MENU

Στον προηγούμενο γύρο η ομάδα του Φερέρ Κουτίνιο παρουσιάστηκε «φρέσκια» και προσεκτική, με εξαίρεση ένα σετ, και μάλιστα κόντρα σε μια πολύ αξιόλογη ομάδα όπως η Αστερίξ. Η Μιχάνσκα Μινσκ, βέβαια, δεν είναι ένας ευκαταφρόνητος αντίπαλος και αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Γενικότερα η εικόνα το χθεσινού αγώνα έδειχνε ότι το παιχνίδι θα είναι κλειστό και ότι δε θα δούμε μεγάλες διαφορές και αυτό επιβεβαιώθηκε.

Οι Λευκορωσίδες έδειχναν αστάθεια στο ξεκίνημα του αγώνα και αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός σερβίροντας καλά. Οι δύο άσσοι αλλά κυρίως το 19% άριστων υποδοχών της Μιχάνσκα Μινσκ έδωσαν πλεονέκτημα στις ερυθρόλευκες. Ο κόουτς Κουτίνιο εμπιστεύτηκε τη Γενιτσαρίδη στο ξεκίνημα του αγώνα αντί της Σάλας και το γεγονός ότι η αύρα και η δυναμική της ομάδας στο πρώτο σετ έκρυψε τις αδυναμίες. Με εξαίρεση τις κεντρικές, Εμμανουηλίδου και Γιώτα, έλειψαν οι βοήθειες στα μπλοκ και εφόσον τα σερβίς πήγαιναν καλά αυτό δυσκόλευε τις φιλοξενούμενες να αμυνθούν σωστά και κατά συνέπεια να επιτεθούν αποτελεσματικά.

Το γεγονός ότι το μπλοκ του Ολυμπιακού κινούνταν σε ρηχά νερά φάνηκε στο δεύτερο σετ και ήταν από τα πιο κομβικά στοιχεία. Ο συνδυασμός μέτρια σερβίς, κακό μπλοκ και αναποτελεσματικότητα στην επίθεση έδωσαν στη Μιχάνσκα την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Εκεί έκανε την εμφάνισή της και η Βίλμα Σάλας. Η Κουβανή δεν έδειξε τον καλό εαυτό της όπως στα προηγούμενα παιχνίδια και η Χίππε, που γενικά ήταν ασταθής, αδυνατούσαν να δώσουν λύσεις επιθετικά. Παρόλα αυτά, οι αθλήτριες της Μιχάνσκα Μινσκ δεν έκαναν εντυπωσιακά πράγματα παρά μόνο τα απαραίτητα για να κοντράρουν τον Ολυμπιακό, δηλαδή μείωσαν τα λάθη και βελτίωσαν την υποδοχή.

Το χαρακτηριστικό του Ολυμπιακού ήταν τα πολλά σκαμπανεβάσματα και γι’ αυτό άλλωστε το προβάδισμα που πήραν οι ερυθρόλευκες στο τρίτο σετ χάθηκε στο τέταρτο. Το μπλοκ θα μπορούσε να πληγώσει τον Ολυμπιακό. Στο τέταρτο σετ η ομάδα του Φερέρ Κουτίνιο δε σταμάτησε ούτε μία φορά τις Λευκορωσίδες με μπλοκ ενώ συνολικά υστέρησε με 10 έναντι 17. Η Σάλας έλειψε από τον Ολυμπιακό και αυτό πιθανώς να δείχνει πως δεν είναι απόλυτα έτοιμη σε αυτή τη φάση της σεζόν. Η Γενιτσαρίδη ήταν αξιόλογη και τα πήγε καλά ως αντικαταστάτρια της Κουβανής στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αλλά ακόμα και έτσι ο Ολυμπιακός επέλεξε τη Σάλας για να ανεβάσει αρκετά σκαλιά παραπάνω την ομάδα. Η Κουβανή ακραία έδειξε στοιχεία του παιχνιδιού της στα παιχνίδια με την Αστερίξ αλλά απαιτείται διάρκεια και σταθερότητα για να σπρώξει την ομάδα της πιο ψηλά.

Η Χριστοδούλου αποτελεί σταθερά του Ολυμπιακού και η επιστροφή της δε θα συνοδευόταν από χρόνο προσαρμογής καθώς γνωρίζει την ομάδα όσο λίγες. Τόσο η Χριστοδούλου όσο και η Χίππε, όμως, έδειξαν σημάδια κόπωσης και ίσως και ανετοιμότητας. Η Χίππε μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι πέρυσι αγωνίστηκε σε αρκετά παιχνίδια ως κεντρικός με την ομάδα της Μπρέσια. Αυτό έγινε για να προφυλάξει το σώμα της και για να αποφύγει κάποιες ενοχλήσεις και πιθανούς τραυματισμούς. Η αθλήτρια που έκανε τη διαφορά και έσπρωξε τον Ολυμπιακό στο χθεσινό παιχνίδι ήταν η Μαριάνα Κόστα. Η Βραζιλιάνα δεν πήρε απλά 20 καθοριστικούς πόντους αλλά έκανε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Βοήθησε πολύ στο αμυντικό κομμάτι ενώ παράλληλα πίεσε από το σερβίς. Η Κόστα έδειξε ότι διαχειρίζεται πολύ σωστά την παρουσία της στο παιχνίδι και χωρίς να κάνει εντυπωσιακές φάσεις είναι απόλυτα ουσιαστική.

Σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει ένα αξιόλογο ρόστερ που όμως ακόμα ψάχνει ρόλους και κυρίως ρυθμό. Η παρουσία δύο πολύ έμπειρων κεντρικών όπως η Γιώτα και η Εμμανουηλίδου κατά πάσα πιθανότητα θα δώσει λύσει στο μπλοκ στα επόμενα παιχνίδια παρά την αδυναμία του αγώνα με τη Μιχάνσκα Μινσκ. Το ερωτηματικό για το εάν είναι υγιής ή όχι η Σάλας θα φανεί σύντομα και σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει τα πλάνα του Κουτίνιο που σαφώς και χωρίς την Κουβανή θα πρέπει να δώσει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες στη Γενιτσαρίδη.

Η νίκη κόντρα στη Μιχάνσκα Μινσκ έμοιαζε επιτακτική για τις ερυθρόλευκες ακόμα και με σκορ 3-2. Η υπόθεση «πρόκριση» είναι ανοιχτή αλλά και σχεδόν ισορροπημένη στον επαναληπτικό. Η πρόκληση αυτή είναι μεγάλη για τον Ολυμπιακό αλλά παράλληλα και ένα βάρος το οποίο χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση σε μια δύσκολη σεζόν με πολλά και δύσκολα παιχνίδια. Οι απαντήσεις θα δοθούν στο γήπεδο και μάλιστα σύντομα καθώς η Volley League ξεκινάει και ο δεύτερος αγώνας με τη Μιχάνσκα Μινσκ δεν απέχει πολύ. Μια επίπονη χρονιά έχει μόλις ξεκινήσει και οι προκλήσεις περιμένουν.

Η Κόστα, η Σάλας και οι ρόλοι που απαιτούνται
EVENTS