MENU

Ακριβαίνει η ΔΕΗ, ανεβαίνει το τιμολόγιο της ΔΕΗ, χτυπούν τα κουδούνια για να δουν τι έχει «γράψει» το ρολόι. Κουράστηκα φίλοι μου. Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ να ησυχάσει το κεφάλι μας. Ποιος νοιάζεται στο τέλος-τέλος; Ρεύμα, ενέργεια, μπούρδες. Τα σοβαρά περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου δεν πρέπει να χαθούν. Πάση θυσία. Να βάλω κι εγώ τα στήθη μου μπροστά. Ναι, για την έκταση-φιλέτο δίπλα στο ΣΕΦ θα το έκανα. 

Θα ανάψω λαμπάδα στο ύψος του πρωθυπουργού, του Αυγενάκη και όλων των υπουργών. Να τους φιλήσω τα χέρια αν χρειαστεί. Αυτά τα χέρια που θα υπογράψουν για να παραχωρηθεί δημόσιος χώρος στον Ολυμπιακό. Δίπλα στη θάλασσα, όχι τίποτα μπανάλ καταστάσεις μέσα σε τσιμέντα και στενά. 

Ε ναι λοιπόν, δέχομαι να πάει το σουβλάκι 3 ευρώ, ο καφές 5 ευρώ. Δέχομαι να δουλεύω για 400 ευρώ με τον εργοδότη να αποφασίζει πόσες ώρες. Δέχομαι να πληρώνομαι τις υπερωρίες με ρεπό. Σάμπως με τέτοια πολιτική πυγμή θα ξέρω τι να τα κάνω τα λεφτά; Οι συνταξιούχοι θα δίνουν πλάκες χρυσού στα εγγόνια τους πλέον, όχι απλά ένα δεκάευρω για σοκολάτα. Ναι! Ο Θρύλος θα κάνει κολυμβητήριο! Θα φάμε όλοι με χρυσές μασέλες και θα κάνουμε γαργάρες με χλώριο. Ανασαίνει η Ελλάδα οξυγόνο πλέον. Ακόμη και στις περιοχές που μυρίζουν μέχρι τώρα καμένο.  

Το τελευταίο κρατικό asset δεν πάει πουθενά. Παραμένει στο δημόσιο. Πανηγύρι, όλοι στους δρόμους. Ένας χώρος, μια σταλιά δυο επί τρία δόθηκε στον Θρύλο των γηπέδων και των πισινών.

Γράφουν οι καλοί μου οι Ολυμπιακο-Μαρινακογράφοι πως έγινε ο διαγωνισμός με απόλυτη διαφάνεια. Κουτά παιδιά. Πήρε το διαγωνισμό ο Ολυμπιακός και θα πάει κανενός το μυαλό πως υπήρξε οποιοδήποτε ψεγάδι; Παιδιά θα σας μαλώσω. Πιπέρι. Αυτά ούτε για πλάκα. 

Εντάξει, σχωράτε τους για το γεγονός πως ξεχνούν να αναφερθούν στο χώρο που παραχωρήθηκε. Τι σημασία έχουν μωρέ τα οικόπεδα μπροστά στο ποιος θα χτίσει; Να σας δώσω έκταση στη Βουλιαγμένη πάνω στη θάλασσα. Τι να την κάνετε αν δεν μπορείτε να χτίσετε; Να κοιμάστε κάτω απ’ τα άστρα; Το λένε τα παιδιά. Μη σκαλώνετε στην ασίστ οικοπέδων-φιλέτων δίπλα στο ΣΕΦ. 

Ακόμη και κάτι περίεργο να υπήρχε στην παραχώρηση κάτω απ’ τη μύτη όλων αυτής της παραθαλάσσιας έκτασης, με χέρια και με πόδια υπέγραφα. Ο Ολυμπιακός είναι το καμάρι της κοινωνίας. Είναι σωματείο πρότυπο προώθησης του ευ αγωνίζεσθαι. Διδάσκει πολιτισμό, ήθος, αθλεί τον κόσμο σωματικά και πνευματικά. 

Σωματικά όσους πρέπει να πηγαίνουν και να έχουν κάτσε-σήκω τους αντιπάλους στα εντός έδρας ματς και πνευματικά τους αντιπάλους. Μπορείς με καταστάσεις τραμπουκισμού να πάρεις αποτέλεσμα; Μπορείς εσύ καμεραμάν να αντέξεις και να κάνεις τη δουλειά σου σε συνθήκες ζούγκλας; Οι στρατιώτες στην αρχαία Σπάρτη ήταν γατάκια μπροστά στις αθλητικές και πνευματικές διδαχές του ΟΣΦΠ. Με το αίμα μου υπογράφω για αυτό το σωματείο να πάρει και το σπίτι μας αν χρειαστεί να δοξάζει τη χώρα. 

