MENU

Συμπληρώνοντας δέκα χρόνια στο ρεπορτάζ του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, ομολογώ πως δεν περίμενα ποτέ ότι θα ζήσω καταστάσεις όπως οι φετινές. Θα μπορούσε να πει κανείς πως “ΟΚ” έχουν γίνει και άλλα τραγικά λάθη τα τελευταία χρόνια, όμως το χθεσινό, αποτελεί ίσως την πιο... μαύρη είδηση στην οικογένεια του Ερασιτέχνη.

Μέσα από αυτή τη στήλη, είχαμε σχολιάσει το προηγούμενο διάστημα τα κρούσματα απειθαρχίας των δυο Κουβανών αθλητών, ρεπορτάζ για το οποίο ουδέποτε δεχθήκαμε επίσημη διάψευση από τον εκπρόσωπο τους, παρά μόνο μια... διαρροή η οποία αφορούσε τα όσα έγιναν με το πενταπλούν, αλλά καμιά λέξη για την... ταμπακιέρα.

Πριν μερικές ημέρες κάποιοι... έστησαν στο τοίχο τον Γιούρι Φιλίποφ, ο οποίος δεν «μάσησε» τα λόγια του και σεβόμενος πρώτα τον εαυτό του στο χώρο του βόλεϊ, αποφάσισε να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ.

Διότι όταν έχεις καταγράψει μια σπουδαία καριέρα στη ζωή σου, δεν μπορείς να αφήνεις κανέναν να... παίζει με το όνομα σου. Ο Ουκρανός τεχνικός, σύμφωνα με τα όσα τόνισε και ο ίδιος, παραιτήθηκε επειδή η διοίκηση ανέχτηκε τα καπρίτσια των δύο παικτών και δεν τους τιμώρησε σε πειθαρχικά παραπτώματα.

Περίπου δυο εβδομάδες μετά την παραπάνω απόφαση του, άπαντες έχουν καταλάβει ότι το χθεσινό περιστατικό, αποτελεί ακόμα μια ηθική δικαίωση για τον Γιούρι Φιλίποφ, ο οποίος μίλησε ανοικτά και χωρίς δισταγμούς.

Στο χθεσινό περιστατικό, η ουσία του ζητήματος είναι μια. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ο οποιοσδήποτε αθλητής, να μπαίνει στα γραφεία της ομάδας και να τα κάνει... λαμπόγυαλο, λες και είναι τσιφλίκι του ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ.

Το περιστατικό σύμφωνα με τις πληροφορίες, ξεκίνησε όταν άνθρωπος που βρίσκεται επί δεκαετίες δίπλα στη διοίκηση του ΤΑΠ, είχε συνομιλία με ένταση με συνεργάτιδα του μάνατζερ που εκπροσωπεί τους δυο αθλητές και η οποία είχε δεχθεί απαγόρευση σε κάθε εμπλοκή από τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ μετά τα όσα έγιναν με τα δελτία.

Θα πει κανείς σε αυτό το σημείο, ότι θα μπορούσε και ο άνθρωπος της διοίκησης να μην μπει σε μια τέτοια διαδικασία, όμως αυτό το επιχείρημα θα ίσχυε εάν η εκπρόσωπος των Κουβανών δεν είχε κατηγορήσει ανθρώπους του ΠΑΟΚ μέσω των social media και σε δημοσίευση πρώην προπονητή (σ.σ. Χόρχε Ελγκέτα).

Οι δυο Κουβανοί αθλητές που είχαν φύγει από το γήπεδο, επέστρεψαν στα γραφεία μαζί με την συνεργάτιδα του μάνατζερ και σε έντονο ύφος – προβαίνοντας σε ακραίες κινήσεις - ζήτησαν εξηγήσεις, ενώ είχαν προκλητική συμπεριφορά εις βάρος του προέδρου του ΤΑΠ.

Ο Αντώνης Τσαλόπουλος προφανέστατα έχει κάνει λάθη, ωστόσο είναι διαφορετικό να χρεώνεται κάποιες από τις επιλογές του και άλλο να χρεώνεται το θέμα των Κουβανών, στο οποίο δεν είχε καμιά εμπλοκή για την μεταγραφή.

Το μεγαλύτερο έγκλημα για τον ΠΑΟΚ θα ήταν να χάσει τον Τσαλόπουλο, ο οποίος χθες μέσα στον εκνευρισμό του, άφησε να φανεί ότι σκέφτεται σοβαρά την αποχώρηση εξαιτίας της απαράδεκτης συμπεριφοράς των Άλμπο και Σαντοβάλ.

Και αυτό διότι από την έλευση του Ιβάν Σαββίδη στο σύλλογο, κάποιοι που το... έπαιζαν ως ευεργέτες του Δικεφάλου και της Θεσσαλονίκης έχουν εξαφανιστεί από παντού.

Αλήθεια, έχει αντιληφθεί κανείς στην οικογένεια του ΠΑΟΚ πως πέρα από τον Σαββίδη και τον Κατσαρή, οι μόνοι ουσιαστικοί αιμοδότες που έχουν απομείνει είναι οι Αμοιρίδης και Τσαλόπουλος; (σ.σ. χωρίς να θέλω να αδικήσω αρκετούς ανθρώπους που είναι κοντά στον Α.Σ. και τρέχουν ΟΛΗ τη χρονιά να βρουν χορηγίες για να βοηθήσουν τμήματα).

Ας έρθουν σε μια ΓΣ του Ερασιτέχνη ορισμένοι για να δουν τι πραγματικά ισχύει, σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε και τι μάχες έχει δώσει ο Θανάσης Κατσαρής για να κρατήσει τα τμήματα τόσο ανταγωνιστικά όσο και να μην χρωστάνε ΠΟΥΘΕΝΑ όλα αυτά τα χρόνια.

Ο τελευταίος, ενημερώθηκε χθες λίγο μετά το περιστατικό, όπου έδωσε εντολή να απομακρυνθούν άμεσα οι δυο Κουβανοί αθλητές από τον σύλλογο και αναμένεται να έχει συνάντηση κορυφής με τον πρόεδρο του ΤΑΠ, προκειμένου να μην χαθεί οριστικά η χρονιά από τον Δεκέμβριο...

Η ηθική δικαίωση του Γιούρι Φιλίποφ και ο ΠΑΟΚ που έγινε άνω – κάτω
EVENTS