MENU

Αναλυτικά το blog του Παναγιώτη Πελεκούδα στο leoforos.gr:

«Eίναι μια κατάσταση περίεργη για όλους μας. Είναι μια κατάσταση που δεν ξέρουμε και δεν έχουμε ξαναζήσει. Είναι μια κατάσταση που θα την λέμε στα παιδιά μας.

Όμως είναι μια φάση που είτε ο ιός είναι φτιαχτός, είτε υπαρκτός, πρέπει να δούμε πως θα φύγουμε από όλο αυτό το άσχημο επεισόδιο του «black mirror».

Είναι μια εποχή που Μένουμε σπίτι και κάνουμε πράγματα για εμάς. Βέβαια πολλοί δεν το κάνουν αυτό και απλά κάθονται και σκέφτονται σενάρια. Λογικό και αυτό. Λογικό ότι όλοι έχουμε μείνει χωρίς λεφτά.

Αλλά πάμε σε λίγο πιο περίεργα μονοπάτια, όπως αυτά που σας βάζω συνήθως.

Ας δούμε την κατάσταση και το ποιες διάφορες υπάρχουν για όποιον έχει χρήματα και σε όποιον δεν έχει. Και όμως είμαστε στην ίδια μοίρα όλοι, είτε έχουμε βαρύ πορτοφόλι είτε άδειο. Εάν είναι να αρρωστήσεις και να πεθάνεις θα το πάθεις.

Άρα πάμε στο τι πετύχαμε μέχρι τώρα στην ζωή μας και ποσό πολύ μας βοήθησαν τα υλικά πράγματα. Πάμε για αρχή στο ακριβό αμάξι που ναι όσο ακριβό και να είναι όταν υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης θα μείνει στο πάρκινγκ, και απαγόρευση να μην υπήρχε και να υπήρχε απλά το ρίσκο να αρρωστήσεις πάλι πιστεύω δεν θα πήγαινες βόλτες με αυτό. Το ίδιο ισχύει για εξοχικά σπίτι όσο υπερλούξ και να είναι, όπως και οι βάρκες, κότερα κτλ θα ήταν άχρηστα πλήρως. Τώρα ένα ζήτημα που είναι σημαντικό είναι το σπίτι. Ναι είναι πολύ ωραία να είσαι έγκλειστος σε μια… βίλα παρά σε ένα στούντιο στο κέντρο. Αλλά εάν είσαι μόνος σου πιο το νόημα που θα βρίσκεσαι;

Πόσοι από εσάς λοιπόν θα θέλατε αυτή την στιγμή να έχετε υλικά πράγματα παραπάνω από καναπέ κρεβάτι μπάνιο;

Εγώ πάντως δεν θα ήθελα κάτι παραπάνω. Αλλά πόσοι από εσάς θα θέλατε την εσωτερική σας ηρεμία κατά την διάρκεια μιας τέτοιας κατάστασης; Πόσοι από εσάς θα θέλατε να επενδύσετε στον εαυτό σας μαθαίνοντας κάτι νέο ή κάνοντας όνειρα για μετά, ή να βλέπετε θετικά τα πάντα στην ζωή σας. Νομίζω όλοι σας. Μετά από την σωματική υγεία πάει η ψυχική υγεία. Όσο πλούσιος και να είμαι, το να… βαράω την γυναίκα μου είναι άρρωστο και κατάπτυστο.

Οπότε πάμε στο μετά, όταν θα ηρεμήσει η κατάσταση μην ξαναρχίσετε να μαζεύετε υλικά, μαζέψτε απλά αγάπη, μαζέψτε έρωτα, μαζέψτε γνωριμίες, μαζέψτε ωραίες στιγμές.

Εάν δεν έχεις αγάπη αυτή την στιγμή, όσα λεφτά και να έχεις, δεν θα σε βοηθήσει σε τίποτα γιατί η αγάπη δεν αγοράζεται, το ίδιο και ο έρωτας, το ίδιο και όλο τα συναισθήματα. Δεν αγοράζονται. Οπότε φροντίστε στην αναγέννηση του κόσμου μας, να αναγεννήσετε και τον εαυτό σας, με το να δημιουργήσετε συναισθήματα.

Ευτυχώς υπάρχει η τεχνολογία πια να μας κάνει να βλέπουμε τα άτομα που αγαπάμε και είναι μακριά μας με άλλους τρόπους.

Εγώ αυτή την περίοδο παρακολουθώ σεμινάρια προγραμματισμού και μάρκετινγκ και οργάνωση και διοίκηση ομάδας. Είναι δωρεάν σεμινάρια που έχω βρει στο Ίντερνετ. Κρίμα είναι που έχουμε τόσο ελεύθερο χρόνο να μην επενδύσουμε στον εαυτό μας.

Επίσης κάνω γυμναστική μια ώρα την ημέρα με διαφορά προγράμματα που βλέπω στο Ίντερνετ. Και φυσικά αφιερώνω όλο μου τον υπόλοιπο χρόνο στα άτομα που αγαπάω γιατί μια αγκαλιά δεν αγοράζεται.

Υ.Γ. Δεν πάω Πάτρα στους γονείς μου γιατί σέβομαι ότι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Κάτι που πρέπει να το κάνουμε όλοι μας.

Υ.Γ. 2 Όλοι μας νομίζω ήρθε η ώρα να κρεμάσουμε έξω από τα μπαλκόνια μας ένα ευχαριστώ για όλους όσους δουλεύουν αυτές τις δύσκολες στιγμές και για τον στρατό μας που κρατάει τα σύνορα!

Υ.Γ. 3 Εγώ περνάω τέλεια στην καραντίνα γιατί είμαι εκεί που κάποτε όταν έφευγα έλεγα το κλασικό μακάρι να εμένα εδώ 5 λεπτά ακόμα. Ε, τώρα μένω 24 ώρες ακόμα. Ποσό τέλειο!»

«Μη μαζεύετε υλικά, μαζέψτε απλά αγάπη»!
EVENTS