MENU

Μπορεί να μην άγγιξε το άριστα ο Παναθηναϊκός αλλά πέτυχε το πρώτο βήμα προς το μεγάλο στόχο, τους τελικούς και το πρωτάθλημα. Το σχήμα με την Μανωλίνα Κωνσταντίνου ως διαγώνια παρέμεινε και όπως φαίνεται θα συνεχιστεί και στο υπόλοιπο της σεζόν. Η Κύπρια έχει επιθετικές αρετές και αυτό δε το μάθαμε στα δύο τελευταία παιχνίδια παρόλα αυτά έχει μεγάλη διαφορά η θέση της ακραίας με της διαγώνιας και η Κωνσταντίνου έχει ένα βάρος πάνω της ώστε να προσαρμοστεί άμεσα σε αυτό το ρόλο. Η αλήθεια είναι πως δεν τα πήγε άσχημα καθώς πίεσε πολύ με τις επιθέσεις της, ήταν πολύ καλή στο σερβίς ενώ γενικότερα ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις.

Ήταν από πριν γνωστό πως ο ΑΟ Θήρας είναι μια ομάδα που παίρνει πολλά από το σερβίς της. Το πολύ καλό σερβίς των φιλοξενούμενων, και κυρίως της Κωνσταντινίδου, ήταν το στοιχείο που έβαλε την ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου μπροστά στο δεύτερο σετ. Αυτό με τη σειρά του ανέβασε ακόμα περισσότερο το ήδη καλό μπλοκ του ΑΟ Θήρας.

Όταν ο Παναθηναϊκός βρήκε καλύτερες υποδοχές και αντιμετώπισε το σερβίς του ΑΟ Θήρας τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τις πράσινες. Δεδομένου ότι οι φιλοξενούμενες δεν είχαν σιγουριά στην επίθεση και από την άλλη ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλη ενέργεια στην άμυνα όλα ρόλαραν για το τριφύλλι. Οι γηπεδούχες έδειξαν πως όταν ένιωσαν να πιέζονται από τον αντίπαλο έβγαλαν μεγαλύτερο πάθος και διάθεση. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως πήραν τα περισσότερα μεγάλα ράλι και αυτό έδωσε αυτοπεποίθηση στην ομάδα.

Η Χαντάβα ήταν ένας συνεχής στόχος του απέναντι σερβίς παρόλα αυτά κατάφερε να ανταποκριθεί ακόμα μια φορά σε αυτό το δεδομένο. Και όχι μόνο αυτό αλλά υπήρχαν αρκετά σημεία στο παιχνίδι που έβγαλε πολύ πάθος και ενέργεια και παρέσυρε όλη την ομάδα του Παναθηναϊκού προς τα πάνω. Ένα ακόμα στοιχείο που εμφάνισε ο Παναθηναϊκός ήταν το παιχνίδι από την πάιπ. Η Παπαφωτίου έπαιξε αρκετές φορές με την Κωνσταντίνου και τη Γκρόθες από την πάιπ και πολύ λίγες φορές ο ΑΟ Θήρας κατάφερε να αντιμετωπίσει αυτή την επίθεση.

Μπορεί η Κρος να μην ξεχώρισε επιθετικά αλλά τα 4 μπλοκ της ήταν αρκετά για να δώσεις βοήθειες στον Παναθηναϊκό. Η Χατζηευστρατιάδου, από την άλλη, συνεχίζει να δείχνει το καλό της πρόσωπο και έτσι η μπροστά ζώνη του τριφυλλιού παραμένει ισχυρή και επικίνδυνη. Οι δύο κεντρικές δείχνουν να αλληλοκαλύπτονται καθώς η μία συμπληρώνει την άλλη. Μάλιστα, ακόμα και σε μια μέτρια μέρα της η Κρος έχει την ικανότητα να βάζει πολύτιμα λιθαράκια απλά και μόνο αξιοποιώντας το ύψος της και σαφώς την εμπειρία της.

Είναι σημαντικό ζήτημα το ότι οι πράσινες εμφανίζουν κενά διαστήματα στο παιχνίδι τους σε ένα ματς σαν αυτό που δεν υπάρχει επιστροφή. Από την άλλη υπάρχει προσωπικότητα στις αθλήτριες ώστε να ανατραπεί κάθε αδυναμία και να έρθει το θετικό αποτέλεσμα. Ο Μπράνκο Γκάιτς προσπαθεί να βάλει καινούργια στοιχεία στην ομάδα με ότι ρίσκο και αν έχει αυτό. Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, βέβαια, και σίγουρα ο Σέρβος βλέπει πράγματα στις προπονήσεις που δε βλέπουν οι υπόλοιποι. Είτε η ΑΕΚ είτε ο ΠΑΟΚ είναι ο επόμενος αντίπαλος του Παναθηναϊκού είναι σίγουρο πως οι πράσινες θέλουν πολύ την πρόκριση και είναι έτοιμες να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Το ότι οι ημιτελικοί θα είναι δύσκολα και ανταγωνιστικά παιχνίδια ίσως να είναι θετικό καθώς ο Παναθηναϊκός ανεβάζει απόδοση σε τέτοια παιχνίδια και υπάρχει πολύ μεγάλος αγωνιστικός εγωισμός από τις αθλήτριές του ώστε να ανέβουν ακόμα περισσότερο.

Έκανε το βήμα αλλά ψάχνει τη σταθερότητα ο Παναθηναϊκός
EVENTS