MENU

Μετά το τεράστιο διαιτητικό λάθος που έκρινε το χθεσινό ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού υπέρ των “ερυθρολεύκων”, ακολούθησε ένας... καταιγισμός ανακοινώσεων ανάμεσα στους δύο “αιωνίους”, αναφορικά με την πιθανή επανάληψη του αγώνα. Το SDNA απευθύνθηκε στον ισχυρό άνδρα της Λίγκας, Παντελή Ταρνατόρο ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει προπομπό... διάλυσης του πρωταθλήματος, ενώ αναφέρεται και στο περιβόητο “VAR” που ζητούν να μπει -και- στο βόλεϊ.

Μιλώντας αρχικά για το παιχνίδι όπου έδωσε κι ο ίδιος το “παρών” στο κλειστό της Κυψέλης, ο πρόεδρος του ΕΣΑΠ αναφέρει πως: “Ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ο κόσμος ήταν αυτός που έπρεπε, γιατί είχαμε πει πως επρόκειτο για ένα παιχνίδι ειδικής διαχείρισης και οι συνθήκες ήταν πολύ καλές. Κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρξαν παράπονα κι από τις δύο ομάδες για διαιτητικές αποφάσεις, μέχρι που φτάσαμε σε αυτό το διαιτητικό λάθος στο φινάλε. Τότε ξεσηκώθηκε η πλευρά του Παναθηναϊκού, υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες στη γραμματεία. Υπήρξε μεγάλος εκνευρισμός, δικαιολογημένος μεν για το σοβαρό λάθος, αλλά νομίζω πέρα από τα όρια οι αντιδράσεις. Να ξεκαθαρίσω βέβαια ότι δεν υπήρξε ούτε κάποια ύβρις, ούτε κάποια απειλητική κίνηση, απλά ήταν έντονη η αντίδραση. Για παράδειγμα ο Πανταλέων χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι, όμως μέχρι εκεί, δεν ξέφυγαν τα πράγματα. Είναι σημαντικό ωστόσο να μην αντιδρούμε έτσι. Δεν ήταν ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο λάθος. Δυστυχώς όμως γίνονται...”.

Συνεχίζοντας ο κ.Ταρνατόρος στέκεται και στο θέμα της γραμμογράφησης του γηπέδου: “Θέλω ωστόσο να προσθέσω και κάτι άλλο, γιατί στην Ελλάδα ασχολούμαστε με ένα πρόβλημα μόνο όταν αυτό σκάσει. Ο Παναθηναϊκός χρησιμοποιεί το γήπεδο του Πανελληνίου, όπου οι γραμμογραφήσεις είναι πολύ κοντινές. Η ταχύτητα της μπάλας ήταν πολύ μεγάλη και μπορεί κάποιος να μπερδευτεί. Έπρεπε να υπάρχει ένα βαμμένο γήπεδο, που να πληροί τις προδιαγραφές. Υπάρχουν ομάδες ωστόσο που δεν μπορούν να βρουν γήπεδα και γι' αυτό αναγκαζόμαστε να κάνουμε συμβιβασμούς, αλλά με τον κίνδυνο να γίνουν τέτοιου είδους σοβαρά λάθη”.

Από χθες το βράδυ ωστόσο άρχισε εκ νέου να συζητείται έντονα το θέμα της εισόδου της τεχνολογίας του βίντεο και στο βόλεϊ. Τι λέει γι' αυτό ο πρόεδρος της Λίγκας;

“Είναι ένα θέμα το οποίο εξετάζουμε εδώ και δύο χρόνια, αλλά πρέπει να ξέρετε πως το κόστος είναι μεγάλο. Σε ετήσια βάση απαιτούνται τουλάχιστον 300.000 ευρώ, περίπου 25.000 ευρώ για κάθε ομάδα. Πρόκειται για ένα ιταλικό σύστημα, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι περίπου 15.000 (από τις 25.000) αφορούν στην άδεια για το σύστημα και τα υπόλοιπα χρήματα για τις κάμερες που θα χρησιμοποιηθούν. Πήγαμε στον υφυπουργό Αθλητισμού πριν τρεις μήνες και του ζητήσαμε να δώσει και σε μας κάποια χρήματα, από τη στιγμή που δίνονται τέτοια ποσά στο ποδόσφαιρο. Έδειξε καλή διάθεση, έγινε μία επαφή και με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, υπάρχουν συζητήσεις με την ιταλική εταιρεία, αλλά δεν είναι τόσο απλό. Το κυριότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν διαθέτουμε τα απαιτούμενα χρήματα. Γίνονται πάντως προσπάθειες για να πάρουμε τουλάχιστον μία-δύο άδειες και να πληρώσουμε με δόσεις, ώστε να υπάρχει η χρήση του βίντεο έστω στα τηλεοπτικά παιχνίδια που είναι και τα πιο εμπορικά. Βέβαια οι διαδικασίες αυτές στην Ελλάδα μπορεί να πάρουν κι ένα χρόνο. Υπάρχει ωστόσο σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στη λίγκα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν έχει καν υπογραφεί η σύμβαση με την ΕΡΤ”.

Όσο για την πιθανότητα επανάληψης του χθεσινού αγώνα την οποία ζητούν από χθες τόσο ο Ολυμπιακός, όσο κι ο Παναθηναϊκός;

Ο κ.Ταρνατόρος ξεκαθαρίζει ότι: “Δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Με πήραν χθες βράδυ από τον Ολυμπιακό τηλέφωνο (σ.σ. ζητήθηκε διευκρίνηση αν αυτό έγινε πριν η μετά την ανακοίνωση που έβγαλαν οι Πειραιώτες, αλλά δεν θυμόταν ακριβώς την ώρα) και μου είπαν ότι θέλουμε να ξαναγίνει το παιχνίδι. Υπάρχουν κανονισμοί, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ αυτό και βάσει κανονισμών δεν γίνεται. Θα διαλύσουμε το πρωτάθλημα αν μετά από κάθε λάθος γίνεται επανάληψη του αγώνα”.

Ταρνατόρος στο SDNA: «Εξήγησα από χθες στον Ολυμπιακό ότι δεν προβλέπεται επανάληψη»
EVENTS