MENU

Πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου της Volley League, γράφτηκε στον Ηρακλή, μία μαύρη σελίδα στην ιστορία του. Μετά από χρόνια διακρίσεων και τίτλων, ήρθαν χρόνια δύσκολα, που τελικά έφεραν την αποχώρηση των «κυανόλευκων» από τη Λίγκα, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Για τον 29χρονο ακραίο θα ήταν η τρίτη του σερί θητεία στον Ηρακλή, (είχε αγωνιστεί στο Γηραιό και τις περιόδους 2008-2009 και 2015-2016), αλλά πλέον έμεινε, όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του χωρίς ομάδα.

Ο Αργύρης Μαυροβουνιώτης μας περιγράφει τη δύσκολη κατάσταση που βίωσε, πως έμαθε ότι η ομάδα δε κατέβει στο πρωτάθλημα και σχολιάζει και την στάση της ΕΣΑΠ να μην αλλάξει την προκήρυξη με αποτέλεσμα οι παίκτες των «κυανόλευκων» να μένουν χωρίς ομάδα (καθώς δεν μπορούν να βρουν δουλειά σε ομάδα της Volley League, παρά μόνο στην Pre League).

«Ίσως ήταν και η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, όταν υπάρχουν χρέη που βασανίζουν το σύλλογο και δε βρίσκεται λύση, ίσως είναι όπως είπα και η φυσική εξέλιξη να φτάσει κάποια στιγμή να μη μπορεί να ανταπεξέλθει, να πάρει την αδειoδότηση και να κατέβει στο πρωτάθλημα. Μας λυπεί ιδιαίτερα, ότι σχέδια είχαμε κάνει για αυτή τη χρονιά, αλλάζουν και βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο».

- Πώς βίωσες την όλη κατάσταση; Ανανέωσες το καλοκαίρι τη συνεργασία σου με την ομάδα, υπήρχαν δυσκολίες, μετά με την έλευση του επενδυτή φάνηκε μια αχτίδα φωτός και μετά ήρθε η αποχώρηση. Εναλλαγή συναισθημάτων;

«Ξέραμε ότι θα υπάρχουν προβλήματα σίγουρα, αλλά δεν το περιμέναμε καθώς τα μηνύματα είχαν αρχίσει να είναι πιο καλά και φτάσαμε ξαφνικά τη Δευτέρα να λέμε ότι θα διαλυθεί η ομάδα και μέσα σε πέντε ώρες είχε βγει η ανακοίνωση από τη διοίκηση, ότι αποσυρόμαστε από το πρωτάθλημα. Μας εξέπληξε... με την έλευση του επενδυτή, που μάλλον δεν επένδυσε λεφτά στον Ηρακλή, νομίζαμε ότι κάτι θα αλλάξει, τελικά δεν άλλαξε τίποτα και είχαμε την αποχώρηση της ομάδας. Δεν μας το ανακοίνωσε κάποιος επίσημα. Με πήρε ο κ.Καλαϊτζίδης και μου είπε ότι είναι επίσημο αυτό που ακούτε. Σαν αρχηγός είπα στα παιδιά ότι είναι τελειωτικό και επίσημο, ότι δε θα κατεβούμε και η ανησυχία έγινε σιγουριά».

- Πώς ήταν για σένα η απόφαση να μην κατέβει η ομάδα και το γεγονός ότι ο Ηρακλής θα λείπει από το πρωτάθλημα;

«Ο Ηρακλής είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για το ελληνικό βόλεϊ, τη δεκαετία 2000-2010 πρωταγωνίστησε, με τεράστια πορεία στην Ευρώπη, πρωταθλήματα, κύπελλα, τίτλους. Είναι ένα μεγάλο κενό που δεν θα βρίσκεται στο πρωτάθλημα. Για μένα τα δύο σερί χρόνια (αυτό θα ήταν το τρίτο) ήταν καλά χρόνια, με προβλήματα μεν, ωστόσο τα ξεπερνούσαμε και δείχναμε το καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο στο γήπεδο. Φέτος δεν μπορούσαν να ξεπεραστούν αυτά, σίγουρα υπήρξαν αστοχίες και από τη διοίκηση και έτσι φτάσαμε σε αυτή την κατάληξη».

«Πιο εύκολα αλλάζουν οι προκηρύξεις όταν βολεύει τους ίδιους τους παράγοντες ίσως, παρά τους αθλητές...»

