MENU

Είναι γεγονός πως ο Παναθηναϊκός συνέχισε σε χαμηλούς ρυθμούς μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Κόντρα στην Τερουέλ οι πράσινοι προβληματίστηκαν για τρία σετ ενώ ταυτόχρονα είδαν και άκουσαν περίεργες διαιτητικές αποφάσεις με τις οποίες δε χρειάζεται να ασχοληθούμε. Λίγο το ντεφορμάρισμα μετά το χαμένο παιχνίδι του πρωταθλήματος, λίγο το άγχος έφεραν την ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου σε δύσκολη θέση.

Οι πράσινοι αδυνατούσαν να τελειώσουν φάσεις, το μπλοκ δεν είχε αποτελεσματικότητα και οι Ισπανοί όσο το παιχνίδι εξελίσσονταν τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μάζευαν. Τα χαμόγελα και ο ενθουσιασμός αυξάνονταν για την Τερουέλ την ώρα που το άγχος μεγάλωνε για το τριφύλλι. Οι αλλαγές στους ακραίους αλλά και η επιλογή του Μπάση για κρίσιμα σερβίς δεν κατάφεραν να αλλάξουν τα δεδομένα με αποτέλεσμα η ήττα με 3-0 να έρθει ως φυσική ροή των πραγμάτων.

Όσοι ξέρουν από βόλεϊ, όμως, γνωρίζουν καλά πως το χρυσό σετ είναι μια άλλη ιστορία. Ο Ανδρεόπουλος κατάφερε όχι μόνο να αναδιοργανώσει την ομάδα αλλά και να κάνει reset από τη νευρικότητα που δημιουργήθηκε λόγω των διαμαρτυριών προς τους διαιτητές, τις κάρτες και όλη την τριγύρω ατμόσφαιρα. Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε στο χρυσό σετ ως καμικάζι, σαν να μην έγινε τίποτα στα προηγούμενα σετ και απλά έψαξε 15 πόντους.

Η απόλυτη συγκέντρωση και η ηρεμία ακόμα και όταν ήρθε το -2 εξαργυρώθηκαν στην πιο κρίσιμη στιγμή. Ο Στάλεκαρ δεν λογίζεται ως ο καλύτερος σέρβερ του Παναθηναϊκού αλλά ένας δικός του άσσος, έστω και λίγο τυχερός, έσπρωξε το τριφύλλι προς την πρόκριση. Η ωριμότητα του Παναθηναϊκού φάνηκε όταν μετά από τρία χαμένα σετ μπήκε στο χρυσό σετ σαν να ξεκινούσαν όλα από την αρχή. Η πνευματική φθορά μετατράπηκε σε πείσμα και κίνητρο και όλη η θερμή, για την Τερουέλ, ατμόσφαιρα γύρισε μπούμερανκ μετατρέποντας τους παίκτες του Παναθηναϊκού σε… ζιζάνια που χάλασαν το πάρτι των γηπεδούχων. Όλη η ευφορία και τα χαμόγελα μετατράπηκαν σε απογοήτευση με ένα και μόνο σετ.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος δεν είναι ένας προπονητής που συχνά χάνει την ηρεμία του. Στην προκειμένη περίπτωση αρκετές φορές έγινε έξαλλος με τις αποφάσεις των διαιτητών. Ωστόσο είχε το καθαρό μυαλό να καθοδηγήσει την ομάδα του με τεράστια ηρεμία στο νικηφόρο χρυσό σετ. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον προπονητή και του επιτελείο του και αυτό είναι κάτι που ο Ανδρεόπουλος, ως ηγέτης, το έχει καταφέρει επάξια. Όλοι μπορούν να βάλουν από κάτω τα μεγάλα εγώ τους, καθώς μιλάμε για μια ομάδα με προσωπικότητες, και να βάλουν πάνω από όλα τη δύναμη της ομάδας.

Η Χάλκμπανκ όχι μόνο δεν είναι εύκολος αντίπαλος αλλά είναι το φαβορί της διοργάνωσης. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει τίποτα να χάσει. Άλλωστε έφτασε στα ημιτελικά σε μια διοργάνωση που απουσίαζε χρόνια. Η καταξίωση κερδίζεται με τη διάρκεια και ο σωστός σχεδιασμός που γίνεται την εποχή Ανδρεόπουλου δείχνει ότι υπάρχει σταθερά ανοδική πορεία και άσχετα με το τι θα γίνει στους ημιτελικούς το μέλλον προμηνύεται αισιόδοξο. Και φυσικά το εμπόδιο της Χάλκμπανκ μπορεί να είναι μεγάλο αλλά οι προκλήσεις είναι πάντα ενδιαφέρουσες στον αθλητισμό.

Το «εμείς» ξεπερνάει τα «εγώ» στον Παναθηναϊκό του Ανδρεόπουλου
EVENTS