MENU

Ο Ολυμπιακός από το περσινό καλοκαίρι είχε προσπαθήσει να ντύσει στα «ερυθρόλευκα» τον Άμραμπατ. Ο 28χρονος Μαροκινός μεσοεπιθετικός της Γαλατασαράι για εβδομάδες έπαιζε δυνατά για τους ερυθρόλευκους, ωστόσο η περίπτωσή του δεν προχώρησε τελικά και ο παίκτης ανανέωσε τον δανεισμό του στη Μάλαγα. Σημερινά δημοσιεύματα από την Ισπανία βάζουν και πάλι τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι. Το SDNA αναλύει τα δεδομένα για την περίπτωσή του.Όλη η Ολλανδία μιλούσε για αυτόν

Ο Νόρντιν Άμραμπατ έκανε το ξεπέταγμά του στην Ολλανδία με τη Φένλο και ήδη από την πρώτη του χρονιά όλοι οι μεγάλοι της χώρας (Άγιαξ, Αϊντχόφεν και Φέγενορντ) είχαν κάνει γνωστό το ενδιαφέρον τους. Άλλωστε ο «Αίαντας» τον γνώριζε ήδη με τον Άμραμπατ, που είχε κάνει τα πρώτα του βήματα στις φημισμένες ποδοσφαιρικές ακαδημίες του Άγιαξ. Τελικώς τη μάχη την κέρδισε η PSV στην οποία και μετακόμισε το καλοκαίρι του 2008.

Τους τάραξε στην ασίστ στην Τουρκία!

Έχοντας εντυπωσιάσει με τη φανέλα της Αϊντχόφεν ο Άμραμπατ πήρε μεταγραφή στην Τουρκία τον Ιανουάριο του 2011 βρίσκοντας ένα καλό συμβόλαιο στην Καϊσέρισπορ, η οποία τον κάνει δικό της με μόλις 1,1 εκατομμύριο ευρώ. Για τον παίκτη είχε ενδιαφερθεί τότε και η Γαλατασαράι. Ο Άμραμπατ βγάζει μάτια σκοράροντας επτά γκολ και μοιράζοντας συνολικά 14 ασίστ, δείχνοντας ότι είναι ένα πολυεργαλείο στο κέντρο, είτε παίζοντας στα πλάγια είτε ως επιτελικός.Για 8,6 εκατομμύρια ευρώ στη Γαλατά!

Η τιμή του Μαροκινού μεσοεπιθετικού εκτοξεύεται στα ύψη και η Γαλατασαράι χρειάζεται να δαπανήσει 8,6 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2012. Εκεί όμως αρχίζει να απογοητεύει. Δεν φαίνεται να «δένει» με την ομάδα και μπαίνει κυρίως ως αλλαγή.

https://www.youtube.com/embed/FF5nFu4P2HA

Δανεικός στη Μάλαγα

Τον Ιανουάριο του 2014, παρά τις προσπάθειες που κάνει για να κερδίσει τη θέση του στη Γαλατά, ο Άμραμπατ πηγαίνει με τη μορφή δανεισμού στη Μάλαγα. Παίζει βασικός το δεύτερο μισό της σεζόν και κερδίζει πάλι την αυτοπεποίθησή του. Τα σενάρια το περσινό καλοκαίρι δίνουν και παίρνουν, με τον Ολυμπιακό να πραγματοποιεί σοβαρές προσπάθειες να τον φέρει, ωστόσο ο ίδιος ο Άμραμπατ δεν δείχνει και μεγάλη διάθεση να παίξει στην Ελλάδα. Τελικώς συμφωνεί να ανανεώσει τον δανεισμό του στη Μάλαγα, αλλά φέτος βρίσκεται μεταξύ ενδεκάδας και πάγκου.

Ένας μεσοεπιθετικός που τα κάνει όλα!

Η περίπτωση του Άμραμπατ είναι σαφώς πάρα πολύ αξιόλογη. Μπορεί τελευταία να μην βρίσκεται στην ίδια φόρμα με παλιότερα, αλλά αποτελεί έναν μεσοεπιθετικό που διαθέτει τεράστιο ταλέντο. Είναι γρήγορος και εκρηκτικός και έχει τη δυνατότητα να παίζει με την ίδια ευκολία τόσο πίσω από τους επιθετικούς όσο και στα φτερά. Διαθέτει καλό δεξί πόδι, το οποίο δεν φοβάται να το δοκιμάσει από μακριά, ενώ μπορεί να παίξει και στις δύο πτέρυγες. Μάλιστα όταν πηγαίνει από αριστερά του αρέσει να συγκλίνει προς τα μέσα στην περιοχή και να τελειώνει τις φάσεις με το ανάποδο πόδι. Επίσης «βλέπει» γήπεδο, η πάσα του είναι ακριβής μοιράζοντας με ευκολία ασίστ ενώ είναι δυνατός και στο man-to-man με την εξαιρετική ντρίμπλα του. Γενικότερα αποτελεί ένα πολυεργαλείο που μπορεί με ποικίλους τρόπους να βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι.Τα δεδομένα για Ολυμπιακό

Το θετικό για τον Ολυμπιακό, εφόσον φυσικά ενδιαφέρεται και πάλι όπως γράφουν οι Ισπανοί, είναι ότι ο ίδιος ο Άμραμπατ γνωρίζει από πέρυσι τη θέλησή του να τον πάρει. Το είχαν δείξει άλλωστε το καλοκαίρι, συνεπώς το δημοσίευμα της AS που βάζει ξανά στο παιχνίδι τον Ολυμπιακό δεν αποτελεί είδηση για τον Μαροκινό μεσοεπιθετικό. Ο ίδιος ο Άμραμπατ θέλει να βρει μια μόνιμη ποδοσφαιρική στέγη. Στη Μάλαγα είναι χαρούμενος και ίσως να έμενε, αλλά αυτό δεν είναι στο χέρι του. Ο σύλλογος από την Ανδαλουσία θα πρέπει να αποφασίσει μέχρι τις 30 Απριλίου αν θα ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του παίκτη καταβάλλοντας το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει. Αν όχι, τότε αναγκαστικά ο Μαροκινός γυρνάει στη Γαλατασαράι, όπου δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2017, και οι Τούρκοι πιθανότατα ξεκινούν προσπάθειες να τον πουλήσουν.

Το ερώτημα είναι αν η Γαλατά «ψάχνεται» πάλι για δανεισμό του ή θα θελήσει να τον παραχωρήσει με κανονική μεταγραφή ώστε να απαλλαγεί από το συμβόλαιό του αφού δείχνει να μην τον υπολογίζει. Σίγουρα πάντως ο τουρκικός σύλλογος ξέρει ότι δεν μπορεί να κάνει απόσβεση στα 8,6 εκατομμύρια ευρώ που χρειάστηκαν για να τον αγοράσει. Το τι θα κάνει η Γαλατά θα φανεί στο τέλος της σεζόν και σε περίπτωση φυσικά που η Μάλαγα δεν αποφασίσει να ενεργοποιήσει την οψιόν.

Γιατί αυτή τη στιγμή φαίνεται πως η απόφαση ανήκει στην ισπανική ομάδα, η οποία με 3,5 εκατομμύρια ευρώ θα αποσπάσει το «ναι» της Γαλατά. Όσον αφορά το κασέ του Άμραμπατ αυτό κυμαίνεται μεταξύ 1 ως 1,4 εκατομμύρια ευρώ κλιμακωτά και αποτελεί άλλη μια παράμετρο που θα πρέπει να εξετάσει ο Ολυμπιακός.

Το φαλακρό βέλος! (vids)