MENU

Όσα είπε ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος στην εκπομπή «After» της SDNA Web TV:

Για τις δύσκολες στιγμές: «Δεν θέλω να έρχονται γιατί δεν υπάρχει λόγος να έρχονται. Η χαρά του πρωταθλήματος επισκιάζει όλα τα προβλήματα. Εκείνη τη χρονιά συνέβησαν αλλαγές στη διοίκηση που επηρέασαν όλα τα τμήματα αλλά το τμήμα βόλεϊ είχε ένα γκρουπ ατόμων που κράτησαν την ομάδα. Στην αρχή δυσκολεύτηκα, αλλά μετά άρχισα να πιστεύω στον εαυτό μου και εκείνη η χρονιά έδωσε αυτοπεποίθηση για τα επόμενα δύο χρόνια.

Για το συναίσθημα του τελευταίου πόντου: «Σχεδόν 15 ώρες πριν έγινε αυτό. Ακόμα το θυμάμαι. Δεν μπορούσα να νιώσω κάτι άλλο παρά δικαίωση και ικανοποίηση. Στον Παναθηναϊκό ένα συγκεκριμένο γκρουπ είμαστε πολλά χρόνια στην ομάδα, πιστεύουμε στο βόλεϊ και θέλαμε να κάνουμε ξανά τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή. Οι συνθήκες ταίριαξαν και το κάναμε».

Για το πόσο... Παναθηναϊκός νιώθει: «Δεν θέλω αν τοποθετήσω ταμπέλες, ούτε να βάλω Παναθηναϊκόμετρο. Μου αρέσει που είμαι εδώ».

Για το πού θα έβαζε την ομάδα στο ξεκίνημα της χρονιάς: «Στην ομάδα το μπάτζετ παίζει μεγάλο και σημαντικό ρόλο. Αλλά οι ομάδες συγκρωτούνται από τη χημεία και το προπονητικό σταφ. Δεν είχαμε τόσο υψηλό μπάτζετ όσο ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, είχαμε την απαραίτητη χημεία μεταξύ των παικτών και την ικανότητα του σταφ. Θα πω κάτι για πρώτη φορά, ήταν ένα μυστικό της ομάδας. Από τον Νοέμβριο εμείς γνωρίζαμε ότι αυτή η ομάδα θα μπορούσε να κάνει καλά πράγματα και θα κατακτούσε έναν τίτλο. Χωρίς να το λέμε, μεταξύ μας ξέραμε ότι αυτή η ομάδα εάν παίξει έτσι όπως ήξερε θα μπορούσε να διεκδικήσει και το πρωτάθλημα».

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: «Για μένα, το πιο σημαντικό δεν είναι ότι πήραμε 2 τίτλους, αλλά το μεγαλύτερο κέρδος είναι πως αποπληρώθηκε το χρέος. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού έπρεπε να πληρώσει διπλό και τριπλό μπάτζετ για τον Ερασιτέχνη. Τώρα με τον κορωνοϊό η κατάσταση είναι σαφώς δύσκολη, αλλά μπορούν να εξοικονομηθούν χρήματα για τον Ερασιτέχνη».

Για το αν το πρωτάθλημα του βόλεϊ είναι ευκαιρία να ζεστάνει κόσμο και επιφανείς Παναθηναϊκούς: «Παρά την απουσία του κυρίου Δημήτρη Γιαννακόπουλου, είμαστε χαρούμενοι που ο κύριος Μαλακατές θα είναι πρόεδρος του Ερασιτέχνη. Τον ξέρουμε χρόνια και χαιρόμαστε που θα είναι στην προεδρία. Αυτοί οι 2 τίτλοι της φετινής χρονιάς μπορούν και πρέπει να προσελκύσουν άτομα που θα θέλουν να κάνουν μια χορηγία, αλλά κυρίως είναι οι φίλοι της ομάδας να γραφτούν στον Ερασιτέχνη. Θα είναι μεγάλο κέρδος. Αν από τα εκατομμύρια φιλάθλων μόλις 50.000 γραφτούν μέλη, τότε θα κάνουμε θαύματα. Σε πολλά τμήματα θα μπορεί να πρωταγωνιστήσει ακόμα και στην Ευρώπη.

Για την ευρωπαϊκή συμμετοχή: «Το θέμα της Ευρώπης είναι σημαντικό για τον Παναθηναϊκό. Εμένα όνειρό μου είναι να αγωνιστώ στην Ευρώπη με τον Παναθηναϊκό, αλλά είναι θέμα της διοίκησης. Εύχομαι η διοίκηση να μας επιτρέψει να παίξουμε στην Ευρώπη με τα κατάλληλα οικονομικά δεδομένα».