- Όπου πλέον μένετε χωρίς δουλειά. Πως σχολιάζεις ότι η ΕΣΑΠ δεν προχώρησε σε μια αλλαγή στην προκήρυξη;

«Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου δε νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι, δε θα μπορέσουμε να είμαστε σε ομάδα της Α1. Αυτό νομίζω ήταν και το χειρότερο που έκανε η διοίκηση, ότι μας εγκλώβισε σε μια τέτοια κατάσταση, ήταν ανεπίτρεπτο και unfair… Εφόσον ήξεραν... δεν μπορούν να περιμένουν την ύστατη στιγμή να ‘ρθει ο Μεσσίας να σώσει την κατάσταση. Θα έπρεπε ίσως να εξηγηθούν και να πούνε όποιος θέλει να περιμένει, μένει, όποιος δε θέλει υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσει την ανεργία και την απραξία. Υπάρχει και η πόρτα της Pre League, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο γίνεται για έναν αθλητή να πάει να δουλέψει για ένα τρίμηνο στις χαμηλότερες κατηγορίες και όποιος θέλει να σπάσει μετά το συμβόλαιό του και να βρει μια ομάδα στη Volley League και να συνεχίσει εκεί. Πιστεύω όμως ότι για τα περισσότερα παιδιά από τον Ηρακλή, δε θα καταφέρουν εξωαγωνιστικοί παράγοντες να τους σταματήσουν το βόλεϊ, θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να πρωταγωνιστούν. Αστοχίες παραγόντων δε θα καταφέρουν να τους κόψουν το βόλεϊ.

Πιο εύκολα αλλάζουν οι προκηρύξεις όταν βολεύει τους ίδιους τους παράγοντες ίσως, παρά τους αθλητές. Ωστόσο έχουμε και την περίπτωση από τον Ηρακλή Χαλκίδας, που τα παιδιά έμειναν έτσι, οπότε θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο και επίσης ίσως είναι και η εύκολη λύση 5-10 άτομα να μείνουν εκτός δουλειάς για ένα δίμηνο και μετά όλα καλά , όλα ωραία και συνεχίζουμε. Τι αντίκτυπο θα έχει η αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα…θα το δείξει η ιστορία».

- Βλέπουμε ότι ο ΠΑΣΑΠ έκανε μια κίνηση, ζητώντας την τροποποίηση της προκήρυξης. Από παίκτες άλλων ομάδων, σας εκφράζουν τη στήριξή τους...

«Έβγαλε ανακοίνωση ο ΠΑΣΑΠ, υπάρχει σύμπνοια γενικά στους παίκτες, τα μηνύματα που λαμβάνω είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει μια τροποποίηση έτσι ώστε να μπορέσουμε να βρούμε μια άλλη αθλητική στέγη για να δουλέψουμε. Μακάρι να άλλαζαν πολλά στο ελληνικό πρωτάθλημα και να μη φτάναμε σε αυτήν την κατάσταση εξαρχής. Αυτό ίσως να γίνει μάθημα για τις επόμενες χρονιές, ώστε να μπούνε όροι, προϋποθέσεις, αυστηρά κριτήρια για να λαμβάνει μια ομάδα μέρος στο πρωτάθλημα».

- Έχεις κάποια πρόταση αυτό το διάστημα;

«Υπάρχουν προτάσεις θα τις εξετάσω και θα δω τι είναι καλύτερο για μένα. Είμαι παράλληλα και στον πέμπτο χρόνο της ειδικότητάς μου. Θα ήθελα να πω... Όλα τα παιδιά από την πλευρά των παικτών να είναι αισιόδοξα γιατί είναι αξιόλογοι παίκτες και πιστεύω θα λυθεί το εργασιακό πρόβλημα και θα βρεθεί ομάδα να δείξουν τις ικανότητες τους και εύχομαι αυτή η κατάσταση να γίνει μάθημα ώστε να αποφευχθούν τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον. Αν συνεχιστεί με αυτό το μοτίβο το πρωτάθλημα, και έτσι όπως είναι οι προκηρύξεις, θα έχουμε κι άλλα παραδείγματα τέτοια στο μέλλον, ομάδων που θα φτάσουν στο παρά πέντε να σταματήσουν από το πρωτάθλημα».

- Ένα πρωτάθλημα που συνεχίζεται πλέον με οχτώ ομάδες. Το σχόλιο σου;

«Ένα format οχτώ ομάδων, από το οποίο οι τέσσερις φαίνεται ότι θα πρωταγωνιστήσουν και θα διεκδικήσουν τους τίτλους, οι υπόλοιπες τέσσερις δεν ξέρουμε ποιον στόχο θα έχουν, καθώς βλέπουμε ότι Ευρώπη ακόμη καμία ομάδα δεν κοιτάει. Ο υποβιβασμός είναι κάτι δύσκολο, όπως έγινε η προκήρυξη που θα παίξει ο τελευταίος με την τρίτη ομάδα της Pre League. Μακάρι να γίνει ένα ωραίο πρωτάθλημα, με συγκινήσεις και ανταγωνισμό, αλλά οι αποχωρήσεις πρώτα του Παμβοχαϊκού και μετά του Ηρακλή μόνο το αντίθετο μας προμηνύουν».

Μαυροβουνιώτης στο SDNA: «Οι προκηρύξεις της ΕΣΑΠ αλλάζουν όταν βολεύει τους ίδιους τους παράγοντες, μας εγκλώβισαν...»
EVENTS