MENU

Σαν τώρα θυμόμαστε πριν κάποιους μήνες, τις δακρύβρεχτες δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη. Τις οποίες έκανε μετά το κλάμα του Ιακωβίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ευθύνες σε όλους τους άλλους εκτός απ’ τον καθρέφτη του και φυσικά υποσχέσεις για συνομιλίες με αθλητές προκειμένου να λυθούν όλα τα προβλήματα. Λες και γι’ αυτά ευθύνονται άλλοι κι όχι ο πολιτικός επικεφαλής του αθλητισμού.

Οι μήνες πέρασαν. Τι άλλαξε; Τι έκανε ο Λευτέρης Αυγενάκης; Λεζάντα. Βόλευε όποιον ήθελε κι όποιον έπρεπε, για να κινείται το… σύστημα όπως πρέπει. Μόλις πριν μερικές ώρες το SDNA αποκάλυψε τα εξωφρενικά ποσά που ξόδεψε η Χριστίνα Τσιλιγκίρη στο ΣΕΦ. Για κουραμπιέδες, ρόδια, ποτά κτλ, απ’ τη δική σας τσέπη ως πολίτες της χώρας αυτής, βγήκαν 46.360 ευρώ!

Η Τσιλιγκίρη είναι επιλογή Αυγενάκη, η θητεία της στη διοίκηση του ΣΕΦ ανανεώθηκε απ’ τον συγκεκριμένο πολιτικό. Λογικό να τον εντυπωσιάζουν τα τόσα λεφτά για κουραμπιέδες, όταν ο ίδιος επιτελεί έργο ξοδεύοντας 19.840 ευρώ για ένα και μόνο ταξίδι στο Τόκιο.

Την ίδια μέρα που έγιναν γνωστά τα κόστη των γλυκυσμάτων της Τσιλιγκίρη στο ΣΕΦ, μια Ελληνίδα αθλήτρια αποφάσισε να πάψει να αγωνίζεται με τα χρώματα της χώρας της. Γιατί δεν αντέχει άλλο. Δεν μπορεί άλλο. Ο λόγος για την Βασιλική Καραχάλιου.

Η Ελληνίδα ιστιοπλόος, ανακοίνωσε μέσω social media πως θα αλλάξει χρώματα στα πανιά της. Δε θα έχει πλέον τα γαλανόλευκα. Ευχαρίστησε όσους τη στήριξαν. Αλλά κυρίως, ξεμπρόστιασε την Πολιτεία. Μίλησε ανοιχτά για όσα τραβάει. Μία ακόμη μαρτυρία που προστίθεται στις τόσες και τόσες αθλητών. Τους οποίους θυμούνται μόνο στα μετάλλια και τις μεγάλες επιτυχίες.

Τα είπε ανοιχτά. Όχι μόνο για την Πολιτεία, αλλά και για την Ομοσπονδία και για την ΕΟΕ. Αλλά όταν έχεις ακούσει τόσες υποσχέσεις από έναν υφυπουργό της λεζάντας, είναι λογικό να εξοργίζεσαι!

Για το Ελληνικό κράτος, η Καραχάλιου ανέφερε:

«Καθώς είμαι σε διαδικασία αλλαγής εθνικών χρωμάτων στα πανιά μου, (και μόνο στα πανιά μου, γιατί η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ είναι χαραγμένη με τατουάζ στην καρδιά μου), σαφώς σας οφείλω έναν απολογισμό και τους λόγους αποχώρησής μου από τα εθνικά χρώματα. Τον αγώνα που έκανα βαδίζοντας προς την Ολυμπιάδα του Τόκιο (και δεν αναφέρομαι για τον αγώνα μέσα στην θάλασσα) ΑΔΥΝΑΤΩ να τον επαναλάβω, καθότι οδηγεί σε μόνο έναν προορισμό, την αποτυχία των στόχων που έχω για την Ολυμπιάδα στο Παρίσι, και επεξηγώ:

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Παντελώς απούσα, ενδιαφέρεται μόνο στον βαθμό που οι αθλητές την υποβοηθούν να διαφημίσει “υποτιθέμενο έργο που έχει παράξει” (είδε την χρησιμοποίηση του βίντεο “Άνεμοι Αλήθειας” των πρωταθλητών ιστιοπλοΐας). Θυσία όλα στον βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων. Με αποτέλεσμα οι Ολυμπιακοί αθλητές να παραπαίουν μεταξύ λύσεων όπως τα reality, η ζητιανιά...η νύχτα!».

Ίσως ο Λευτέρης Αυγενάκης να ενημερωθεί για την Ελληνίδα ιστιοπλόο. Ίσως να μπορεί να φανταστεί ο καθένας μας γιατί δεν ασχολείται καν. Πόσες φωτογραφίες θα μπορούσε να βγάλει δίπλα της; Πόση προβολή θα είχαν αυτές; Η λεζάντα πάνω απ’ όλα. Κι ας αποφάσισε μια αθλήτρια να τα παρατήσει όλα και να αγωνιστεί με άλλη χώρα!

Ένα θερμό χειροκρότημα στον Λευτέρη Αυγενάκη. Που για πολλοστή φορά αποδεικνύει τη χρησιμότητά του. Έτσι όπως πάει, η λεζάντα του δε θα γίνεται δίπλα σε αθλητές. Επειδή ή θα αναγκαστούν να τα παρατήσουν, ή να αλλάξουν χώρα για να έχουν τα απαραίτητα.

Οι φωτογραφίες ας βγαίνουν δίπλα σε κουραμπιέδες και ρόδια. Να βάζει την κάθε Τσιλιγκίρη να τραβάει τις κατάλληλες πόζες. Άλλη χρησιμότητα δεν υπάρχει.

Ο Έλληνας πολίτης, σκέφτεται το απλό: Άραγε με αυτά τα 46.360 ευρώ των κουραμπιέδων, θα αναγκαζόταν να αλλάξει χρώματα στα πανιά της η Καραχάλιου; Ο απλός Έλληνας πολίτης που κράτησε στην άρση βαρών τον Ιακωβίδη. Δεν μπορεί να υποκαθιστά διαρκώς την Πολιτεία κι έναν υφυπουργό που δεν έχει την παραμικρή χρησιμότητα…

 

Λεφτά για κουραμπιέδες υπάρχουν, για αθλητές ούτε καν