MENU

Ο διεθνής κεντρικός μίλησε στο SDNA με τον Ηρακλή που έφερε το «τριφύλλι» στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

«Δε θα ήθελα να εστιάσω στο ματς με τον Ηρακλή. Για εμάς σημείο καμπής ήταν το αποτέλεσμα στο παιχνίδι με τον Φοίνικα Σύρου. Όταν χάσαμε από τη Σύρο θίχθηκε ο αγωνιστικός εγωισμός μας. Καταλάβαμε ότι είμαστε Παναθηναϊκός και ότι όταν παίζεις για αυτή τη φανέλα πρέπει να τα δίνεις όλα. Δεν μας πείραξε το γεγονός ότι χάσαμε αλλά ο τρόπος με τον οποίο χάσαμε. Όταν παίζεις για αυτή τη φανέλα πρέπει να την αγαπάς και να τη σέβεσαι» σημείωσε ο αρχικά ο «Πελέ» για το ματς της Δευτέρας.

Σε ερώτηση για το αν λειτούργησε ως καμπανάκι η ήττα από τον Φοίνικα σημείωσε: «Η ήττα αυτή από τον Φοίνικα λειτούργησε αφυπνιστικά για εμάς. Σε αυτό το παιχνίδι δεν παίξαμε όπως γίνεται σε κάθε ματς. Δεν αγωνιστήκαμε με την... τρέλα μας που αποτελεί το μεγάλο μας πλεονέκτημα. Μπορεί από τις άλλες ομάδες να υπολειπόμαστε σε υλικό αλλά αυτή η τρέλα μπορεί να μας οδηγήσει εκεί που θέλουμε. Γουστάρουμε να παίζουμε ο ένας για τον άλλον. Φάνηκε και στην εικόνα που είχαμε τόσο στα παιχνίδια του πρωταθλήματος με Εθνικό και Ηρακλή αλλά και στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ με τη Σύρο. Χτύπησε καμπανάκι στον αθλητικό μας εγωισμό. Ο καθένας μέσα του αποφάσισε, γιατί δεν υπήρξε κάποια ομιλία, ότι δε δεχόμαστε να χάνουμε έτσι, με κατεβασμένα τα χέρια».

Όσο για το ποιο είναι το στοιχείο μπορεί να δώσει στο «τριφύλλι» τίτλους φέτος σημείωσε: «Υπάρχει θέληση που νομίζω ότι μπορεί να αποδειχθεί ισχυρότερη από οποιοδήποτε άλλο στοιχείο όπως είναι το ρόστερ των ομάδων. Μπορεί να υπολειπόμαστε σε υλικό αλλά έχουμε τη μούρλα και τη μαχητικότητα που χρειάζεται».

Επισημαίνοντας τι εννοεί με τη λέξη... μούρλα τόνισε: «Είναι τιμή μας να αναγνωρίζεται από τους απ' έξω αυτή η τρέλα και η... μούρλα. Επειδή εγώ είμαι και δεύτερη χρονιά εδώ νομίζω ότι είναι ένα χαρακτηριστικό του κορμού της ομάδας που διατηρήθηκε. Γουστάρουμε να παίζουμε ο ένας για τον άλλον. Νομίζω ότι κανένας συμπαίκτης μου δεν παίζει για τα λεφτά, κανένας συμπαίκτης μου δεν παίζει για να κάνει συμβόλαιο του χρόνου. Αν από τους 14 ο ένας παίζει για νέο συμβόλαιο είναι πολύ μικρό ποσοστό μπροστά στο σύνολο της ομάδας. Όλοι θέλουμε να πάρουμε πρωτάθλημα για να γίνουμε μάγκες. Δε θα εισπράξουμε ας πούμε κανένα πριμ εκατομμυρίων αν πάρουμε το πρωτάθλημα. Θέλουμε να το κάνουμε για εμάς κι αν πέσουμε θέλουμε να πέσουμε μαχόμενοι. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και δεν πάμε για να χάσουμε εύκολα».

Όσο για το ποιο θεωρεί ως μειονέκτημα του Παναθηναϊκού δήλωσε: «Έχουμε δύο πολύ μικρούς ηλικιακά παίκτες από τους οποίους άθελά μας, όλοι μας, έχουμε παραπάνω απαιτήσεις από το ηλικιακό τους όριο. Δηλαδή εμείς περιμένουμε από τον Ράπτη και τον Ανδρεόπουλο να παίζουν σαν τους ξένους του Ολυμπιακού και σαν τους ξένους του ΠΑΟΚ. Ξεχνάμε ότι είναι παιδιά 18 και 19 χρονών που σημαίνει ότι την πίεση δεν μπορούν να τη διαχειριστούν όπως ένας έμπειρος παίκτης. Αυτό είναι ένα δικό μας «πταίσμα» αλλά επειδή είναι οι συγκεκριμένοι χαρακτήρες έτσι, ο Χαράλαμπος και ο Αλέξανδρος νομίζω ότι δε μας επηρεάζει τόσο. Τους βγαίνει πολύ θετικά αυτή η πίεση. Αυτό θεωρώ ότι είναι το μόνο αρνητικό που έχουμε σαν ομάδα».

Τέλος, σχολιάζοντας για τον κόσμο του Παναθηναϊκού είπε: «Θα περιμέναμε πιο πολύ κόσμο με τον Ηρακλή όπως και με τον Φοίνικα Σύρου. Υπάρχει βέβαια το ελαφρυντικό ότι παίζουμε περίεργες ώρες αφού και τα δύο εντός έδρας παιχνίδια μας για το πρωτάθλημα ήταν Δευτέρα ενώ του Λιγκ Καπ έγινε απόγευμα Πέμπτης. Ο κόσμος μας θα πρέπει να μην βλέπει μόνο το όνομα του αντιπάλου αλλά να κοιτάει και τη βαθμολογία γιατί με τη Σύρο ήταν ένα ντέρμπι για το ποιος θα είναι πρώτος - δεύτερος και με τον Ηρακλή παίζαμε με μια ομάδα που ήταν αήττητη. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού αγαπάει το βόλεϊ και το θεωρεί σημαντικό κομμάτι του. Θα ήθελα να έχουμε παραπάνω στήριξη σεβόμενος και αντιλαμβανόμενος βέβαια ότι παίζουμε σε «κακές» μέρες κάποιες φορές»

Πελεκούδας στο SDNA: «Γουστάρουμε να παίζουμε ο ένας για τον άλλον»
EVENTS