MENU

Φαίνεται πως οι δύο ήττες στο ελληνικό πρωτάθλημα οδήγησαν σε σκέψη και ανασύνταξη καθώς η νίκη επί του Ολυμπιακού δεν ήταν ένα φλας αλλά η… επιστροφή στην κανονικότητα. Κόντρα στην Χάλκμπανκ ο Παναθηναϊκός έπρεπε να αγγίξει το άριστα για να διεκδικήσει κάτι θετικό. Το βόλεϊ, όμως, είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι που ακόμα και αν φτάσεις κοντά στο άριστα μπορεί να φύγεις ηττημένος από τον αγωνιστικό χώρο.

Οι Τούρκοι εμφάνισαν στοιχεία όπως πολύ καλό σερβίς, δυνατές επιθέσεις και καλό μπλοκ. Ειδικά τα συνεχόμενα καλά σερβίς, κυρίως από Ερνάντες και Μπρούνο, ήταν ικανά να δυσκολέψουν κάθε υποδοχή. Όλα ξεκίνησαν από εκεί για τον Παναθηναϊκό. Το γεγονός ότι η υποδοχή αντιμετώπισε σε ικανοποιητικό βαθμό τα αντίπαλα σερβίς έδωσε την ευκαιρία στους πράσινους να πιέσουν με τη σειρά τους.

Ένα από τα κομμάτια του παιχνιδιού που χρειαζόταν η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ήταν η αντιμετώπιση του μπλοκ. Η ευφυία των ακραίων, Πρωτοψάλτη και Ανδρεόπουλου, αλλά και η δυναμική παρουσία τους Βαν Ντερ Ντρις κράτησαν το τριφύλλι ζωντανό όταν η τουρκική ομάδα ξέφευγε ενώ στο δεύτερο σετ έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Η απόδοση του Βέλγου ήταν άκρως καθοριστική. Ο διαγώνιος των πρασίνων έδειξε ξανά το καλό του πρόσωπο και έδωσε λύσεις όταν χρειαζόταν. Ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη μια σίγουρη λύση στην επίθεση και ο Ντερ Ντρις ήταν αυτή η λύση και επιπλέον σέρβιρε πολύ καλά προβληματίζοντας πολύ την υποδοχή της Χάλκμπανκ.

Ο Γιάκοπσεν μπορεί να παρασύρθηκε από κάποια αμφιλεγόμενα σφυρίγματα, και κατ’ επέκταση είδε και κίτρινη κάρτα στο δεύτερο σετ, αλλά ως ένας έμπειρος και έξυπνος πασαδόρος κατάφερε να μετατρέψει όλη αυτή την ένταση σε αποτελεσματικότητα. Διάβασε τις αδυναμίες της αντίπαλης ομάδας, έκανε μπλοκ και επιτέθηκε όταν χρειάστηκε πραγματοποιώντας μια καλή εμφάνιση.

Σε παιχνίδια όπως αυτό, όμως, δεν μπορείς να επαναπαυτείς και να αρκεστείς σε κάποια καλά διαστήματα. Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού ήταν πως όλη η πολύ καλή δουλειά που έγινε και στα τρία σετ μέχρι περίπου τους 18 πόντους πήγε στράφι στο τέλος. Η έλλειψη καθαρού μυαλού και υπομονής αλλά και η προσωπικότητα του Μπρούνο και του Ερνάντες ήταν το κλειδιά για τη Χάλκμπανκ. Τις στιγμές που ο Παναθηναϊκός έπρεπε να δώσει το κάτι παραπάνω έπεφτε θύμα των πρωταγωνιστών της τουρκικής ομάδας και αδυνατώντας είτε να βγάλει καλές υποδοχής είτε καλά μπλοκ είδε την προσπάθεια που είχε προηγηθεί να πηγαίνει… στον κουβά.

Μπορεί μια τέτοια εμφάνιση να αφήνει χαμόγελα αλλά ταυτόχρονα και προβληματισμό. Ο Παναθηναϊκός δεν αποδείχτηκε λίγος αλλά ούτε και ελλιπής. Κόντρα σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει πράγματα. Μια ομάδα που πριν λίγες εβδομάδες έδειχνε να βγαίνει από το ρυθμό της παρουσιάστηκε πολύ σοβαρή και απόλυτα διαβασμένη αντιμετωπίζοντας μια μεγάλη πρόκληση. Το προϊόν σκεπτικισμού είναι το γεγονός ότι μια εμφάνιση που θα μπορούσε να δώσει το «κάτι» στους πράσινους ώστε να αυξήσουν τις ελπίδες πρόκρισης τελείωσε χωρίς αγωνιστικό κέρδος. Μια νίκη με 3-0 ή 3-1 και ένα νικηφόρα χρυσό σετ μετά από αυτό είναι πάντα ένα υπαρκτό σενάριο αλλά κόντρα σε έναν αντίπαλο σαν την Χάλκμπανκ απαιτεί το τέλειο παιχνίδι και το επίπεδο δυσκολίας για κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος είναι ο ιδανικότερος άνθρωπος για να πάρει το 100% από τους παίκτες του και αυτό συντηρεί τις ελπίδες των πρασίνων. Ο επαναληπτικός στον Αθήνα θα δώσει το πλεονέκτημα της έδρας και εάν αυτό συνοδευτεί με μια ανάλογη εμφάνιση αλλά πιο προσεκτική στα κρίσιμα σημεία του αγώνα μπορεί να φέρει την έκπληξη.

Οι λεπτομέρειες και οι ελπίδες για ανατροπή που συντηρούνται
EVENTS