MENU

Η σκέψη του που ήταν ο Παναθηναϊκός Α.Ο. πριν κάποια χρόνια και σε ποιο σημείο οδεύει τώρα, φέρνει χαμόγελα στους φιλάθλους του. Από το χείλος της καταστροφής, ο Ερασιτέχνης κατόρθωσε να ορθοποδήσει, να ξεμπερδέψει με τα χρέη του και πλέον να έχει μπει στις ράγες κατάκτησης τίτλων και πρωταθλητισμού. 

Χρειάστηκε η οργάνωση, το συμμάζεμα οικονομικό και σε επαγγελματικά πλαίσια, από τη διοίκηση Δημήτρη Γιαννακόπουλου αρχικά και τώρα από αυτή του Τάκη Μαλακατέ. Επιπρόσθετα, οι Πράσινοι επενδύουν πλέον σε ένα στοιχείο που εκτιμά και σέβεται ο οπαδός: Την ειλικρίνεια. 

Έχει επιλεγεί να απαλλαγεί ο σύλλογος απ’ την εσωστρέφεια. Δεν είναι ο Παναθηναϊκός… κλειστό κλαμπ. Η διοίκηση κρατά ορθάνοιχτες τις πόρτες, χωρίς να κρύβει το παραμικρό απ’ τον κόσμο. Προσκαλώντας όσους αγαπούν το Τριφύλλι. Δεν διορίζεται διοίκηση όπως σε άλλα σωματεία, ψηφίζεται από χιλιάδες μέλη. Τα οικονομικά αποτελέσματα παρουσιάζονται στον κόσμο. 

Φυσικά κι έχει παίξει ρόλο η ύπαρξη ανθρώπων εγνωσμένης Παναθηναϊκής αξίας και Παναθηναϊκού συναισθήματος (Πανταλέων, Αγραπιδάκης, Ανδρεόπουλος, Λύμουρα κ.α.). Όμως η πραγματική διαφορά έχει γίνει στον τομέα της ειλικρίνειας, της εξωστρέφειας και των προθέσεων. 

Η διοίκηση Μαλακατέ-Βρανόπουλου κοίταξε στα μάτια τον κόσμο. Τόσο στα καλά, όσο και στα άσχημα. Σε υποθέσεις που αντιμετωπίστηκαν με σκεπτικισμό, μέχρι που δέχτηκαν πόλεμο. Όπως φυσικά το θέμα του Βοτανικού. Το οποίο τέθηκε στη διάθεση των μελών για να αποφασίσουν όπως προβλέπει το καταστατικό του συλλόγου. Αφού πρώτα δόθηκε στη δημοσιότητα κάθε σύμβαση των εμπλεκόμενων πλευρών. Με ειλικρίνεια δηλαδή. 

Με ειλικρίνεια πάρθηκαν κι αποφάσεις αγωνιστικές, οι οποίες επικοινωνιακά αρχικά ίσως να ξένισαν ή να βρήκαν αντίθετο μεγάλο μέρος του κόσμου. Ένα παράδειγμα είναι το άκρως φιλικό μεν, τέλος της συνεργασίας με την Εύα Χαντάβα δε, για την οποία η πόρτα θα είναι ανοιχτή κι όταν επιστρέψει στην Ελλάδα θα γυρίσει στον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος έχει αλλάξει εποχή, έχει αλλάξει ρότα. Ανοίγοντας τις πόρτες του, επικοινωνώντας στον κόσμο του πόσο σημαντική είναι η παρουσία του και η συνεισφορά του. Υπενθυμίζοντας πως ο σύλλογος είναι ο κόσμος του. Κάτι που στον Παναθηναϊκό σε επίπεδο συμμετοχής τουλάχιστον, έμοιαζε ξένο πριν κάποια χρόνια. Οδηγώντας κιόλας στον προ ετών μαρασμό. 

Όλα αυτά δεν έγιναν μόνο με λόγια και υποσχέσεις. Οι πράξεις, οι κινήσεις και ο τρόπος διοίκησης έπεισαν. Έτσι αντιλήφθηκε ο απλός φίλαθλος την ειλικρίνεια. Στοιχείο πιο σημαντικό ακόμη κι από σπουδαίες μεταγραφές, ακόμη κι από τους ίδιους τους τίτλους. 

Το φράγμα των 10.000 μελών φαντάζει δεδομένο πως θα σπάσει. Αυτό καθαυτό το νούμερο σημαίνει 500.000€. Έτσι επιτεύχθηκε η νέα άνοδος στο μπάτζετ του βόλεϊ γυναικών, έτσι ήρθε ο Ερνάντεζ και ο Ιταλός Κόβαρ. Ο κόσμος δεν τους έφερε μόνος του, αλλά συνέβαλε! Υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά για έναν φίλαθλο από το να αισθάνεται ότι βάζει ένα πετραδάκι σε τέτοιου τύπου μεταγραφές; 

Ήρθε πιο κοντά ο φίλαθλος, αντιλήφθηκε το πόσο σημαντικός είναι για το σύλλογο. Όχι μόνο για να απαιτεί μεταγραφές ή να κριτικάρει πιθανές αποτυχίες. Είναι σημαντικός και συμμετοχικά. Η φωνή, η γνώμη, η ψήφος του, τα πάντα έχουν αξία.

Και η εγγραφή των μελών συνεχίζεται. Με όσους επιθυμούν να μπορούν να το κάνουν στο παρακάτω λινκ.

https://www.viva.gr/tickets/sports/eggrafi/ananeosi-melous-2022/2023/

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. έσπειρε ειλικρίνεια και θερίζει εμπιστοσύνη
EVENTS