MENU

Τα 5+1 points of view της 5ης αγωνιστικής ήταν τα εξής:

  1. Το πολύ αποτελεσματικό σερβίς της Κηφισιάς έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό αλλά δεν ήταν αρκετό ώστε να δώσει στην ομάδα του Γιάννη Ορφανού έστω έναν βαθμό. η Κηφισιά συνεχίζει να έχει τους κεντρικούς Μίχαλι και Λινάρδο σε φόρμα και αυτό ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν την ομάδα προς την κατάκτηση το πρώτο σετ. Ο Μαρκς πήρε τις περισσότερες επιθέσεις της Κηφισιάς και πίεσε την ομάδα του Ολυμπιακού. Ο Έγκλεσκανς βρήκε ρυθμό στο δεύτερο σετ και μαζί με τον Ζουπάνη και τον Παγιένκ ξαναέβαλαν τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι. Ο Δαλακούρας έδωσε λύσεις προς το τέλος του δεύτερου σετ και έστω και δύσκολα η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη έφτασε στο 1-1. Παρά την ολιγωρία στο τρίτο σετ από την πλευρά της Κηφισιάς, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι ακόμα και όταν οι ερυθρόλευκοι έφτασαν μια ανάσα από τη νίκη. Το καλό σερβίς του Κωστόπουλου ξαναέβαλε προβλήματα στον Ολυμπιακό αλλά οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να φύγουν με νίκη χωρίς βαθμολογικές απώλειες από μια δύσκολη έδρα φτάνοντας στο 1-3.
  2. Καλή εικόνα είχε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο Παναθηναϊκός απέναντι στο Μίλωνα. Το μπλοκ του Παναθηναϊκού λειτούργησε πολύ καλά και σε αυτό συνέβαλε κατά πολύ ο Στάλεκαρ. Ο Σλοβένος κεντρικός έκανε, ίσως, το καλύτερο του παιχνίδι μέχρι τώρα. Ο Γιάκοπσεν έδωσε πολλές επιθέσεις στον Στάλεκαρ και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Ούρτσεβιτς είναι κατά πολύ κοντύτερος το μπλοκ δεν ήταν εύκολο να σταματήσει τους πράσινους με τον πασαδόρο του Μίλωνα στη μπροστά ζώνη. Η ομάδα του Σάκη Ψάρρα δεν μπόρεσε να πιέσει ιδιαίτερα την αντίπαλη υποδοχή και έτσι ο Παναθηναϊκός, έχοντας τον Γιάκοπσεν σε καλή μέρα, βρήκε πολλές λύσεις στην επίθεση. Πολύ σημαντικές ήταν οι βοήθειες και του Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου στο αμυντικό κομμάτι για ακόμα μια φορά κάτι που έδωσε πολύ ενέργεια στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Στο τρίτο σετ η παρουσία του Μούχλια αλλά και του Λάππα έδωσαν μεγάλες βοήθειες στην ομάδα του Μίλωνα. Αρχικά ο Μούχλιας με 7/16 επιθέσεις και εν συνεχεία ο Λάππας με τις πολύ καλές άμυνες έβαλαν για τα καλά την ομάδα της Νέας Σμύρνης στο παιχνίδι. Παρότι το παιχνίδι έφτασε στο 23-23 οι γηπεδούχοι είχαν πιο καθαρό μυαλό στο φινάλε και έφτασαν στη νίκη χωρίς καμία απώλεια.
