MENU

Ημέρα χαράς φίλοι μου για τους ανθρώπους του Ολυμπιακού καθώς μετά τις τελευταίες θετικές εξελίξεις στο δικαστικό μέτωπο βρήκε και με τη βούλα πρόεδρο και το τμήμα βόλεϊ της ομάδας. Ένα τυπικό θέμα που υπήρχε με την υποψηφιότητα Μαντούβαλου (δεν πληρούσε τον απαιτούμενο αριθμό κακουργημάτων για να λάβει τη θέση) λύθηκε και έτσι ο γνωστός δικηγόρος μπορεί και επίσημα να αναλάβει τα καθήκοντα του. Με ένα μικρό βήμα για το κακουργιοδικείο, αλλά μεγάλο για την ανάληψη της προεδρίας έκλεισε τα στόματα όσων τόλμησαν να αμφισβητήσουν το κύρος της υποψηφιότητάς του:

«Ο γνωστός δικηγόρος και πρόεδρος της ομάδας βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού, Πέτρος Μαντούβαλος, καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε 13 χρόνια κάθειρξης για την υπόθεση παραδικαστικού κυκλώματος στην οποία εμπλέκεται». Ολοκληρώθηκε έτσι με επιτυχία η διαδικασία αδειοδότησης, ώστε να λάβει ο υποψήφιος το χρίσμα, αλλά και μια θέση δίπλα στα άλλα ιερά τέρατα της προεδρίας όπως ο Κοσκωτάς και ο Σαλιαρέλης. Πλέον στην αναμνηστική φωτογραφία των προέδρων με τίτλο «Η μεγαλύτερη μετακίνηση κακουργημάτων στην Ελλάδα» θα έχει περίοπτη θέση και ο Πέτρος Μαντούβαλος:

«Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα protothema.gr ο πρώην βουλευτής Πέτρος Μαντούβαλος καταδικάστηκε για δωροδοκία και άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Το τριμελές Εφετείο κακουργημάτων τον καταδίκασε ομόφωνα χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό». Για να δουν οι συκοφάντες εξυγιαντές για τι διαμάντι μιλάμε.

Αν ήταν κάνας άλλος στη θέση του θα ζήταγε από έναν ακροβολισμένο μάρτυρα υπεράσπισης να του ρίξει ένα ρολό ταμειακής στο κεφάλι να αναβληθεί η ακρόαση και να πάρει τη δίκη στα χαρτιά με 3-0 κακουργήματα.Ο Μαντούβαλος όμως έμεινε μέχρι τέλους να δίνει μάχη για να λάμψει η αλήθεια, καθώς με under 5,5 κακουργήματα στο ποινικό μητρώο του υπήρχε ο κίνδυνος να «κλωτσήσει» το σύστημα και να απορρίψει την υποψηφιότητα του επειδή το βιογραφικό του ήταν ελλιπές. Για την K-22 Junior καλός ήταν, για πιο πάνω όχι:

«Συνολικά, οι δικαστές έκριναν ενόχους πέντε κατηγορουμένους για σκέλος του επονομαζόμενου παραδικαστικού κυκλώματος 2, υπόθεση που είχε ξεκινήσει μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Γιάννη Μπολέτση το 2010 για παρασκηνιακές συναλλαγές πίσω από την καταδίκη του. Ο Πέτρος Μαντούβαλος, ο οποίος ήταν παρών κατά την έκδοση της απόφασης, δήλωσε “αθώος” στο δικαστήριο».Ήταν πολύ soft η υπερασπιστική γραμμή του γι’ αυτό δεν απέδωσε καρπούς. Πιο πολλές πιθανότητες θα είχε να πείσει τους δικαστές αν τους έλεγε ότι γύριζαν το La Casa De O.S.F.P. (Olympiacos Sillogos Filakismenon Proedron) με τον «Αμέρικα» (Κοσκωτάς) και τον «Κένυα» (Σαλιαρέλης) που θα προβληθεί από Σεπτέμβρη στο νέο κανάλι του προέδρου και ότι τα έκανε όλα για τις ανάγκες του σεναρίου.

Ο Γιώργος κι ο Αργύρης θα είναι πρωταγωνιστές, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί ακόμα προέδροι που μπορούν να παίξουν μικρούς ή μεγάλους ρόλους ανάλογα με τα κακουργήματα που κουβάλησαν και αθωώθηκαν από την αδέκαστη ελληνική δικαιοσύνη που έλαμψε (άντε λασπολόγοι).

Ή να τους έλεγε να ψάξουν γι’ αυτόν στο Google. Με το που θα έγραφαν «βουλευτής, πρόεδρος Ολυμπιακού, αισθάνομαι τυχερός, enter» θα τους έβγαζε αυτόματα «Error 404, κακουργήματα not found».

Δεν το σκέφτηκε όμως γιατί είχε άλλες σκοτούρες στο μυαλό του: «Τόνισε πως θα είναι παρών στη δίκη που θα διεξαχθεί σε δεύτερο βαθμό όπου και θα εφεσιβάλλει, ζητώντας τόσο την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων αλλά και να μην του επιβληθούν περιοριστικοί όροι - κάτι που δεν έγινε δεκτό και του επιβλήθηκε η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα - προκειμένου η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη». Μικρό το κακό.

Ήδη το νομικό επιτελείο του Ολυμπιακού σκέφτεται για να λυθεί το πρόβλημα και να μπορέσει ο Μαντούβαλος να ταξιδέψει στην Ιταλία, να ζητήσει τη μετονομασία της σε «Δυτικό τμήμα της “Ούνα φάτσα, ούνα Ράτσα”Ελλάδας» ώστε να θεωρηθεί ταξίδι εντός έδρας και να του επιτραπεί η έξοδος.

Σε πιο δραστικά μέτρα εξετάζεται ο υποβιβασμός του διαβατηρίου του στη Γ’ Εθνική για να ξεχρεώσει την ποινή και να επιστρέψει αγοράζοντας πακιστανικό ΑΦΜ και τηλέφωνο με απεριόριστο χρόνο ομιλίας και ταξιδιών στο εξωτερικό.

Κάτι άλλα μικρά και ασήμαντα θεματάκια φίλοι μου, δεν προβληματίζουν κανέναν: «Αξίζει να σημειώσουμε ότι αναμένονται εξελίξεις σχετικά με την προεδρία του Πέτρου Μαντούβαλου στο τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού. Όπως είχε σημειώσει σε δημοσίευμά του το SDNA, σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο δεν μπορεί να είναι μέλος αθλητικού σωματείου ή μέλος των οργάνων διοίκησης του σωματείου όποιος έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για τέλεση κακουργήματος ή σε βαθμό πλημμελήματος με τελεσίδικη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε την τελευταία δεκαετία, είτε σε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών». Σιγά το σπουδαίο πρόβλημα.

Αν βρει έναν αυτοφωράκια ο Μαντούβαλος και του δώσει δανεικά με οψιόν αγοράς 11 χρόνια φυλάκισης θα πληροί τις προδιαγραφές του αθλητικού νόμου και δεν θα μπορεί να του πει κανείς κουβέντα. Και το σημαντικότερο; Θα πάει και ταμείο καθότι το έπαιζε «Over 10 χρόνια ημίχρονο – Under 3 τελικό».

Γιατί μπαίνει στο Πάνθεον των θρυλικών προέδρων ο Μαντούβαλος
EVENTS