MENU

Μπορεί ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και η Ορεστιάδα να μην έχουν βρει ακόμα το δρόμο προς τα ψηλά ωστόσο ο Άθλος Ορεστιάδας του Θοδωρή Χουσίδη έγινε η ομάδα που συμπλήρωσε το παζλ της επόμενη Volley League.

Ο Άθλος έγινε η τρίτη ομάδα από τον Έβρο που θα παίξει στη μεγάλη κατηγορία και επιβεβαίωσε ότι το βόλεϊ σε αυτή την περιοχή της Ελλάδας δεν πέθανε ποτέ. Η προσπάθεια της ομάδας βασίστηκε κατά κύριο λόγο σε έμπειρους και νεαρούς παίκτες από την Αλεξανδρούπολη, την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και γενικότερα την ευρύτερη περιοχή με τους δύο Βραζιλιάνους, Φερέιρα και Ντα Σίλβα, να δίνουν μια διαφορετική πινελιά και μια δυναμική στα άκρα της ομάδας.

Ο Θοδωρής Χουσίδης ήταν παίκτης της Ορεστιάδας όταν το 2014 η ομάδα ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία και πλέον ως προπονητής του Άθλου έγραψε μία ακόμα χρυσή σελίδα στο βόλεϊ της ακριτικής περιοχής. Εκτός από την οργάνωση και την ποιότητα που δυνάμωσαν τον Άθλο Ορεστιάδας η ομάδα είχε την απόλυτη στήριξη του κόσμου. Αυτό το επισήμαναν ξανά και ξανά παίκτες και προπονητής καθώς σε ένα άθλημα που συνήθως κατατάσσεται ως τρίτο στην προτίμηση του ελληνικού κοινού η στήριξη και η πληρότητα του γηπέδου της Ορεστιάδας ήταν αξιοσημείωτη. Και αυτό γιατί ο κόσμος εκεί ποτέ δεν έπαψε να αγαπάει το άθλημα και να περιμένει να ξαναζήσει κάτι από τα παλιά.

Όπως είναι αναμενόμενο, οι υποδομές του Άθλου έχουν πλούσιο υλικό και πολλά νεαρά παιδιά, υποψήφια να στελεχώσουν την ομάδα στο άμεσο μέλλον. Ήδη σχεδόν 130 παιδιά απαρτίζουν τις ακαδημίες της ομάδας σε μια περιοχή με μόλις 18 χιλιάδες κατοίκους ενώ ο στόχος της διοίκησης είναι να φτάσουν τα 250 παιδιά. Αυτό είναι το βασικό σημείο που διαφέρουν οι Κυκλάδες με τον Έβρο. Τα νησιά, Σύρος, Σαντορίνη, Νάξος, Κρήτη, έχουν κάνει μεγάλα βήματα χτίζοντας ομάδες υψηλού επιπέδου που διεκδικούν τίτλους. Ωστόσο αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η νέα γενιά. Στις Κυκλάδες η οργάνωση είναι εξαιρετική και σίγουρα επενδύονται χρήματα με σωστό τρόπο. Παρόλα αυτά ο Έβρος ήταν και είναι μια περιοχή όπου συνεχίζει να καλλιεργείται το άθλημα, να βγαίνουν νέοι αθλητές και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι ομάδες τα τελευταία χρόνια ο κόσμος δεν έπαψε να αγαπάει το βόλεϊ.

Σαφώς και η άνοδος του Άθλου Ορεστιάδας είναι απλά το πρώτο βήμα καθώς η παραμονή και η εξέλιξη είναι συνήθως πιο δύσκολες από την άνοδο. Με τον Θοδωρή Χουσίδη σε ρόλο… μαέστρου και τον Γιώργο Τσολακίδη, τον πρόεδρο της ομάδας, να έχει πλάνο και όραμα αναμένουμε να δούμε κάτι θετικό σε βάθος χρόνου. Ο Άθλος Ορεστιάδας ξεκίνησε το ταξίδι του το 2015 και ο μακροπρόθεσμος στόχος έγινε πραγματικότητα με υπομονή και σταθερά βήματα. Το ταξίδι της ομάδας αναμένεται απόλυτα ενδιαφέρον την επόμενη σεζόν καθώς πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι είχε λείψει σε όλους η παρουσία του Έβρου στη Volley League με ότι συνοδεύεται. Το γήπεδο θα θυμίζει τις παλιές καλές μέρες και με τα δεδομένα στη Volley League να δείχνουν από τη σεζόν που ολοκληρώνεται ότι υπάρχει ήδη μια καλύτερη μέρα τότε το αύριο ίσως να είναι ακόμα πιο ελπιδοφόρο.

Ο Έβρος ξανά στο προσκήνιο
EVENTS