MENU

Ο Αργεντινός διαγώνιος, που ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας της Σύρου άφησε αιχμές για την επανέναρξη της Volley League την στιγμή μάλιστα που τα περισσότερα πρωταθλήματα διακόπηκαν. Ο Πέπε καυτηρίασε την απόφαση του Φοίνικα να ψηφίσει υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος, την στιγμή μάλιστα που είχε ήδη γνωστοποιήσει ότι δεν μπορούσε να αγωνιστεί. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα Volleyplanet.gr

Από ότι καταλαβαίνω, η απόφαση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, σε βρίσκει αντίθετο. Θες να εξηγήσεις το λόγο;

«Δεν συμφωνώ με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, νομίζω ότι τώρα δεν είναι η ώρα να σκεφτούμε τον αθλητισμό, η προτεραιότητα είναι η υγεία και η οικογένεια. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα πρωταθλήματα στον κόσμο ακύρωσαν τις σεζόν και η Ελλάδα είναι η μόνη που θέλησε να συνεχίσει»!

Γνώριζαν στη Σύρο ότι δεν είχες σκοπό να μείνεις για να αγωνιστείς;

«Ναι. Μίλησα αρκετές φορές με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου. Του ανέφερα ότι τα σύνορα της Αργεντινής θα έκλειναν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου και αν η πρεσβεία κατάφερε να μας βάλει στη λίστα μιας πτήσης επαναπατρισμού, έπρεπε να φύγω γιατί δεν ήξερα αν θα μπορούσα να έχω άλλη ευκαιρία όπως αυτή να επιστρέψω στη χώρα μου»!

Με δεδομένη την αποχώρησή σου και μια πιθανή «αποδυνάμωση» γιατί θεωρείς ότι ο Φοίνικας ήταν υπέρμαχος να συνεχιστεί το πρωτάθλημα;

«Νομίζω ότι η Σύρος ψήφισε τη συνέχιση του πρωταθλήματος γιατί γνωρίζει ότι και οι υπόλοιπες ομάδες δεν θα αγωνιστούν πλήρεις. Όπως είπα και πριν, όλοι σκέφτονται την ευκαιρία να στεφθούν πρωταθλητές χωρίς να σκέφτονται την υγεία των παικτών».

Πίστευες ότι θα ανανέωνες με την ομάδα τη συνεργασία σου για την επόμενη σεζόν;

«Πριν από αυτήν την κατάσταση, υπήρχαν καλές προθέσεις πιθανής ανανέωσης για την επόμενη σεζόν».

Τηρουμένων των συνθηκών, τι προβλέπεις για τους ημιτελικούς και τους τελικούς του πρωταθλήματος;

«Θα είναι παιχνίδια μόνο για να έχουν πρωταθλητή στα χαρτιά. Δεν θα είναι πραγματικός πρωταθλητής γιατί καμία ομάδα δεν θα είναι στο 100% των δυνατοτήτων της».

Σε ποιο πρωτάθλημα θα σε δούμε τη νέα σεζόν;

«Την επόμενη σεζόν δεν ξέρω ακριβώς. Ο μάνατζέρ μου βρίσκεται ήδη σε επαφή με πιθανές ομάδες. Αυτές τις μέρες νομίζω ότι κάτι θα συμβεί».

Και μιας και η εποχή ανήκει στον κορονοϊό. Τι συνάντησες στην πατρίδα σου;

«Τώρα στην Αργεντινή, ειδικά στο Μπουένος Άιρες, υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις Covid19. Στην πόλη μου δεν υπάρχουν επίσημες αναφορές. Μετά από σχεδόν 4 ημέρες ταξιδιού καταφέραμε να φτάσουμε και τώρα είμαστε σε καραντίνα 14 ημερών σε ένα ξενοδοχείο. Αμέσως μετά μπορούμε να πάμε σπίτι»!

Τι μένει στο φινάλε για τον… Πέπε;

«Θέλω να πω ότι η Σύρος είναι ένα όμορφο νησί, αλλά την τελευταία φορά ο σύλλογος δεν συμπεριφέρθηκε επαγγελματικά. Έφυγα την Τετάρτη στις 27 το βράδυ με τον γιο και τη γυναίκα μου και 6 αποσκευές. Ο σύλλογος όχι μόνο δεν με συνόδευσε στο Ferry, όπως κάνει κάθε σύλλογος που λειτουργεί επαγγελματικά, αλλά περιμένω επίσης μια απάντηση για την πληρωμή των εισιτηρίων που αντιστοιχούν στη σύμβαση μου».

Αποχώρηση με αιχμές από τον Γκονζάλες: «Μόνο στην Ελλάδα συνεχίζεται το πρωτάθλημα!»
EVENTS