Παράλληλα, επαίνεσε τον Πανιώνιο για την ποιότητα και την αξία του ως αντίπαλο, αναγνωρίζοντας τη δυναμική του. Στην ίδια δήλωση, ο Μιτσέλι τόνισε πως η ομάδα του έχει μεγάλο κίνητρο να κατακτήσει και το πρωτάθλημα, το οποίο του έχει διαφύγει τα τελευταία δύο χρόνια.
Αναλυτικά όσα είπε ο Μιτσέλι στην κάμερα της ΕΡΤ:
«Έχουμε ακόμη έναν τίτλο, τον σημαντικότερο. Θα δουλέψουμε μαζί γι’ αυτόν. Για το πρωτάθλημα, το οποίο δεν μπορέσαμε να κατακτήσουμε τα προηγούμενα χρόνια. Πέρυσι χάσαμε στον πέμπτο τελικό. Δεν έχω να πω άσχημη κουβέντα γι’ αυτή την ομάδα όμως. Έχουμε χάσει τρεις αγώνες σε 44 συνολικά.
Ο χαρακτήρας του συλλόγου, ο τρόπος με τον οποίο κερδίζουμε, είναι πάντα εδώ. Το σημαντικό είναι να βρίσκεσαι στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι σημαντικό να βρίσκεσαι σε τελικούς. Δεν είμαστε ανίκητοι, αλλά πρέπει να είμαστε πάντα εκεί και να διεκδικούμε τρόπαια. Είναι πολύ μεγάλη η τιμή να βρίσκομαι σε αυτόν τον σύλλογο.
Ο Πανιώνιος έχει πολύ καλές αθλήτριες, που έχουν αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες και σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, το επίπεδό τους είναι πολύ υψηλό. Το μόνο που με στενοχωρεί είναι ο τραυματισμός της Εμμανουηλίδου. Της αφιερώνουμε το τρόπαιο, το οποίο αφιερώνω και στην οικογένειά μου που ζει μακριά μου».