MENU

Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ από το τριφύλλι ο διεθνής κεντρικός γράφει για τις δύσκολες στιγμές που έζησε φέτος το καλοκαίρι. Χαρακτηρίζει μάλιστα «μπαμπά» τον προπονητή του Δημήτρη Ανδρεόπουλο ενώ θέτει τον επόμενό του στόχο με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα γράφει ο Παναγιώτης Πελεκούδας στο leoforos.gr:

«Τώρα λοιπόν μετά από καιρό θα γράψω και θα γράψω… αρκετά, και αρκετά σημαντικά πράγματα για εμένα. Είχα χαθεί και ο λόγος ήταν ότι δεν είχα χρόνο να γράψω. Δεν γινόταν ρε παιδιά απλά. Πολλά ταξίδια, πολύ… ξενέρα μετά το Κύπελλο, πολλά νεύρα πριν το ματς στο Ρέντη, πολύ δύσκολο ματς με Ηρακλή έξω κτλ.

Αλλά δεν θα ασχοληθώ με το βόλεϊ και το πως κερδίσαμε και τακτικά και τεχνικά, θα σας πω όμως πως είναι να είσαι μέσα σε έναν «βούρκο» και να βγαίνεις από αυτόν και μάλιστα να καταφέρνεις να παίρνεις το μόνο τρόπαιο που έλειπε από την συλλογή σου!

Είναι Ιούνιος το 2019 -ναι αυτό το καλοκαίρι- κάνουμε προπόνηση στο Ρέντη με την Εθνική ομάδα. Είναι πρωί 9 η ώρα και πάω στο γήπεδο, βάζω την προπονητική μου φανέλα και βγαίνω στον αγωνιστικό χώρο, αλλά εκείνη την φορά δεν ήταν ίδια. Άρχισα να ζαλίζομαι να θυμάμαι τι είχα περάσει παλιά και υποσυνείδητα το κεφάλι μου άρχισε πάλι τις καταθλιπτικές του σκέψεις, που δεν μπορούσα να κοντρολάρω!

Ευτυχώς για εμένα προπονητής ήταν ο Μπαμπάς μου, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, και απλά του είπα «Φεύγω δεν αντέχω άλλο, πάω διακοπές και θα γυρίσω στο Ευρωπαϊκό και στον Παναθηναϊκό».

Έφυγα και εννοείται πως γύρισα μετά από έναν μήνα. Δύσκολα γύρισα, αλλά το πάλευα. Ξέρετε το Ρέντη μου θύμιζε την κατάθλιψη και όλη την φάση μου και ήταν δύσκολο να το διαχειριστώ.

Έβαλα κιλά αυτό τον μήνα και πάλευα να βρω τον αγωνιστικό μου εαυτό, ίσως τον βρήκα ίσως όχι. Έπαιξα στο Ευρωπαϊκό σαν γνήσιος… σκύλος αλλά με πολύ βοήθεια από τους γύρω μου. Με πολύ στήριξη και αγάπη.

Γυρίζουμε στον Παναθηναϊκό μετά την Εθνική ομάδα και δεν κάθομαι ούτε μια μέρα. Έρχομαι αμέσως για προπόνηση γιατί χρειαζόμουν κάτι να ξεφεύγει το μυαλό μου. Έχω πάρει καινούριο αμάξι αλλά δεν μπορώ να το ευχαριστηθώ με τίποτα. Κάτι μέσα μου συνεχίζει να πηγαίνει περίεργα. Αλλά αυτή την φορά ξέρω τον τρόπο και ξέρω και που είναι ο γιατρός μου και ξέρω ότι έχω την οικογένεια μου και ξέρω πως θα τα καταφέρω. Σιγά και σταθερά θα ξαναβγώ στην επιφάνεια!

Πολλά όμορφα περιστατικά στην ζωή μου έγιναν από την ημέρα που είπα «Ναι θα ξαναβγώ στην επιφάνεια» και το έκανα μέσα σε 6 μήνες! Σε 6 τρομερά όμορφους μήνες που μου έδειξαν ότι δεν είμαι καλά και ότι παραμένω… τρελός. Γιατί για λίγο το είχα ξεχάσει, και δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοι είμαστε.

Όλα αυτά τα λέω σε εσάς του τρομερούς καταθλιπτικούς φίλους μου που φοβούνται ότι δεν θα γίνουν καλά και νομίζουν ότι δεν φτιάχνει το μυαλό και αλλά τέτοια που όλοι μας όταν είμαστε σε αυτή την φάση τα σκεφτόμαστε.

Ε, θα σας πω ότι διορθώνονται και μάλιστα εύκολα και μάλιστα άνετα με αγάπη και πίστη στην επιστήμη του μυαλού και στην δύναμη του δικού σας μυαλού.

Για να μην σας… ζαλίζω άλλο με τα ψυχολογικά μου θα σας πω ότι γ@@ να πέφτεις και να σηκώνεσαι! Και γαμ… να το κανείς και μαζί με μια ομάδα που έπεφτε. Και ώρα σηκώθηκε. Ήταν πεσμένη 10 χρόνια. Τώρα είναι όρθια. Δεν είμαστε πια το «βγαίνει από τον βούρκο» αλλά το «βγήκε από τον βούρκο»!

Πόσο πιο πολύ να ταυτιστώ με τον Παναθηναϊκό; Πόσο πιο πολύ να τον αγαπήσω; Πόσο πιο ευγνώμων να είμαι που βρίσκομαι εδώ πέρα;

Ένας από τους στόχους - όνειρα που είχα μετά την κατάθλιψη ήταν να πάρω τίτλο με ομάδα που δεν είναι φαβορί. Πιστεύω ότι τώρα μπορώ να βάλω το τικ δίπλα από αυτό τον στόχο και να προχωρήσω για τον επόμενο που όλοι φαντάζεστε ποιος είναι και με ποια ομάδα!

Υ.Γ. Είναι ότι καλύτερο να παίρνεις τίτλο και ό,τι αγαπάς να είναι στο γήπεδο!

Υ.Γ. 2 Όλοι όσοι λέγατε κερνάω εάν το πάρετε, αρχίστε να πληρώνετε να το τιμάτε τα παντελόνια σας όπως εμείς.

Υ.Γ. 3 Ο καφετζής μου η αλήθεια είναι μου κάνει νερά και δεν με κερνάει πλέον.

Υ.Γ. 4 Ζητάω συγνώμη σε όσους χτύπησα κατά τους πανηγυρισμούς μου».

 

 

Συγκλονίζει ο Πελεκούδας: «Πόσο πιο πολύ να ταυτιστώ με τον Παναθηναϊκό;»
EVENTS