MENU

Τα συνεχόμενα παιχνίδια από το ξεκίνημα της σεζόν έκαναν ξεκάθαρη την εμφάνισή τους στο παιχνίδι του Ολυμπιακού απέναντι στην Χέμπαρ. Αν κοιτάξει κανείς τα επιμέρους σκορ και την εξέλιξη του παιχνιδιού δεν μπορεί να πει ότι η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη γνώρισε κάποια συντριβή ή διασύρθηκε. Το γεγονός, όμως, ότι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού κυνηγούσε στο σκορ την αντίπαλη ομάδα προσθέτει πέρα από τη σωματική κούραση και πνευματική. Ο Ολυμπιακός δεν εκμεταλλεύτηκε το καλό του μπλοκ ούτε το ότι ο Πάγενικ ήταν σε καλή μέρα.

Ο Ολυμπιακός προερχόταν από μια πολύ καλή εμφάνιση σε ένα σημαντικό παιχνίδι της Volley League κόντρα στο Φοίνικα Σύρου. Αυτό, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, δεν λειτούργησε ευεργετικά αλλά επιβάρυνε τους Πειραιώτες. Ο Πέριτς και ο Έγκλεσκαλνς ήταν οι μοναδικοί που ξεχώρισαν την ώρα που ο Νίκολα Μιγιαΐλοβιτς, ένας από τους πιο κομβικούς παίκτες της ομάδας, κινήθηκε σε ρηχά νερά. Οι ερυθρόλευκοι πλήρωσαν κατά βάση τα εύκολα λάθη και την αδυναμία να αμυνθούν σε κρίσιμες φάσεις. Ο πρώην ερυθρόλευκος Τόντορ Αλεξίεφ έκανε ολοκληρωτικό παιχνίδι και “πλήρωσε” τον Ολυμπιακό και με τις επιθέσεις του και με το μπλοκ και με το σερβίς.

Επιπλέον, η βουλγαρική ομάδα βρήκε πολλές βοήθειες από τους κεντρικούς την ώρα που ο Πάγενικ έμοιαζε μόνος. Τόσο ο Γιοσίφοφ όσο και ο Κάρτεφ ενίσχυσαν αισθητά τη μπροστά ζώνη της Χέμπαρ και χάλασαν το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Από ένα σημείο και έπειτα οι Πειραιώτες ξέμειναν από εμπνεύσεις με αποτέλεσμα να περάσει στο παιχνίδι ο Κασαμπαλής αντί του Στιβαχτή κάτι το οποίο ίσως και να είχε αλλάξει τη ροή του αγώνα αν είχε γίνει νωρίτερα. Με τα “αν” δε βγάζουμε συμπεράσματα όμως και σημασία έχει πως ο Ολυμπιακός αναζητάει πλέον καθαρή νίκη με 3-0 ή 3-1 και κερδισμένο το “χρυσό σετ” κάτι το οποίο από μόνο του είναι ψυχοφθόρο.

Στο ενδιάμεσο μεσολαβεί κρίσιμο παιχνίδι για το League Cup “Νίκος Σαμαράς” κόντρα στον ΠΑΟΚ και αυτό επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα του Ολυμπιακού. Με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται σε ανοδική πορεία είναι δύσκολο για τον Δημήτρη Καζάζη να προβεί σε ροτέισον αν και ο αντίλογος λέει πως ο Ολυμπιακός χτίστηκε ώστε να έχει βάθος στον πάγκο και να μπορεί να ανταπεξέρχεται σε τέτοιες περιστάσεις. Η πρόκριση στους ομίλους του CEV Champions League ήταν εξαρχής ένας από τους μεγάλους στόχους της ομάδας για αυτή τη σεζόν και αν έμπαινε στη ζυγαριά με το League Cup “Νίκος Σαμαράς” η πλάστιγγα θα έγερνε προς την Ευρώπη. Άλλωστε στις εγχώριες διοργανώσεις το πρωτάθλημα αλλά και το κύπελλο πιθανώς να είναι πιο μπροστά σε προτεραιότητα για τους ερυθρόλευκους. Ο πάγκος του Ολυμπιακού, ωστόσο, περιλαμβάνει παίκτες όπως ο Κασαμπαλής, ο Δαλακούρας και ο Παπαδόπουλος που σημαίνει πως ένα πιθανό ροτέισον να μην ήταν και τόσο ζημιογόνο για τον Ολυμπιακό.

Την Τετάρτη, λοιπόν, θα κριθεί από νωρίς ένας από τους βασικούς στόχους του Ολυμπιακού που ή θα απογειώσει ή θα αποσυντονίσει την ομάδα. Η σεζόν είναι ακόμα στην αρχή της και υπάρχει πολύς δρόμος για να κριθεί ο προπονητής και οι παίκτες αλλά ακόμα και έτσι η πρόκληση είναι μεγάλη και καλούνται όλοι να δείξουν το βαθμό της ετοιμότητας τους και κατά πόσο μπορούν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους.

"Άδειος" στη Βουλγαρία αλλά ακόμη ζωντανός