MENU

Αν κοιτάξει κανείς καθαρά και με ηρεμία την πορεία των τεσσάρων διεκδικητών του πρωταθλήματος το τελευταίο δίμηνο δε θα του φανεί καθόλου περίεργη η εξέλιξη των ημιτελικών ως τώρα. Όσο το πρωτάθλημα προχωράει τόσο καλύτερος γίνεται ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός παρουσιάζει κόπωση που φάνηκε στα κρίσιμα παιχνίδια, ο Μίλωνας παραμένει απόλυτα συνεπής ενώ ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να πιάσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Όσον αφορά το παιχνίδι της Θεσσαλονίκης έγινε ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με πολύ επιθετικό ταλέντο. Για μία ακόμα φορά οι παίκτες του Ανδρεόπουλου κέρδισαν πολλά από το πιεστικό σερβίς τους το οποίο ούτε αυτή τη φορά κατάφεραν να περιορίζουν οι ασπρόμαυροι. Είναι σημαντικό για τους πράσινους ότι παρουσίασαν πλουραλισμό και ποικιλία στο παιχνίδι τους την ώρα που ο ΠΑΟΚ είχε ως μοναδική αξιόπιστη επιλογή τον Σαμοϊλένκο αλλά χωρίς να έχει την ίδια φρεσκάδα όσον αφορά το μπλοκ ο Ρώσος.

Ο Ερνάντεζ είναι φορμαρισμένος και αυτό φαίνεται σε κάθε παιχνίδι αλλά είναι πολύ σημαντική η παρουσία του Κόβαρ επίσης. Όταν ο Ιταλός νιώθει καλά και έχει ρυθμό σε επίθεση και σερβίς τότε ο Παναθηναϊκός αλλάζει επίπεδο. Όταν, μάλιστα, ο Κόβαρ επιτίθεται από την πάιπ οι πράσινοι έχουν μια αξιόπιστη επιλογή καθώς ο Κόβαρ μπορεί να τελειώνει τέτοιες φάσεις με άνεση. Είναι χαρακτηριστικό πως, όπως και δύο χρόνια πριν, ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει το καλύτερό του πρόσωπο τη στιγμή της σεζόν που όλα κρίνονται. Από τον Φεβρουάριο και έπειτα η ομάδα είναι πιο δεμένη, έχει καλύτερο ρυθμό και ρολάρει όπως ακριβώς θέλει ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος. Φυσικά και όλα τα παιχνίδια έχουν σημασία, σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, ωστόσο όταν έρχεται η ώρα των πλέι οφ δε συγχωρούνται τα λάθη σε αντίθεση με τη regular season.

Στη Νέα Σμύρνη, από την άλλη, έγινε φανερό πως όταν φτάνει η ώρα των προημιτελικών δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Ο Μίλωνας δείχνει σε όλη τη σεζόν πως δεν μπορεί κανένας να τον υποτιμήσει και αυτό έκανε και πάλι. Όταν μια ομάδα πετυχαίνει 14 άσσους σημαίνει ότι η πίεση που έβαλε στην απέναντι υποδοχή ήταν τεράστια. Με τέτοια απόδοση από τα 9 μέτρα οι γηπεδούχοι έκαναν ότι ήθελαν την ώρα που η υποδοχή του Ολυμπιακού βρισκόταν σε άλλο γήπεδο. Αυτό σίγουρα έβαλε προβλήματα στον Τράβιτσα αλλά είναι γεγονός πως ο Ιταλός βρισκόταν επίσης σε κακή μέρα κάνοντας αρκετά αβίαστα λάθη για την εμπειρία του.

Αν υπάρχει κάποιος που να διασώθηκε από το… ναυάγιο του Ολυμπιακού ίσως να ήταν ο Τζούριτς αν και σε μια τέτοια ήττα το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Οι ερυθρόλευκοι πιάστηκαν απροετοίμαστοι παρότι ήξεραν τι θα περιμένουν από το Μίλωνα. Καλό σερβίς, ικανούς μπλοκέρ και ποιότητα σε ακραίους και διαγώνιο. Η νίκη του Ολυμπιακού στο πρώτο παιχνίδι δεν ήρθε εύκολα παρά το 3-0 αλλά στο δεύτερο ματς ήταν εμφανής η πνευματική κόπωση της ομάδας. Δεν υπήρχε συγκέντρωση την ώρα που στην απέναντι πλευρά μια τέτοια νίκη φαντάζει η απόλυτη επιβράβευση για μια σεζόν σαν αυτή.

Είναι ξεκάθαρο, βέβαια, ότι ο Ολυμπιακός παραμένει το φαβορί στη σειρά όπως και ότι ο ΠΑΟΚ είναι στρυμωγμένος. Αν ωστόσο ο Μίλωνας συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό ο Ολυμπιακός ακόμα και σε πιθανή πρόκριση στους τελικούς, σενάριο που μοιάζει το πιο πιθανό φυσικά, ενδεχομένως να κουβαλάει ακόμα μεγαλύτερη κόπωση, σωματική και πνευματική, την ώρα που ο Παναθηναϊκός θα έχει την αυτοπεποίθηση στα ύψη. Το Final 4 του Κυπέλλου ίσως παίξει το ρόλο του αφού εκεί μιλάμε για άλλα δεδομένα και μονούς αγώνες όπου δεν έχει σημασία το πριν και κατά συνέπεια θα μπορέσει να γίνει μια τεράστια «ένεση» ψυχολογίας για όποιον το κατακτήσει λίγο πριν τους τελικούς της Volley League.

Ο Παναθηναϊκός που έπαιξε σαν κυρίαρχος και ο Μίλωνας που το ξανάκανε