MENU

Οι φίλοι του τριφυλλιού ετοίμασαν μια πραγματικά καυτή ατμόσφαιρα. Ο Παναθηναϊκός, όμως,  έχασε την πρώτη «ζωή» του γρήγορα, μαζί με το πρώτο σετ. Παρά το κατά διαστήματα καλό παιχνίδι του τριφυλλιού στο πρώτο σετ έλλειψε η προσοχή στις λεπτομέρειες. Η υποδοχή δεν τα πήγε άσχημα αλλά τόσο το μπλοκ της Χάλκμπανκ όσο και η γενικότερα καλή αμυντική λειτουργεία της τουρκικής ομάδας ουσιαστικά δεν άφησαν τον Παναθηναϊκό ποτέ να διεκδικήσει το πρώτο σετ. Οι φιλοξενούμενοι δεν ένιωσαν ιδιαίτερη πίεση από τα σερβίς του Παναθηναϊκού με εξαίρεση κάποια σερί από Ντερ Ντρις και Πρωτοψάλτη.

Όσο και αν βελτιώθηκαν οι πράσινοι, όμως, η Χάλκμπανκ είχε τον πρώτο λόγο. Η εικόνα στη συνέχεια ήταν καλύτερη στο κομμάτι του σερβίς. Οι παίκτες του Ανδρεόπουλου πίεσαν ακόμα περισσότερο από τα 9 μέτρα και κυρίως δεν έχασαν έδαφος στο ξεκίνημα του σετ, σε αντίθεση με το πρώτο. Η αποτελεσματικότητα στην επίθεση ανέβηκε αλλά ακόμα και έτσι όταν ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα δεν κατάφερε να κάνει ένα σερί που να του δίνει προβάδισμα ασφαλείας αλλά κυρίως ψυχολογικό προβάδισμα. Ο πασαδόρος Σελτζούκ με το γρήγορο παιχνίδι του αλλά και ο εκρηκτικός Ερνάντες έβρισκαν τον τρόπο να κάνουν τη.. ζημία.

Η «μαύρη τρύπα» του Παναθηναϊκού ήταν το μπλοκ. Όλες οι καλές προσπάθειες και τα ράλι που χάθηκαν οφείλονται στο γεγονός ότι πάνω στο φιλέ η Χάλκμπανκ ήταν απόλυτα αποτελεσματική και κέρδισε τις περισσότερες φάσεις. Ο Παναθηναϊκός έγινε αρκετά προβλέψιμος και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τους κεντρικούς του. Το παιχνίδι από την πάιπ ήταν μια αξιόπιστη λύση αλλά δεν ήταν αρκετό. Κύριοι εκφραστές των επιθέσεων έγιναν ο Ντερ Ντρις και ο Πρωτοψάλτης ενώ σε μικρότερο βαθμό κατά διαστήματα και ο Ανδρεόπουλος. Ο Βέλγος βελτίωσε τα αρνητικά ποσοστά του μετά το πρώτο σετ και ανέβασε την πίεση προς την αντίπαλη πλευρά. Η ομάδα του Ατίκ προσάρμοσε το μπλοκ της με σχετική άνεση και όταν το παιχνίδι έφτανε σε κρίσιμα σημεία οι Τούρκοι αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικοί.

Ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να αντιμετωπίσει έναν πραγματικά πολύ καλό αντίπαλο και μάλιστα με την πλάτη στον τοίχο στον δεύτερο αγώνα. Πιθανώς με οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο αυτή η απόδοση να ήταν αρκετή για να φέρει την πρόκριση. Όχι, όμως, με τη Χάλκμπανκ. Σε παιχνίδια όπως αυτά πρέπει να πιάσεις το τέλειο. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ήταν πάρα πολύ καλή αλλά όχι τέλεια σε αντίθεση με τη Χάλκμπανκ. Εκεί κρίθηκε η πρόκριση.

Το γεγονός ότι παρά τον αποκλεισμό από το 0-2 οι πράσινοι συνέχισαν να παλεύουν για τη νίκη, χάνοντας εν τέλει με 2-3 σε ένα ατελείωτο τάι μπρέικ, δείχνει το χαρακτήρα και το πάθος της ομάδας του Ανδρεόπουλου. Δεν αρκέστηκαν στη συμμετοχή ή ακόμα και στην καλή εμφάνιση αλλά επιδίωξαν τη νίκη της τιμής. Εάν ο Παναθηναϊκός έπιασε ή ξεπέρασε το ταβάνι του στην Ευρώπη για φέτος είναι σχετικό. Είναι γεγονός πάντως πως η ομάδα δεν παραδόθηκε ποτέ, ακόμα και όταν κοντραρίστηκε με πανίσχυρους αντιπάλους όπως η Χάλκμπανκ ή ακόμα και όταν όλα έδειχναν να στραβώνουν όπως κόντρα στην Τερουέλ. Το DNA του Παναθηναϊκού δε συμβιβάζεται και αυτό το ξέρει περισσότερο από τον καθένα ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος. Αφού το μετέφερε στους παίκτες του τα αποτελέσματα μίλησαν από μόνα τους. Πλέον, αφού η ομάδα και κυρίως οι νεότεροι παίκτες απέκτησαν τεράστιες εμπειρίες και ανέβασαν… τα γκάζια, η προσοχή στρέφεται στις ελληνικές διοργανώσεις. Και αν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό τα πάντα είναι ανοιχτά.

Ο μαχητής Παναθηναϊκός και η αλάνθαστη Χάλκμπανκ
EVENTS