MENU

Λίγο πριν την πραγματοποίηση της μεγάλης γιορτής των μαχητικών αθλημάτων, του «Τhe Battle 17», που θα γίνει την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στο κλειστό του Tae Kwon Do, o διοργανωτής του και πρόεδρος της WKN Hellas ο γνωστός δημοσιογράφος και πολυπράγμων Στέφανος Κωνσταντινίδης μιλάει για την μεγάλη διοργάνωση που ετοίμασε έχοντας κλείσει ματσάρες με τους καλύτερους, μιας και μόνο οι κορυφαίοι μπαίνουν στο ρινγκ του «The Battle»! Απολαύστε τον...

- Το “The Battle” επιστρέφει στις 10 Δεκεμβρίου μετά από 8 μήνες απουσίας. Πόσο καιρό χρειάστηκες για να οργανώσεις αυτό το event και τι δυσκολίες αντιμετωπίζει ένας promοter όταν ετοιμάζει ένα event τέτοιου μεγέθους;

«Το The Battle είναι η μεγάλη μου καψούρα, το χόμπι μου, απολαμβάνω να το οργανώνω. Είναι το αγχολυτικό μου και η αγαπημένη μου ενασχόληση. Κάθε φορά, όσα μαθήματα και να έχω πάρει στο το παρελθόν από ασυνεπείς συνεργάτες, από τυχοδιώκτες αθλητές και από αριβίστες προπονητές, κάθε φορά όμως το μπάτζετ ανεβαίνει κ η αλήθεια είναι πως όταν τα βάζω κάτω με χαρτί και στυλό, λίγο πριν την μεγάλη βραδιά, δεν κοιμάμαι τα βράδια γιατί η εξίσωση, στην Ελλάδα της τελευταίας στιγμής και των άφραγκων Ωνάσηδων, η εξίσωση δε βγαίνει.

Στο τέλος γίνεται πάντα ένα θαύμα και φεύγω χαμογελαστός. Όχι γιατί πλούτισα, τρίχες. Το The Battle δεν μου προσφέρει ούτε τα μισά από αυτά που κερδίζω από τα μουσικά ή θεματικά events εκτός μαχητικών αθλημάτων που κάνω. Αλλά έτσι είναι οι «καψούρες», ασύμφορες. Αυτή η ικανοποίηση όμως όταν βλέπεις τον Ignashov, τον Jahfar Wilnis, τον Murthel Groenheart και όλους αυτούς που έχουμε φέρει στην Ελλάδα και το κοινό τους γνωρίζει μόνο μέσω του youtube, δεν πληρώνεται.

Αυτό είναι άλλωστε το The Battle. Γι αυτό γεννήθηκε. Για την υπέρβαση. Και ειλικρινά είμαι περήφανος που γεννήθηκε μέσα στην κρίση και συνεχίζει να επιβιώνει χωρίς καμία έκπτωση στο αρχικό project. Την ώρα που κάποιοι στήνουν το «ποιος θα δείρει τον Σουγκλάκο», την ώρα που κάποιοι πληρώνουν, όταν πληρώνουν με ποσοστά από τα εισιτήρια, στην 17η έκδοση του, το The Battle έχει main event τον Ανδρέα Μιχαηλίδη των πολλών χιλιάδων ευρώ στο εξωτερικό λίγο πριν την μεγάλη πρόκληση του UFC, τον Μελέτη με αντίπαλο που έχει πιο πλούσιο βιογραφικό από τον ίδιο στο πικ της καριέρας του, όλα αυτά τα παλικάρια που ξέρουν ότι η βραδιά του The Battle έχει λάμψη αλλά έχει και fatality αν δεν είναι στη μέρα τους και στο PART1 πρωταγωνιστούν οι κεντρικοί πρωταγωνιστές των υπολοίπων ελληνικών διοργανώσεων ανά την Ελλάδα. Αυτό είναι η ανταμοιβή μας. Αυτό δεν πληρώνεται και το κοινό του The Battle γνωρίζει τόσα χρόνια καλά, ότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΜΕ!».

- Τι ανταπόκριση παρατηρείς να έχει ο κόσμος σε τέτοια event σε σύγκριση με την περίοδο 2010-2015 όπου και είχαμε την έξαρση των ελληνικών μαχητικών αθλημάτων;

«Το κοινό στην Ελλάδα είναι συγκεκριμένο. 500 άτομα που πάνε παντού. Άλλοι 1000 που επιλεκτικά θα πάνε εκεί που ξέρουν ότι θα έχει θέαμα και δεν παίζει ως και καλά «ματσάρα» ο 16χρονος Κωστάκης με τον 18χρονο Γιαννάκη.

Άρα το ταβάνι είναι 1500 άτομα! Για να έρθουν περισσότεροι να δουν μια διοργάνωση χρειάζεται υπέρβαση και να απευθυνθείς στο κοινό εκτός χώρου. Αυτά τα 1000 παραπάνω άτομα είναι το κοινό του The Battle που έρχεται γι αυτό που δε συναντά αλλού. Είναι φίλοι, επιχειρηματίες, επιφανείς Έλληνες, celebrities που ξέρουν ως ελληνικό fight show το The Battle.

Είναι αυτοί, που χωρίς να είναι γνώστες του χώρου, είδαν αθλητές να δίνουν τη ψυχή τους, όπως ο Στέλιος Παπαδόπουλος (φωτό) και γι αυτούς ήταν εύκολο και απλό να βοηθήσουν ένα ταλαντούχο παιδί να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Γι' αυτούς συνεχίζω να κρατάω τον πήχη ψηλά».

