MENU

Άκρως αποκαλυπτική ήταν η συνέντευξη των Παναγιώτη Μαλακατέ και Δημήτρη Βρανόπουλου στο SDNA. Οι κεφαλές του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ουσιαστικά, ανέλυσαν κάθε λεπτομέρεια των διοικητικών τους αποφάσεων. Τόσο αναφορικά με αυτές που έλαβαν και γνωρίζουμε το αποτέλεσμά τους, όσο και εκείνες που είναι ακόμη «ζεστές» και η κατάληξή τους θα είναι γνωστή σε περίπου ένα χρόνο. 

Αυτά τα δύο χρόνια που οι συγκεκριμένοι άνθρωποι βρέθηκαν στο τιμόνι του Παναθηναϊκού Α.Ο., κλήθηκαν να αποφασίσουν όχι απλά για εφήμερες καταστάσεις. Όπως για παράδειγμα η κομβικής αγωνιστικής σημασίας αλλαγή προπονητή στο γυναικείο βόλεϊ, λίγο πριν τα πλέι-οφ του πρωταθλήματος. 

Τα σοβαρά ζητήματα είχαν και έχουν να κάνουν με το γηπεδικό, που δε μιλάμε απλά για ένα κομβικό ζήτημα, αλλά το σημαντικότερο για το μέλλον του Τριφυλλιού. 

Η διοίκηση είναι ευκολότερη στα επαγγελματικά τμήματα, γιατί εκεί αφορά τον ιδιοκτήτη-μεγαλομέτοχο ουσιαστικά. Στον Ερασιτέχνη πρέπει να υπάρχουν γρήγορες και καθοριστικές αποφάσεις, για τις οποίες πάντα θα πρέπει να λογοδοτεί ο καθένας στα μέλη. Δηλαδή τους φιλάθλους. Κάτι που συνέβη φυσικά και στο θέμα του γηπέδου, τόσο με την ανοιχτή συζήτηση στη Λεωφόρο, όσο και με την ψηφοφορία όπως προβλέπει το καταστατικό. 

Ακόμη μια φορά, όσοι παρακολούθησαν τους διοικητικούς ηγέτες του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, είδαν τόσο την ειλικρίνεια, όσο και την διάθεση για επεξήγηση της κάθε λεπτομέρειας των πεπραγμένων στον Α.Ο. Πόσο έδιναν στον Πρωτοψάλτη, γιατί έφυγε η Χαντάβα, ποιες οι σχέσεις με την ΠΑΕ, με την ΚΑΕ, πόσο είναι πλέον το μπάτζετ, τι κινήσεις θα ακολουθήσουν, ποιοι οι στόχοι. Φαίνονται λεπτομέρειες μπροστά στο γηπεδικό για παράδειγμα, όμως απασχολούν. Συζητιούνται. 

Ειδικά στον Παναθηναϊκό όπου η εσωστρέφεια είναι δεύτερη φύση σε τέτοιο βαθμό που πολλές φορές επιδιώκεται για να υπάρχουν θέματα συζήτησης/διαφωνίας, το να δίνονται εξηγήσεις για όλα είναι κάτι ξεχωριστό. Επαναλαμβάνουμε, όχι μόνο για τα πεπραγμένα της σεζόν που πέρασε. Επειδή κάποιος μπορεί να το θεωρήσει πως αυτό συνέβη εκ του ασφαλούς μετά την εξαιρετική σεζόν για τον Α.Ο. 

Κυρίως οι εξηγήσεις, η ανάλυση των μπάτζετ, το σκεπτικό, αφορά τις διοικητικές αποφάσεις-κινήσεις ενόψει της νέας σεζόν. Εκεί όπου δε δίστασαν ξεκάθαρα να ανεβάσουν και τον πήχη, χωρίς μισόλογα για να… κρατήσουν πισινή. 

Γιατί καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Κι αν μη τι άλλο, οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου με την ειλικρίνεια, το ήθος και τον σεβασμό που αποπνέουν. Και τα αποτελέσματα έρχονται με πρωταθλήματα παντού αλλά δεν είναι αυτό το θέμα του κειμένου. 

Ο καθένας μπορεί να κρίνει τις αποφάσεις, να έχει τη γνώμη του για αυτές. Άλλωστε σε μια τόσο πλατιά μάζα κόσμου, είναι απίθανο όλοι να συμφωνούν σε όλα. Κάποιος θα προτιμούσε να μείνει η Χαντάβα, άλλος να μπουν λεφτά στο πόλο, άλλος να παίζει ο Παναθηναϊκός σε ανοιχτή τηλεόραση κ.ο.κ. 

Η ουσία είναι πως πρωτίστως θέλει κότσια για να διοικήσεις γρήγορα και αποτελεσματικά όπως έχει αποδειχθεί, ένα… υπερωκεάνιο όπως ο Παναθηναϊκός. Χωρίς να κρύβεις το παραμικρό απ’ τον κόσμο/μέλη του συλλόγου. Εξηγώντας την κάθε λεπτομέρεια, ανεξάρτητα απ’ το αν αυτή θα γίνει αρεστή ή όχι. Τα ανοιχτά χαρτιά και η ειλικρίνεια δεν χάνουν ποτέ αν παίζεις μπάλα με εντιμότητα. 

Τα παραπάνω στοιχεία, είναι σαφές πως πρέπει να πιστωθούν στον Παναγιώτη Μαλακατέ και τον Δημήτρη Βρανόπουλο. Τόσο για τη διετία που πέρασε, όσο και για τις κινήσεις που έχουν γίνει για τη σεζόν που ακολουθεί. Συν φυσικά το κολοσσιαίο θέμα του γηπέδου.

Διοίκηση Παναθηναϊκού Α.Ο. σημαίνει αποφάσεις, ειλικρίνεια και σεβασμός στον φίλαθλο
EVENTS