Για τα κλειδιά της κατάκτησης του πρωταθλήματος: «Αρχίζοντας από τον Τσάσιτς θα πω ότι ανήκει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο και αυτό το δείχνει η καριέρα του. Ο Τσάσιτς μας έδωσε μια παραπάνω λύση, μια παραπάνω ανάσα και ένα ροτέισιον σημαντικό. Το Λιγκ Καπ μας έδωσε ώθηση και αυτοπεποίθηση και ήταν πάρα πολύ σημαντικό».

Για την απουσία του Στάροβιτς: «Ο Στάροβιτς γύρισε στη Σερβία και όλο αυτό το διάστημα μας υποστήριζε. Είναι εξαιρετικός αθλητής και ανήκει στην ελίτ. Οι λόγοι της απόφασης είναι απόλυτα σεβαστοί. Με την κατάσταση του κορωνοϊού δεν πρέπει να τον κρίνουμε. Ο κάθε άνθρωπος αντιδράει διαφορετικά. Θέλω να σταθώ και στο γεγονός ότι είχαμε το ροτέισιον. Το σταφ πίστευε ότι ο Αλέξανδρος Ράπτης μπορεί να παίξει ως διαγώνιος και το απέδειξε. Εγώ συνέχισα να πιστεύω ότι μπορούσαμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα».

Για τις νίκες στους τελικούς πρωταθλήματος: «Κανένας τελικός δεν είναι εύκολος. Ούτε το Λιγκ Καπ φυσικά. Τα αποτελέσματα δεν δείχνουν τη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε. Παρ' όλα αυτά δείξαμε διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων και με αυτό τον τρόπο, μέσα στο γήπεδο, προσπαθούσαμε να το αποδείξουμε. Παίξαμε με πολύ πάθος και αυτό ήταν το κλειδί για να κερδίσουμε».

Για την αντίδραση του Ολυμπιακού: «Δεν με φόβισε καθόλου. Περιμέναμε πως θα αντιδρούσε ο Ολυμπιακός. Όταν βρήκαμε την ψυχραιμία μας και παίξαμε με την κατάλληλη ηρεμία θα κερδίζαμε».

Για το τι θα έλεγε σε έναν επιφανή Παναθηναϊκό για το τμήμα βόλεϊ: «Δεν είναι η θέση μου και δεν θα κάνω κουμάντο στην τσέπη κανενός. Το ανδρικό βόλεϊ όλα αυτά τα χρόνια, ιδίως τα 2 τελευταία κάνει μεγάλη προσπάθεια. Το τμήμα μας είναι καλό και έχει την εμπειρία και το ταλέντο. Δεν μπορώ να πω στον κόσμο να βάλει λεφτά, αλλά θα πω ότι στο δικό μας τμήμα δεν χρειάζονται τα τρελά λεφτά του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου και ίσως με κάποιες χορηγίες εμείς θα καταφέρουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό».

Για τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο: «Είναι δύσκολο και υπάρχει πίεση. Πολλές φορές δυσκολεύομαι να τον έχω προπονητή. Κάποιες φορές ίσως αντιλαμβάνομαι εγώ ότι είναι πιο σκληρός με μένα».

Για το μέλλον του: «Εγώ έχω συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, θα είμαι στον Παναθηναϊκό ό,τι κι αν γίνει και ελπίζω να έχουμε καλή ομάδα. Εγώ θα ήθελα ο Παναθηναϊκός να είναι σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μην ανοίξω τα φτερά μου αλλού. Ελπίζω να είμαι και εγώ αντάξιος να παίζω στον Παναθηναϊκό. Είναι τιμή που αγωνίζομαι στον Παναθηναϊκό να είμαστε εκεί». Θέλω ο Παναθηναϊκός να φτάσει σε εκείνο το επίπεδο ώστε και εγώ να μην φύγω και η ομάδα να είναι ψηλά»..

Για τον Σωτήρη Πανταλέων: «Ο Σωτήρης είναι πάνω από 20 χρόνια στον Παναθηναϊκό. Έχει τεράστια εμπειρία, έχει την ικανότητα να είναι αρχηγός. Έχει την ικανότητα να ηγηθεί. Μας εμπνέει όλους να προπονηθούμε και να παίξουμε καλύτερα». 

Κλείνοντας είπε: «Οι περισσότεροι κοιμηθήκαμε λίγο γιατί είχαμε μεγάλη ένταση, αλλά παραμένει το συναίσθημα της χαράς, που θα κρατήσει τουλάχιστον μία εβδομάδα».
 

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Χ. Ανδρεόπουλος στο «After»: «Από τον Νοέμβριο γνωρίζαμε ότι μπορούσαμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα»
EVENTS