  3. Νίκη με πολύ κόπο αλλά και με προσωπικότητα για τον Φοίνικα Σύρου. Ο Φίλιππος Βέροιας έκανε ένα πολύ καλό πρώτο σετ με τον Ρουμελιωτάκη να δίνει πολύ μεγάλες βοήθειες από το σερβίς προς το τέλος του. Με το 1-0 υπέρ του Φίλιππου ο Φοίνικας έπρεπε να ανεβάσει ρυθμό και το έκανε. Παρά την καλή εμφάνιση των γηπεδούχων και στο δεύτερο σετ, η δυναμική παρουσία του Ιερεζουέλο έδωσε πολύτιμες λύσεις στο τέλος του σετ και έτσι το παιχνίδι άλλαξε. Ο Μιχάλοβιτς είχε πολύ σταθερή απόδοση στην επίθεση και αποτέλεσε μια πολύ αξιόπιστη επιλογή ενώ ο Κόστα εκμεταλλεύτηκε άριστα τις επιθέσεις που του έδωσε ο πασαδόρος του. Ο Φράγκος και ο Παπαδόπουλος, μαζί με τον λίμπερο Κωνσταντινίδη, έδωσαν σταθερότητα στην υποδοχή και αυτό ήταν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που οδήγησε στην ανατροπή και τη νίκη με 1-3.
  4. Μια από τις πιο σοβαρές του εμφανίσεις έκανε ο ΟΦΗ αλλά ακόμα και έτσι δεν ήταν αρκετό για να στερήσει βαθμό από τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη συνέχισε τις καλές εμφανίσεις της και με όπλο την πολύ καλή υποδοχή πέρασε νικηφόρα από το Ηράκλειο. Ο ΟΦΗ είχε σε καλή μέρα τον Κότο και τον Βάργκας και με εξαίρεση το τέλος του πρώτου σετ δεν άφησε την ομάδα του ΠΑΟΚ να ξεφύγει. Το γεγονός ότι ο Κοκκινάκης είχε το εντυπωσιακό 100% στην υποδοχή, με 89% άριστες, αλλά και τον Κουμεντάκη να παραμένει σε πολύ καλή φόρμα ήταν το… μυστικό την νίκης. Ο Κουμεντάκης εκτός από τα καλά ποσοστά στις επιθέσεις πίεσε την αντίπαλη υποδοχή με τα σερβίς του, έδωσε βοήθειες από το μπλοκ και κράτησε το 88% στην υποδοχή. Πλάι του είχε τον Ούντρις και τους κεντρικούς Πετρέα και Γάτση σε καλή μέρα και αυτό σε συνδυασμό με την πίεση που λύγισε τους γηπεδούχους στα κρίσιμα σημεία του δεύτερου και του τρίτου σετ έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ στις λεπτομέρειες.
  5. Μπορεί και οι τέσσερις ομάδες των θέσεων 5-8 να ηττήθηκαν αλλά όλες τους έδειξαν καλά σημάδια. Ακόμα και ο Μίλωνας με τον ΟΦΗ που δεν κατέκτησαν ούτε σετ υπήρχαν μεγάλα διαστήματα που δυσκόλεψαν τους αντιπάλους τους και με λίγο τύχη παραπάνω αλλά και λίγο περισσότερη προσοχή θα μπορούσαν να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα. Η Κηφισιά επιβεβαιώνει ότι είναι μια σοβαρή ομάδα που αν δεν «ιδρώσεις» δεν μπορείς να την κερδίσεις ενώ ο Φίλιππος δίνει απαντήσεις σε όσους τον θεωρούσαν τελειωμένο.

+1  Η παρουσία του Δημήτρη Ανδρεόπουλου στον Παναθηναϊκό εδώ και τόσο χρόνια δεν είναι τυχαία. Ο προπονητής του τριφυλλιού έχει αποδείξει τις ικανότητές του και αυτό φαίνεται στα αποτελέσματα της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Ακόμα και έτσι, όμως, σε μια εποχή του απόλυτου επαγγελματισμού που οι ιδεολόγοι δύσκολα χωράνε στον αθλητισμό, ο προπονητής του Παναθηναϊκού όχι μόνο καταρρίπτει αυτό το δεδομένο αλλά έχει καταφέρει μαζί με το επιτελείο του να πάρουν από το χέρι έναν διαλυμένο Παναθηναϊκό πριν χρόνια και να τον κάνουν πρωταθλητή. Μπορεί να μην το είπε ξεκάθαρα στις δηλώσεις μετά τον αγώνα αλλά μέσα στο μυαλό του είναι καλά σφηνωμένη η διάκριση στην Ευρώπη και αν κρίνουμε από το πείσμα και τη δουλειά του τότε τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Νίκες με άγχος και για τους τέσσερις πρωτοπόρους της Volley League
EVENTS