MENU

Ο Παναθηναϊκός θα τιμήσει την Κυριακή στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» τον Σωτήρη Πανταλέων, τον άνθρωπο που θυσιάστηκε και μόχθησε όσο ελάχιστοι για τη φανέλα του τριφυλλιού. Την τελευταία… σημαία που λέμε. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, η οποία θα μεταδοθεί αποκλειστικά από το SDNA,  θα πραγματοποιηθεί και μία αναμέτρηση με την ομάδα βόλεϊ του Παραλιμνίου. Ο πρόεδρος της ομάδας βόλεϊ της Ένωσης Παραλιμνίου, Λούης Γιαννακή, μίλησε στο SDNA για τη συνεργασία των δύο συλλόγων και όχι μόνο.

Ο ξεχωριστός αθλητής και άνθρωπος Πανταλέων, το ιστορικό γήπεδο του «Τάφου του Ινδού» και η συνεργασία με το τριφύλλι που θα γίνεται όλο και πιο έντονη όσο είναι ο ίδιος στο τιμόνι της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε στο SDNA:

Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία με τον Παναθηναϊκό;

«Η σχέση με τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια. Δέχτηκαν με χαρά πέρυσι,  την πρόσκληση μας να αγωνιστούν στο τουρνουά που διοργάνωσε το Παραλίμνι στην Κύπρο. Τους φιλοξενήσαμε για τρεις μέρες. Μπορώ να σας πω όμως ότι ο Παναθηναϊκός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν για τον σύλλογο μας. Και ο Σωτήρης και ο κ. Ανδρεόπουλος ρωτούσαν συνεχώς για την ομάδα μας. Είδαν πολλά παιχνίδια κιόλας. Δηλαδή κρατήσαμε πολύ καλή σχέση με όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα με τον Σωτήρη. Από την άλλη εγώ σε προσωπικό επίπεδο είχα επαφές από παλαιότερα με στελέχη της ομάδας, οι οποίες έγιναν πιο έντονες πλέον και λόγω της συνεργασίας των δύο συλλόγων».

Έχετε στο μυαλό σας η συνεργασία των δύο ομάδων να γίνει ακόμα πιο στενή στο μέλλον;

«Ήδη υπάρχει μια συνεργασία. Σκεφτείτε ότι από φέτος έχουμε πάρει στην ομάδα ως πρώτο προπονητή, τον Δημήτρη Μαρκάκη. Ο Δημήτρης Μαρκάκης ήταν, όπως γνωρίζετε, για πολλά χρόνια προπονητής στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και μάλιστα έχει πετύχει και σημαντικά πράγματα. Φέτος κάνει το βήμα παραπάνω και εγώ με πολύ πολλή χαρά τον έφερα στην ομάδα. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει, καθώς είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά το αντικείμενο».

Για τον σύλλογο τον δικό σας, πόσο σημαντικό είναι που θα συμμετάσχει σε αυτήν την εκδήλωση προς τιμήν του Σωτήρη Πανταλέων;

«Μόνο και μόνο που συζητάμε αυτό το πράγμα, έχω ανατριχιάσει. Δεν είναι μόνο ότι τιμάμε έναν αθλητή, ο οποίος έχει πάει τον Παναθηναϊκό πολλά βήματα μπροστά. Ο Πανταλέων έχει βοηθήσει την ομάδα αυτή σε όλη του τη ζωή. Θυσιάστηκε για τον Παναθηναϊκό και αποτελεί μια πραγματική… σημαία για τον σύλλογο αυτό. Και η ομάδα αυτή χρωστάει πολλά στον Σωτήρη. Πέρα από αυτό είναι και η ευκαιρία που μας δίνετε να παίξουμε σε ένα μυθικό γήπεδο, όπως είναι ο «Τάφος του Ινδού». Με συγκινεί πάρα πολύ ότι θα βρεθώ σε αυτό το γήπεδο τόσο εγώ όσο και η ομάδα μας».

Εσεις απ΄ότι καταλαβαίνω γνωρίζατε τον Σωτήρη Πανταλέων ως αθλητή εδώ και πολλά χρόνια, αλλά προσωπική επαφή έχετε τα τελευταία δύο. Τι έχετε να πείτε γι΄ αυτόν τον τεράστιο αθλητή;

«Εγώ τον Σωτήρη τον ξέρω σαν αθλητή εδώ και πολλά χρόνια. Έχω παρακολουθήσει την φοβερή πορεία του όλα αυτά τα χρόνια. Σε προσωπικό επίπεδο τον έχω γνωρίσει τα τελευταία δύο χρόνια και έχω καταλάβει και τι άνθρωπος είναι και εκτός γηπέδου. Είναι τιμή για τον Παναθηναϊκό να έχει τέτοιος αθλητές στις τάξεις του, αλλά και τέτοιες μεγάλες προσωπικότητες. Φυσικά είναι και τιμή για τον ίδιο, που θα κάνει ο Παναθηναϊκός αυτή την εκδήλωση προς τιμήν του».

Η συμμετοχή της ομάδας σας είναι και ένα μήνυμα φαντάζομαι και για τη σχέση που μπορούν να έχουν Ελλάδα και Κύπρος και στο αθλητικό κομμάτι;

«Φυσικά,η Ελλάδα και η Κύπρος θεωρώ ότι έχουν να δώσουν η μία στην άλλη πάρα πολλά. Εμείς φέτος εκτός από τον Δημήτρη Μαρκάκη έχουμε πάρει και τον Θάνο τον Μαρούλη ως πασαδόρο. Είμαστε πάρα πολλοί ευχαριστημένοι από τον Θάνο. Ήδη έχει αρχίσει και μεταδίδει σε όλη την ομάδα αυτή την επαγγελματική του φιλοσοφία. Αυτό φαίνεται και στο γήπεδο. Γενικά με την Ελλάδα, αλλά και με τον Παναθηναϊκό συγκεκριμένα όσο είμαι εγω στο τιμόνι της ομάδας η συνεργασία μας θα γίνετε όλο και πιο δυνατοί. Επίσης το μεγαλύτερο πλεονέκτημα από την συμμετοχή μας σε αυτό το τουρνουά είναι και η ώθηση που πάρουμε ως brand name. Δύσκολα θα υπάρξει η ευκαιρία στο μέλλον η ομάδα η δικιά μου να παίξει στον Τάφο του Ινδού μαζί με τον Παναθηναϊκό. Γενικότερα είναι τεράστιο επίτευγμα για εμας να έχουμε αυτή τη σχέση με έναν τόσο μεγάλο και ιστορικό σύλλογο, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Ελπίζω να γίνει και με άλλες ελληνικές ομάδες στο μέλλον».

Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο ενόψει της εκδήλωσης της Κυριακής;

«Εγώ πραγματικά θα ήθελα το γήπεδο να έχει όσο κόσμο είναι δυνατόν βάση πάντα των μέτρων λόγω κορωνοϊού, προκειμένου να τιμήσουν αυτόν τον ξεχωριστό άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που έχει δώσει την ψυχή του για το βόλεϊ του Παναθηναϊκού. Θα ήθελα να τιμήσουμε όσοι βρεθούμε στο γήπεδο με όλη μας την ψυχή και την καρδιά αυτόν τον ξεχωριστό άνθρωπο και αθλητή».

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Λούης Γιαννακή στο SDNA: «Στη Λεωφόρο για τον Πανταλέων; Ανατριχιάζω στην ιδέα…»
EVENTS