MENU

Η ΕΟΠΕ έχει αλλάξει σελίδα και η διοίκησή της έχει κλείσει μάτια και αυτιά, «μαυρίζοντας» ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και αγαπημένα πρωταθλήματα, αυτό της Α1 βόλεϊ γυναικών!

Τα έργα και οι ημέρες της διοίκησης του «ερυθρόλευκου» -όπως όλοι γνωρίζουν και ο ίδιος δεν κρύβει- Γιώργου Καραμπέτσου συνεχίζονται.

Συγκεκριμένα, στο γυναικείο βόλεϊ η έκφραση «κάθε πέρυσι και καλύτερα» δεν απέχει από την πραγματικότητα αφού μετά το κάκιστο περυσινό πρωτάθλημα που ξεκίνησε με έντεκα ομάδες και ολοκληρώθηκε με δέκα, όλα δείχνουν ότι αυτό που έρχεται θα είναι χείριστο, ίσως και το πιο αδιάφορο όλων των εποχών!

Θυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός πέρυσι δεν συμμετείχε στην Α1 με την ΕΟΠΕ να έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης καθώς αδιαφόρησε και δεν διευκόλυνε την πιο ιστορική και πολυνίκη ομάδα σε τίτλους, όταν όλες οι άλλες Ομοσπονδίες το λιγότερο που έκαναν ήταν να αφουγκραστούν τα προβλήματα των «πρασίνων» γνωρίζοντας ότι μεγάλη κατηγορία χωρίς της συμμετοχή του ΠΑΟ θα ήταν πλήγμα για κάθε άθλημα.

Κάπως έτσι, το περυσινό πρωτάθλημα ξεκίνησε με έντεκα ομάδες και ολοκληρώθηκε με δέκα αφού ο Ηρακλής Κηφισιάς δεν μπόρεσε να «βγάλει» τη σεζόν κι ενώ στην Ομοσπονδία γνώριζαν εξ αρχής ότι θα συνέβαινε αυτό.

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω καμία ομάδα δεν υποβιβάστηκε, ο Ολυμπιακός έπαιζε φιλικά προετοιμασίας με τις υπόλοιπες ομάδες που ήταν επίσης «σωμένες» και αδιάφορες σε ένα πρωτάθλημα χωρίς χορηγούς, χωρίς προβολή, χωρίς ουσία.

Αναρωτιέστε αν υπάρχει και πιο κάτω; Υπάρχει με βεβαιότητα.

Το πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19 με τον Ολυμπιακό να είναι και πάλι η μόνη ομάδα που δεν θα έχει αντίπαλο και από εκεί και πέρα το χάος. Μισθοί των 400 Ευρώ το μήνα για τις αθλήτριες της Α1 γυναικών, την ίδια ώρα που στην Preleague –την αμέσως επόμενη κατηγορία- ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός είναι οι μεγάλοι «κράχτες»!

Τα συμβόλαια στην Preleague είναι τριπλάσια της Α1 γυναικών και αν αυτό δεν είναι ντροπή, τότε ποιο είναι; Οι μάνατζερ –δικαίως- προτρέπουν τις αθλήτριές τους να περιμένουν και να υπογράφουν στην κατώτερη κατηγορία εκεί όπου τρεις μεγάλες ομάδες θέλουν το «εισιτήριο» για τα μεγάλα σαλόνια. Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Έργο 100% της ΕΟΠΕ που καλυπτόμενη πίσω από το αυτοδιοίκητο πράττει ό,τι νομίζει χωρίς να δίνει λογαριασμό πουθενά.

Και κάπου εκεί επιστρέφουμε στα.. έργα και τις ημέρες της διοίκησης Καραμπέτσου που αντί να ασχοληθεί και να βρει τρόπο να κάνει ανταγωνιστική την Α1 γυναικών, κωφεύει προκειμένου να μην μπει στο στόχαστρο του Ολυμπιακού στον οποίο και φέτος έκανε όλα τα χατίρια για να τον διευκολύνει από αλλαγές ώρας μέχρι αλλαγές έδρας και πολλά άλλα...

Το ερώτημα δεν είναι αν μπορεί αλλά αν θέλει μια ισχυρή Α1 γυναικών ή ένα «καφενειακού τύπου» πρωτάθλημα... Και το επόμενο ερώτημα αν θα ακολουθήσει τη μοίρα του προηγούμενου προέδρου Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) που τόλμησε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα ενός σωματείου κόντρα στους υπόλοιπους τρεις μεγάλους.

Μόνο στην Ελλάδα: Το πρωτάθλημα της Α2... καλύτερο από την Α1!
EVENTS