Το «Καραϊσκάκης» σε ένα βράδυ μπήκε σε φάκελοΟλυμπιακών Αγώνων. Το ΣΕΦ κανείς δεν έχει μάθει αν ξεχρεώθηκε για τη χρήση προηγούμενων ετών. Είναι δυνατόν να φτάνουμε τελευταία στιγμή για να μπει στο φάκελο η έδρα του Θρύλου στο ποδόσφαιρο; Είναι δυνατόν να ζητά το δημόσιο λεφτά για το ΣΕΦ απ’ το Θρύλο, αντί να πληρώνει κάτι η Χριστίνα η Τσιλιγκίρη για τη διαφήμιση του χώρου με «χορηγούμενη»;

Ευτυχώς ήρθε η καλή μας κυβέρνηση να ισορροπήσει τα πράγματα. Το λες και μια μορφή αποζημίωσης για την ταλαιπωρία που τράβηξε το λαμπρό σωματείο των τίτλων με κάθε τρόπο. Πισίνες, οικόπεδάρα. Αναμένω και μια δημόσια συγγνώμη μέσω διαγγέλματος στον Ελληνικό λαό. Γιατί ακόμη δεν έχει φτιαχτεί κι ένα παλάτι για τον εκάστοτε μεγαλομέτοχο και τον εκάστοτε πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Με χρυσές πόρτες και παράθυρα. Τόσες κούπες έχει ο Θρύλος, θα λιώσει μερικές άμα λάχει. Σάμπως ίδρωσε για να τις πάρει; Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Ελπίζω να μη βρεθούν τίποτα μυστήριοι κάτοικοι Φαλήρου που θα προσφύγουν στο ΣτΕ! Είπαμε, η διαφάνεια είναι το δεύτερο όνομα του σωματείου και της κυβερνήσεως. Άσε που εκεί στο παραθαλάσσιο σημείο δίπλα στο ΣΕΦ, δεν έχει τίποτα κορμοράνους ή φώκιες. 

Θα αρχίσουν τώρα κάποιοι μυστήριοι να ψιθυρίζουν. Επειδή ο ΠΑΟΚ είπε ο πρωθυπουργός πως περιμένει τον «επενδυτή» να φτιάξει μόνος του τη νέα Τούμπα. Σε χώρο που είναι δικός του και δε θα του χαριστεί. Η ΑΕΚ σχεδόν έχει έτοιμο το γήπεδό της, μόνη της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Παναθηναϊκός πάλι, αν θέλει να κάνει γήπεδο, δεν πρέπει να δώσει το φιλέτο της Λεωφόρου; Τι είναι το κράτος να χαρίζει σε ομάδες, φιλανθρωπικός οργανισμός; Ή μήπως αυτοί οι μυστήριοι μαυροκιτρινοπράσινοι έχουν την απαίτηση να παίρνουν όσα κι ο Ολυμπιακός; Γελάω πικρά με το θράσος τους και πάω παρακάτω. 

Κάποια στιγμή ο παραλογισμός των υπόλοιπων σωματείων ας σταματήσει. Να κοιτάξουν να γίνουν όλα νόμιμα, να μη γκρινιάζουν διαρκώς για τις καθυστερήσεις και τις γραφειοκρατίες. Κυρίως να μην πιάνουν στο στόμα τους τον Ολυμπιακό. Που υπό νορμάλ συνθήκες έπρεπε να βγει νόμος απ’ τον Αυγενάκη να πληρώνουν Ολυμπιακόσημο. Η τιμή του οποίου θα διπλασιάζεται σε ενδεχόμενη Ευρωπαϊκή αποτυχία του Θρύλου. 

Ο Λευτέρης ο καλός, είναι χαρούμενος έμαθα. Γιατί με τις πισίνες δίπλα στο ΣΕΦ, δε θα μένει στις βόλτες με Harley. Θα κάνει εκδηλώσεις και με τζετ-σκι. Αρχίζω και ανησυχώ μήπως είναι μικρή η έκταση που παραχωρείται/χαρίζεται/δωρίζεται από την κυβέρνηση στην ομάδα που οι αχρείοι την έχουν ταυτίσει με το δημόσιο από την εποχή του Κοσκωτά. Αν ήταν έτσι, γιατί δεν έχει δοθεί το λιμάνι στον Ολυμπιακό και δόθηκε στην Cosco; Ο Μώραλης τι κάνει, πόσο ακόμα θα παίζει 50-50 τον Ολυμπιακό σαν τον Μποροβήλο στη Ριζούπολη; 

Εγώ θα πρότεινα απ’ το ΣΕΦ και πέρα, όλη η παραλιακή ζώνη μέχρι και το Ελληνικό που δεν προχωρά ως πρότζεκτ, να δοθούν για εκμετάλλευση στον Ολυμπιακό. Από πρότζεκτ άλλο τίποτα. Για τις ανακοινώσεις θα ενεργοποιηθούν Πίκουλας, Καρεμπέ και Συλαιδόπουλος. Η εγγύηση των ερυθρόλευκων πρότζεκτ. Συν τα φθηνά εργατικά χέρια που θα γλιτώσουν χρήματα απ’ το κράτος. Θες δυνατούς για οικοδομές; Παίρνεις τον Καμαρά απ’ τον Άρη. Θες λεπτοδουλειά; Έλα Μπρούνο Γκάμα παικταρά. Επιτέλους αυτός ο τόπος προοδεύει. Η ανάπτυξη ήρθε. Αρκούσε μια παραθαλάσσια έκταση χαρισμένη στον Ολυμπιακό. Μέσα από διαγωνισμό εννοείται. Που λάμπει σαν τον ξάστερο ουρανό. Ρε δώστε τα κλειδιά του κράτους στον Μαρινάκη και τον Κουντούρη να τελειώνουμε. Αν δεν τα δώσατε ακόμη… 
 

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Θες κρατικά φιλέτα; Γίνε Ολυμπιακός!
EVENTS