MENU

Σίγουρα οι μεταγραφές των ξένων (Βαν Ντερ Ντις και Στάλεκαρ) τράβηξαν τα βλέμματα το καλοκαίρι και σε μεγάλο βαθμό ανέβασαν την ποιότητα του Παναθηναϊκού φέτος. Γι’ αυτό άλλωστε οι πράσινοι πραγματοποίησαν μια πολύ καλή πορεία στο Challenge Cup και ταυτόχρονα βρίσκονται για τα καλά μέσα και στους τρεις εγχώριους στόχους. Ωστόσο αν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιους πρωταγωνιστές στην μέχρι τώρα πορεία του Παναθηναϊκού δε γίνεται να διαλέξουμε κάποιους άλλους πέρα από τον Πρωτοψάλτη και τον Ανδρεόπουλο.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος είχε την ευτυχία να διαθέτει στο ρόστερ του τρεις πολύ καλούς ακραίου. Μάλιστα, στο ξεκίνημα της σεζόν δοκίμασε και τους τρεις με όσο γίνεται μεγαλύτερη ισορροπία από πλευράς χρόνου συμμετοχής. Είναι λογικό ο Θανάσης Πρωτοψάλτης να έχει κάποια προτεραιότητα και λόγω ηλικίας αλλά κυρίως λόγω εμπειρίας και παραστάσεων κάτι που πέρα από τη θεωρία το απέδειξε και στον αγωνιστικό χώρο από την πρώτη συμμετοχή του. Από εκεί και πέρα, Ράπτης και Ανδρεόπουλος φάνηκε πως θα μοιραστούν το χρόνο στα φετινά παιχνίδια όσο τα πράγματα θα κυλάνε ομαλά και όσο δεν υπάρχουν ατυχίες και τραυματισμοί.

Όσο η σεζόν εξελίσσονταν, όμως, ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος παρουσιάζονταν όλο και καλύτερος και όλο και πιο φορμαρισμένος. Αυτό δε σημαίνει πως ο Ράπτης παρουσίαζε αδυναμίες αλλά ο Ανδρεόπουλος JR, με αποκορύφωμα τη νίκη μέσα στο Ρέντη, έδειχνε να διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας. Επιπλέον, ο Πρωτοψάλτης μοιάζει να είναι στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του και αυτό το δείχνει έμπρακτα. Κατά συνέπεια, Ανδρεόπουλος και Πρωτοψάλτης έγιναν τα «δυνατά χαρτιά» του προπονητή του Παναθηναϊκού.

Σε αρκετά παιχνίδια μετά τον Ιανουάριο ο Βαν Ντερ Ντρις φάνηκε να χάνει το ρυθμό του και να μην μπορεί να ηγηθεί απόλυτα στην επίθεση. Οι δύο ακραίοι της ομάδας παρουσιάζουν κάποια κοινά στοιχεί. Είναι καλοί υποδοχείς, έχουν ευφυία στην επίθεση και σερβίρουν καλά. Ο Ανδρεόπουλος σε μεγάλο βαθμό, αλλά και ο Πρωτοψάλτης, είναι παίκτης που δε θα πάρει τις περισσότερες επιθέσεις αλλά θα δώσει ουσιαστικές λύσεις με αρκετά υψηλό ποσοστό επιτυχίας. Ο Πρωτοψάλτης, παρότι δεν είναι ο ψηλότερος ακραίος, είναι εντυπωσιακά αλτικός και καταφέρνει να είναι εξίσου αποτελεσματικός στο μπλοκ με παίκτες όπως ο Βαν Ντερ Ντρις και με τη δύναμη και την εξυπνάδα του έχει την ευχέρεια να τελειώνει επιθέσεις σωστά.

Μπορεί και οι δύο να φημίζονται κυρίως για τις αμυντικές του αρετές αλλά είναι δύο ακραίοι που μπορούν να ηγηθούν επιθετικά όταν αυτό είναι αναγκαίο και όταν ο διαγώνιος μπλοκάρει. Επιπλέον, Πρωτοψάλτης και Ανδρεόπουλος έχουν άκρως αποτελεσματικό σερβίς. Μάλιστα έχουν ποικιλία καθώς πολύ συχνά χαλάνε την αντίπαλη υποδοχή όχι μόνο με δυνατά σερβίς αλλά και με τεχνικά με πολλά φάλτσα. Κυρίως, όμως, έχουν την ικανότητα να σερβίρουν με ψυχραιμία ακόμα και όταν η μπάλα… καίει.

Σίγουρα η εναλλακτική του Αλέξανδρου Ράπτη είναι μια πολύ καλή επιλογή και αυτό φάνηκε όταν ο Πρωτοψάλτης είχε μικροτραυματισμούς. Ωστόσο η πολύ καλή κατάσταση των άλλων δύο τους έχει μονιμοποιήσει στο βασικό σχήμα και ειδικά σε μία περίοδο που ο Βέλγος Ντερ Ντρις έχει σκαμπανεβάσματα. Η επιστροφή του Πρωτοψάλτη μοιάζει να είναι μια πολύ σοφή επιλογή καθώς ο έμπειρος διεθνής προσαρμόστηκε αμέσως στο κλίμα της ομάδας και έδωσε γρήγορα το κάτι παραπάνω. Από την άλλη, ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος φαίνεται να είναι από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες της Volley League. Ακόμα και αν δεν αποτυπώνεται πάντα στα στατιστικά οι δύο ακραίοι του Παναθηναϊκού είναι βασικοί λόγοι για τους οποίους οι πράσινοι διανύουν μια τόσο καλή σεζόν.

Οι ακραίοι του Παναθηναϊκου είναι η δύναμή του
EVENTS