MENU

Ουσιαστικά το σκορ του πρώτου τελικού αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Το 3-2, όπως και σε αντίθετη περίπτωση αν το παιχνίδι τελείωνε 2-3, μοιάζει με… ισοπαλία καθώς αναγκάζει και τις δύο ομάδες να ψάξουν τη νίκη στον επαναληπτικό. Βέβαια, ο ΠΑΟΚ έχει το μαξιλάρι ασφαλείας αφού σε ενδεχόμενη ήττα με 3-2 μένει ζωντανός μέσα από το χρυσό σετ.

Όπως ήταν αναμενόμενο και οι δύο ομάδες είχαν κενά διαστήματα και παρά το πάθος δεν είχαν διάρκεια. Το κερδισμένο πρώτο σετ για τον ΠΑΟΚ έδωσε μεγάλη ψυχολογική ώθηση καθώς οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη έμειναν όρθιοι παρά το «στρίμωγμα» που δέχτηκαν. Ο Παναθηναϊκός έδειξε αδυναμία στο τελείωμα των κρίσιμων φάσεων την ώρα που ο ΠΑΟΚ έσπαγε μπάλες κάτι που οδήγησε σε πιο εύκολες άμυνες.

Με το σκορ στο 1-0 σετ ο ΠΑΟΚ πίεσε την υποδοχή του Παναθηναϊκού περισσότερο. Οι πράσινοι δυσκολεύτηκαν σε πολλές περιπτώσεις να δώσουν καλές προϋποθέσεις για δημιουργία στον Γιάκοπσεν και αυτό έκανε τα πράγματα πιο εύκολα για τους γηπεδούχους. Στο πρώτο μισό του αγώνα ο δικέφαλος παρουσίασε πλουραλισμό στην επίθεση αφού πέρα από τον πολύ καλό Ούντρις βρήκε πόντους και από τους κεντρικούς αλλά και τους ακραίους. Αυτό συνέβη καθώς ο Παναθηναϊκός δεν είχε ρυθμό από το σερβίς και έδωσε την άνεση στον Ουόλς να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του.

Ο κόουτς Ανδρεόπουλος έχει την πολυτέλεια να έχει στον πάγκο του παίκτες όπως ο Ράπτης, ο οποίος πέρασε στο παιχνίδι και άλλαξε τα δεδομένα, και ως γνωστόν τον πολύ καλό σέρβερ Αχιλλέα Μπάση. Ο Ράπτης όχι μόνο έδωσε λύση στο πρόβλημα της υποδοχής αλλά ταυτόχρονα αντέστρεψε τα δεδομένα πιέζοντας τον ΠΑΟΚ από τα δικά του σερβίς. Οι πράσινοι βρήκαν λύσεις πιέζοντας τον ΠΑΟΚ σε αυτό τον τομέα και μαζί ανέβηκε το μπλοκ αλλά και η αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Ο Γιάκοπσεν άρχισε να παίζει ακόμα περισσότερο με τους κεντρικούς του ενώ το παιχνίδι από την πάιπ έγινε ακόμα πιο αισθητό με την υποδοχή να έχει βελτιωθεί.

Σημαντικό στοιχείο για τις δύο ομάδες ήταν οι διαγώνιοι. Από τη μία ο Ούντρις βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και ακόμα και όταν ο ΠΑΟΚ δεν είχε ρυθμό και όταν ο Ουόλς έκανε λάθη στις πάσες ο Λευκορώσος διαγώνιος είχε την ικανότητα να δίνει πόντους. Από την άλλη αυτό δεν ίσχυε για τον Ντερ Ντρις. Μπορεί ο Βέλγος να κέρδισε κομβικούς πόντους και να ανέβασε τα ποσοστά του στο τρίτο και το τέταρτο σετ αλλά δεν ήταν σε θέση να ηγηθεί όταν ο Παναθηναϊκός έψαχνε το κάτι διαφορετικό. Επιπλέον, ο Ούντρις σε αντίθεση με τον Ντερ Ντρις είχε καθοριστική συμμετοχή στο μπλοκ την ώρα που ο Βέλγος αδυνατούσε να δώσει πόντους με αυτό τον τρόπο.

Οι δύο ομάδες έδειξαν ότι έχουν ποιότητα αλλά ταυτόχρονα έχουν και κούραση. Τα αβίαστα λάθη σε αρκετές πάσες του πασαδόρου του ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρα θέμα πνευματικής κόπωσης που σε φυσιολογικές συνθήκες δεν δικαιολογούνται. Όπως επίσης και αρκετά αβίαστα λάθη από πλευράς Παναθηναϊκού. Παρόλα αυτά φάνηκε ότι οι παίκτες των δύο ομάδων θέλουν τον τίτλο και μπορούν να υπερβάλουν εαυτό για να τον διεκδικήσουν μέχρι το τέλος. Σερβίς και Ούντρις έδωσαν το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ και το ερώτημα είναι αν ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να σταματήσει τον Λευκορώσο στο ΟΑΚΑ και παράλληλα να μειώσει τα κενά διαστήματα. Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ σίγουρα θα χρειαστεί ακόμα καλύτερο Κουμεντάκη και Μπαρνς και σαφώς λιγότερα λάθη από τον Ουόλς. Όταν μιλάμε για τελικό, βέβαια, όλες οι μικρές λεπτομέρειες μετράνε και κάθε αστάθμητος παράγοντας μπορεί να παίξει το ρόλο του. Το ΟΑΚΑ αναμένεται να είναι και πάλι καυτή έδρα και αυτό σημαίνει πως οι τελικοί, και γενικότερα η σεζόν, θα κλείσουν σε ένα ιδανικό σκηνικό αντάξιο των ομάδων και της δυναμικής τους.

Ούντρις και σερβίς έδωσαν προβάδισμα στον ΠΑΟΚ
EVENTS