MENU

Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι η ιδανική πολιτική προσωπικότητα, για να μην πλήττεις ποτέ. Εκεί που σκεφτείς πως δεν έχει πιο κάτω στην ανικανότητα διαχείρισης καταστάσεων, στην ανεπάρκεια άσκησης πολιτικής, στα… βαθιά μεσάνυχτα γύρω απ’ τον αθλητισμό, ο Ηρακλειώτης που βρίσκεται σε τριετή προεκλογική περίοδο, σου αποδεικνύει πως ακόμη δεν είδες τίποτα!

Οι μέρες που διανύουμε είναι «καυτές» πολιτικά. Ως στέλεχος της κυβέρνησης, θα μπορούσε να κρατά χαμηλούς τόνους ο Αυγενάκης, σεβόμενος τις καταστάσεις που βιώνει ο τόπος. Ως πολιτικός επικεφαλής του αθλητισμού, θα μπορούσε να δείξει πως έστω ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα του χώρου.

Σιγά τα προβλήματα θα σκεφτεί κανείς. Απλά το ποδόσφαιρο βαράει διάλυση, το μπάσκετ έχει γυρίσει το κλειδί στο λουκέτο, το βόλεϊ μία απ’ τα ίδια ενώ συγχρόνως έβαλε… κερασάκι με πτώχευση η Ομοσπονδία του αθλήματος, η Γυμναστική φωνάζει «βοήθεια» αλλά σιγά μην ιδρώσει το αυτί του.

Απ’ τη στιγμή που η αντίδραση και η πρωτοβουλία του σε όλα αυτά, είναι μηδαμινή, το πιο προφανές ήταν να πάει κάπου… αθόρυβα διακοπές. Μακριά απ’ τα φώτα της δημοσιότητας, να ξεχάσει ο κάθε πολίτης-φίλαθλος πως υπάρχει υφυπουργός αθλητισμού σε αυτή τη χώρα. Διότι όποτε το θυμούνται, σιχτιρίζουν και ανεβάζουν πίεση σε εποχές δύσκολες.

Λίγες μέρες μετά την ξεφτίλα απ’ το υπουργείο οικονομικών που ανακοίνωσε πως λεφτά απ’ το στοίχημα δεν υπάρχουν για το 2022, ο άνθρωπος που υποσχόταν αυτά ακριβώς τα χρήματα σε κάθε του επαφή με φορείς των σπορ και των λιγκών/σωματείων, αυτό-προμοτάρεται!

Όλοι θυμάστε φυσικά τις καταγγελίες από σωματεία της ΕΠΣ Ηρακλείου (τόπου όπου πολιτεύεται ο Αυγενάκης) πως ο υφυπουργός τηλεφωνούσε και ζητούσε ευχαριστήρια ανακοίνωση προς το πρόσωπό του, για την επιχορήγηση που έλαβαν μέσω του Μητρώου.

Προφανώς στα ίδια… παρακάλια εντάσσεται και η ανάρτηση του Ηρακλειώτη στον λογαριασμό του στο twitter. Ενώ «βράζει» ο αθλητισμός και διαλύεται το σύμπαν γύρω του χωρίς να κουνά το δαχτυλάκι του, αυτό-αποθεώνεται ποστάροντας δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού του beach volley, ο οποίος τον ευχαριστεί για τις εγκαταστάσεις Karteros Beach Sports. Πού αλλού; Στο Ηράκλειο!

Δείτε τη μυθική ανάρτηση:

Το beach volley υπάγεται στην πτωχευμένη Ομοσπονδία που όπως έχει πει ο Αυγενάκης, τρία χρόνια τη βοηθά παρότι πτώχευσε, ρίχνοντας την ευθύνη στο παρελθόν.

Αυτό είναι το λιγότερο. Το χειρότερο είναι πως ζούμε σε μια χώρα που ακόμη και σήμερα ειρωνεύονται όλοι έναν αθλητή του μπάσκετ, διεθνή, ο οποίος είχε κάνει δήλωση «μπράβο στον εαυτό μου». Τη στιγμή που ο υφυπουργός αθλητισμού, ποστάρει τα ευχαριστώ… στον εαυτό του.

Είναι πάρα πολλά τα προβλήματα που έχει να διαχειριστεί ο τόπος. Άλλα τώρα, άλλα πριν, άλλα πιο πριν. Ίσως αυτά να «σώζουν» κιόλας τον Λευτέρη Αυγενάκη, που αποτελεί μόνιμο, συνεχές, σταθερό και αυξανόμενο πρόβλημα για τη χώρα, για τον αθλητισμό, για οτιδήποτε καταπιάνεται. Λειτουργώντας ξεκάθαρα ως… Λουδοβίκος.

Ή σαν Μαρία Αντουανέτα, γιατί την ώρα που ο αθλητισμός στο κορυφαίο του επίπεδο ενδιαφέροντος δεν έχει ψωμί να φάει κι αυτός ασχολείται με το παντεσπάνι του Ηρακλείου και της καρέκλας του.

Ο… Λουδοβίκος του αθλητισμού, προμοτάρει τις ευχαριστίες προς το πρόσωπό του!
EVENTS