MENU

Ο άνεμος δεν ευνόησε τα σκάφη που βγήκαν να ταξιδέψουν στο Φαληρικό Όρμο, με αποτέλεσμα να μη διεξαχθούν ιστιοδρομίες στις Ολυμπιακές κλάσεις ILCA 7 και ILCA 6 ILCA, αλλά και στα ILCA 6 ανδρών.

Έτσι, η κατάταξη παρέμεινε αμετάβλητη, με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ιστιοπλόους να παραμένουν κοντά στην Ολυμπιακή πρόκριση, που θα πάρουν τόσο στα κλάσεις ILCA 7, όσο και στα ILCA 6 γυναικών, οι δύο πρώτες ευρωπαϊκές χώρες από όσες δεν έχουν εξασφαλίσει θέσεις για την Ολυμπιακή Ρεγκάτα της Μασσαλίας.

Θυμίζουμε ότι η καλύτερη Ελληνίδα, η Εβελίνα Καραγεώργου έχει φέρει, για την ώρα, τη χώρα μας στην τέταρτη θέση στην κατάταξη για την Ολυμπιακή πρόκριση και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στα ILCA 7 στην πέμπτη.

Όλοι, από τους διοργανωτές έως τους αθλητές και τα στελέχη της επιτροπής αγώνων, είναι πανέτοιμοι και αναμένουν τις δύο τελευταίες μέρες της διοργάνωσης, που θα κριθεί η τελική κατάταξη και οι χώρες που θα πάρουν τέσσερα ευρωπαϊκά Ολυμπιακά εισιτήρια.

Οι αγώνες μεταδίδονται ζωντανά με πολυκάμερη κάλυψη και drones μέσα από τη θάλασσα, από την ομάδα ζωντανών μεταδόσεων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας μέσω του καναλιού της στο YouTube.

Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις της θεαματικότητας των αγώνων, τη δράση στο νερό, από την Κυριακή που ξεκίνησαν οι αγώνες, παρακολούθησαν περισσότεροι από 8.500 θεατές από 34 χώρες. Ο συνολικός χρόνος θέασης έχει φτάσει τις 1.500 ώρες και οι εμφανίσεις του live streaming πλησιάζουν τις 70.000.

Η διαδικασία πρόκρισης στο Παρίσι

Στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι, από το «ILCA Senior European Championships & Open European Trophy 2024» θα προκριθούν οι 4 ευρωπαϊκές χώρες (2 άνδρες και 2 γυναίκες) με την καλύτερη κατάταξη.

Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες διεκδικούν μέσα από τη διοργάνωση οι παρακάτω 14 ευρωπαϊκές χώρες:

Γυναίκες ILCA 6 (σε παρένθεση η συμμετοχή αθλητριών): είναι: Βουλγαρία (1), Κροατία (6), Κύπρος (2), Τσεχία (3), Εσθονία (3), Ελλάδα (14), Ισραήλ (4), Λετονία (1), Λιθουανία (1), Μάλτα (1), Ρουμανία (1), Σερβία (1), Σλοβενία (2) και Ουκρανία (3).

Άνδρες ILCA 7 (σε παρένθεση η συμμετοχή αθλητών):

Αυστρία (4), Βουλγαρία (1), Τσεχία (1), Εσθονία (2), Ελλάδα (19), Ισραήλ (4), Λιθουανία (3), Μάλτα (1), Μονακό (1), Πολωνία (3), Σερβία (1), Σλοβενία (3), Ελβετία (4) και Ουκρανία (3).

Οι υποστηρικτές και οι χορηγοί μας

Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου Αλίμου και σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Το 2024 ILCA Senior European Championships & Open European Trophy στηρίζουν οι:

Επίσημοι Συνεργάτες: Cosmote - Επίσημος Συνεργάτης Τεχνολογίας, In the loop, μια πρωτοβουλία του Ομίλου Πλαστικά Θράκης - Επίσημος Συνεργάτης Βιωσιμότητας και η Περιφέρεια Αττικής.

Κύριοι Χορηγοί: Cosmorama, Νέα Μαρίνα Άλιμος, Coral και Saxdor Yachts.

Χορηγοί Επικοινωνίας: COSMOTE TV, Καθημερινή.


Υποστηρικτές: Paralos, Plangton First, All4sailing.com, Biamar, Fishing Mania, Lifemat, Aside, Zhik, Ειδική Μονάδα Αλληλεγγύης, PD Contruction, Ελληνική Κλάση ILCA, Kavas, Sailways, AVANTI και Caramondani Hellas.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οργανωτική Επιτροπή αγώνων

Πρόεδρος: Νίκη Αναστασίου, πρόεδρος Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας

Αντιπρόεδρος: Γιώργος Χριστόπουλος, Πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου

Μέλος: Ευάγγελος Βλάχος, Διευθυντής Νέας Μαρίνας Αλίμου

Μέλος: Βασιλική Μιλλούση, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού

Διοργάνωση

Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου

Διεύθυνση: Λ. Ποσειδώνος, Β’ στάση Καλαμακίου, Νέα Μαρίνα Αλίμου

Τ.Κ.: 17455

Τηλ. επικοιν./Φαξ: +30 210 9829878

Email: [email protected]

Site: http://www.nok.com.gr

Website αγώνα: https://2024-senior.eurilca-europeans.org

Social Media

Facebook: Κalamaki Nautical Club – Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου

Instagram: Κalamaki Nautical Club

Youtube: Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου

# διοργάνωσης: #ilcasenioreuropeans2024 #nauticalclubkalamaki #ILCAsailing #ilcaclass #COSMOTE #kalyteroskosmos #RegionofAttica #intheloop #sustainability #cosmorama #NeaMarinaAlimos #saxdoryachts #coral #EurILCA #COSMOTETV #Kathimerini

Media Team

Παντελής Λώλης

Τηλ. επικοιν.: 6974888198

Email: [email protected]

Βασίλης Γεωργιώτης

Τηλ. Επικοιν.: 6977271016

Email: [email protected]

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 2024: Αυξάνεται η αγωνία για την Ολυμπιακή πρόκριση