- Με ποια κριτήρια έγινε το matchmaking και ποιους αγώνες ξεχωρίζεις από το “The Battle” της 10ης Δεκεμβρίου;

« Τα κριτήρια είναι πάντα τα ίδια. Μόνο οι κορυφαίοι Έλληνες μπαίνουν στο ρινγκ του The Battle και θα πρέπει να είναι έτοιμοι για δυνατούς αντιπάλους! Όχι για στημένα fights επειδή είναι καλοί ticket sellers.

Όρος απαράβατος να υπάρχει άριστη συνεργασία με τον προπονητή τους, να σέβονται τη διοργάνωση αθλητής και προπονητής όπως τους σέβεται η διοργάνωση.

Άλλωστε ο χρόνος είναι ο πιο σωστός οδηγός μας! Πες μου ΕΝΑΝ αθλητή που τον έκοψε το The Battle για οποιοδήποτε λόγο και έχει κάνει καριέρα; Πες μου έναν! Με τους σοβαρούς είμαστε δίπλα τους, με τους τυχοδιώκτες και τους «κουδουνισμένους» δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο».

- Στο παρελθόν έχεις κλείσει δύο από τα πιο πολυδιαφημισμένα match με το Χαχαμίδης-Μπιτάκος και το Μπιτάκος-Καπώνης. Ποια ζευγάρια θεωρείς πως θα τραβούσαν εξίσου το ενδιαφέρον του κοινού σήμερα; Θα σε ενδιέφερε να κλείσεις ένα τέτοιο αγώνα σε κάποιο επόμενο event;

«Οι Ελληνικές μάχες πάντα πουλάνε στο Ελλαδιστάν! Σκέψου: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο Καραΐσκάκη και την ίδια μέρα Μπαρτσελόνα-Γουβέντους στο ΟΑΚΑ! Μάλλον το Καραΐσκάκη θα είναι τίγκα! Όμως τελικά υπάρχουν Έλληνες σταρ που ΜΟΝΟΙ τους θα γέμιζαν ένα γήπεδο; Αν εννοείς 1500 άτομα , ναι θα σου πω 3-4 ζευγαρώματα. Αλλά 1500 άτομα έχει το The Battle έτσι και αλλιώς, χωρίς να ντρέπομαι για τον κόσμο που κάθεται στα vip τραπέζια, δίπλα στους φίλους, χορηγούς, celebrities. Γιατί να ρίξω το επίπεδο με fights τύπου "ποιος θα δείρει το Σουγκλάκο;"»

- Πόσο συχνά θα βλέπουμε το “The Battle” στο μέλλον;

«Όσο συχνά έχω χρόνο να κάνω πραγματικότητα τις σκέψεις μου. Σίγουρα θα το βλέπετε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Σίγουρα θα το βλέπετε όταν έχω υπογράψει με τον χώρο που θα κάνω τη διοργάνωση χωρίς αερολογίες. Σίγουρα θα το βλέπετε όταν θεωρώ μαζί με τους συνεργάτες μου ότι ήρθε η στιγμή, χωρίς να χάνω ενέργεια με ποια αρπαχτή θα γίνει μια βδομάδα πριν ή μετά!»

- Ποιους αθλητές ξεχωρίζεις από προηγούμενα «Battle»;

«Στο The Battle 17 στις 10 Δεκεμβρίου είναι όλοι όσοι το αξίζουν και είναι κορυφαίοι! Μου λείπει ο Αντώνης Τζώρος γιατί αυτός με έβγαζε ασπροπρόσωπο αφού πάντα στο main event αντιμετώπιζε ως outsider μεγάλα ονόματα και ποτέ δεν έκανε πίσω.

Γι' αυτό και επέλεξα τον Ανδρέα Μιχαηλίδη για main event. Κάθε μεγάλη διοργάνωση έχει main event στα βαριά κιλά. Γι αυτό επέλεξα και τον Μελέτη Κακουμπάβα, που είπε από την πρώτη στιγμή «ναι» σε έναν αθλητή που κανένας Έλληνας 70ρης, σε κανένα στυλ, δε θα τον δεχόταν για αντίπαλο μέσα στην Ελλάδα. Ξέρω τι σου λέω. Έχω ακόμα κρατημένα μηνύματα από αθλητές που εμπιστεύτηκα αλλά επέλεγαν τους αντιπάλους τους όταν έπαιζαν μπροστά στους μαθητές τους.

Γι αυτό επέλεξα τον τρελο-Ρίκο Ξερικό που πάντα θέλει να παίξει ανεξαρτήτως της δυναμικότητας του αντιπάλου. Από τους Έλληνες έχω την αφρόκρεμα. Υπάρχουν ακόμα 2-3 παιδιά που με τον καιρό θα έρθουν να παίξουν στο The Battle, αλλά πρέπει να τους διδάξει ο χρόνος.

Υπάρχουν και 2-3 παιδιά που εκτιμώ το ταλέντο τους, αλλά έχω αποφασίσει να μη χάνω ενέργεια με τις συμπεριφορές των προπονητών τους που απέχουν από τις ηθικές αξίες μου! Όπως υπάρχουν και κάποιοι αλλοδαποί που ζουν και προπονούνται στην Ελλάδα και μου αρέσουν ως αθλητές, αλλά όπως σου είπα το The Battle είναι από μόνο του ολοκληρωμένο project και δεν είναι τυχαίο ότι κατά γενική ομολογία έλειψε από το κοινό όσο καιρό απουσίασε».

Πηγή: fightbook.gr

«The Βattle»: O Στέφανος Κωνσταντινίδης μιλά λίγο πριν την γιορτή των μαχητικών αθλημάτων