κέρματα, τα οποία είχαν ως στόχο τον Φασούλα, ενώ στις κερκίδες υπήρχε ένα τεράστιο πανό με τον «Πάνι» να κρατάει ένα πουγκί με δολάρια και να τρώει μια μπανάνα ακούγοντας τον Μέγα Αλέξανδρο να του λέει «Πουλημένε προδότη, ντροπή σου».

Βασίλης Σπανούλης - Ακόμα δεν μιλάει με τον Ομπράντοβιτς

O Σπανούλης ήθελε αρχηγικό ρόλο στη νέα του ομάδα. Ο Ολυμπιακός του κατέθεσε καλύτερη οικονομικά πρόταση, οι διαπραγματεύσεις κράτησαν ενάμιση μήνα, ενώ μεσολάβησε και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος ήθελε να τον κρατήσει στον Παναθηναϊκό. Ακόμα και σήμερα δεν μιλάει με τον Σέρβο τεχνικό, θεωρώντας πως δεν ήταν ξεκάθαρος απέναντί του, ενώ οι οπαδοί του «τριφυλλιού» είναι πάντα στα... κάγκελα, όχι μόνο στο πρώτο παιχνίδι του Σπανούλη με τα «ερυθρόλευκα» στο ΟΑΚΑ, αλλά και σε κάθε αγώνα, καθώς υποδέχονται τον... Φραγκοφονούλη με συνθήματα και πανό.

Ματιέ Βαλμπουενά - Κρέμασμα στο «Βελοντρόμ»

Ο Γάλλος αποφάσισε να αφήσει τη Μαρσέιγ για τη Λιόν και στην επιστροφή του στο «Βελοντρόμ» οι οπαδοί της πρώην ομάδας του τον... κρέμασαν. Όχι τον ίδιο, βέβαια, αλλά ένα ομοίωμά του, σε μια ενέργεια η οποία προκάλεσε τεράστιο σοκ. Θα μπορούσαν μόνο να τον αποδοκιμάσουν και να σηκώσουν πανό εναντίον του. Ωστόσο, στη Μασσαλία δεν επέδειξαν κανέναν ποδοσφαιρικό πολιτισμό και ήταν ξεκάθαροι ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συγχωρέσουν τον Βαλμπουενά. «Οι πραγματικοί Μασσαλοί δεν αγωνίζονται αλλού εκτός από τη Μαρσέιγ. Δεν είσαι τίποτα άλλο, από ένας προδότης» έγραφε ένα από τα πανό.

Μάριο Γκέτσε - O Iούδας που... φιλούσε υπέροχα

Άλλος ένας ποδοσφαιρικός... Ιούδας. Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ έκαψαν τις φανέλες του, διέγραψαν το όνομά του, σήκωσαν πανό στα οποία δίπλα στο επίθετο Γκέτσε υπήρχε το όνομα Ιούδας. Πήγε στη Μπάγερν διότι ένιωθε πως οι Βετσφαλοί δεν τον κάλυπταν πια. Τα πράγματα στο Μόναχο δεν ήταν όπως τα περίμενε, ο Γκουαρδιόλα δεν του έδωσε ευκαιρίες, ο Κάρλο Αντσελότι δεν τον ήθελε και έτσι ο Γερμανός μέσος αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Ντόρτμουντ. Και οι οπαδοί της ομάδας αναγκάστηκαν να τον δεχθούν πίσω και τελικά δεν είχαν άλλη επιλογή από το να του συγχωρήσουν την προδοσία.

ΛεΜπρον Τζέιμς - Το Κλίβελαντ στις φλόγες

Η απόφασή του να αφήσει το Κλίβελαντ ήταν σοκαριστική. Οι οπαδοί των Καβαλίερς έκαιγαν τις φανέλες του στους δρόμους, ενώ η περίφημη πλέον «Decision» τοποθετήθηκε απ’ το Associated Press στη λίστα του «Cleveland’s sports hall of shame». Ο ιδιοκτήτης των Καβς, Νταν Γκίλμπερτ, τον ανακήρυξε επίσημα «εγωιστή», «άκαρδο» και «προδότη» και υποσχέθηκε ότι η ομάδα του θα κατακτούσε το πρωτάθλημα χωρίς τον «βασιλιά». Τελικά, ο προδότης έγινε και πάλι ήρωας καθώς όχι μόνο επέστρεψε στο Κλίβελαντ, αλλά γύρισε για να στεφθεί με την ομάδα της καρδιάς του πρωταθλητής στο ΝΒΑ.

Οι «ήρωες» που έγιναν... προδότες και προσάναμμα! (pics)