MENU

Το πρωτάθλημα βόλεϊ μπορεί να μην είναι ένας αγώνας δρόμου ώστε ο τρίτος της regular season να κερδίζει το χάλκινο μετάλλιο παρόλα αυτά είναι μια επιβράβευση ιδίως αν μιλάμε για ομάδες όπως ο Μίλωνας. Η ομάδα του Σάκη Ψάρρα ήταν μέχρι το Σάββατο η μοναδική που είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό εντός συνόρων και αυτό δίνει ένα ψυχολογικό μπόνους ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

Για να τα πάρουμε όλη από την αρχή, όμως, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά στην ουσία τους. Κατ’ αρχάς ο προπονητής του Μίλωνα δήλωσε το αυτονόητο μετά τη νίκη επί του Φοίνικα. Η τρίτη θέση δεν δίνει κάποιο σπουδαίο πλεονέκτημα για τα πλέι οφ καθώς οδηγεί στον δρόμο του Ολυμπιακού με μειονέκτημα έδρας ενώ αντίστοιχα η τέταρτη οδηγεί στον Παναθηναϊκό επίσης με μειονέκτημα έδρας. Οπότε στην ουσία και οι δύο δρόμοι είναι δύσκολοι και γεμάτοι εμπόδια. Αυτό που κερδίζει ωστόσο ο Μίλωνας είναι αυτοπεποίθηση και σιγουριά καθώς συνεχίζει την ανοδική του πορεία.

Το πρότζεκτ του Ψάρρα φέρνει συνεχώς αποτελέσματα καθώς η ομάδα του κάθε χρόνο ανεβαίνει σκαλοπάτια τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Πριν μια διετία η τετράδα Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Φοίνικα έδειχνε να μη σπάει. Παρόλα αυτά ο Μίλωνας όχι μόνο μπήκε για τα καλά σε αυτή την τετράδα αλλά πλέον φιλοδοξεί να αγγίξει και την τριάδα. Ο ΠΑΟΚ, με τη σειρά του, δεν έκανε καλό ξεκίνημα και όπως είναι γνωστό ταλαιπωρήθηκε με δυσκολίες και τραυματισμούς. Με την ίδια λογική ότι η τρίτη και η τέταρτη θέση δεν προσφέρουν κάποια πιο βατή διαδρομή ίσως ο ΠΑΟΚ να μην έχει τεράστιο κίνητρο στην τελευταία αγωνιστική. Αυτό δε σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει για να χάσει αλλά σαφώς και δεν έχει την ίδια… κάψα της τριάδας. Άλλωστε ο ΠΑΟΚ έχει κατακτήσει πρωτάθλημα, το μακρινό 2016, μπαίνοντας στα πλέι οφ με μειονέκτημα έδρας και ανατρέποντας τα πάντα.

Ο Ψάρρας, σε αντίθεση με τον Μιλενκόσκι, διαθέτει μια ομάδα με ομοιογένεια που παίζει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο από το ξεκίνημα της προετοιμασίας μέχρι και τώρα. Ο Μιλενκόσκι είδε την ομάδα του να ενισχύεται σημαντικά και να προσθέτει πολύτιμες μονάδες ωστόσο είναι πάντα δύσκολο να προσαρμοστούν άπαντες στο 100% στα μισά της σεζόν πόσω μάλλον όταν πλησιάζουν πλέι οφ, ημιτελικός League Cup και αγώνες Κυπέλλου, δηλαδή αγώνες με απαιτήσεις. Τέτοιοι απαιτητικοί αγώνες συχνά βοηθούν ώστε να δέσει η ομάδα ακόμα περισσότερο και να βρει τα πατήματά της.

Μίλωνας και ΠΑΟΚ πρόσφεραν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μια χορταστική μονομαχία στη διάρκεια της σεζόν. Ενδεικτικό είναι πως όταν οι δύο αυτές ομάδες έκαναν ήττες σε δύσκολα παιχνίδια ακολούθησαν ένα μακρύ σερί νικών φανερώνοντας πως έχουν αντοχή… στην πίεση. Όπως ο δικός τους δρόμος απέναντι σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό θα είναι δύσκολος έτσι και αντίστροφα ο δρόμος των αιωνίων θα είναι άκρως απαιτητικός στα ημιτελικά.

Γεγονός είναι, πάντως, πως όσο ο Ψάρρας παραμένει στον πάγκο του Μίλωνα κάθε στόχος φαίνεται να επιτυγχάνεται. Κατακτώντας την τέταρτη θέση στο τέλος της περσυνής σεζόν αλλά και συμμετέχοντας στο Final 4 του Κυπέλλου ο έμπειρος κόουτς είπε ότι θέλει να οδηγήσει την ομάδα του ακόμα πιο ψηλά. Το αν η τρίτη θέση στη regular season επιτευχθεί και αν αυτό είναι ταβάνι δεν το ξέρει κανείς. Αυτό που όλοι ξέρουν πλέον είναι ότι ακόμα και αν αλλάξουν πρόσωπα το καλοκαίρι οι διάδοχοί τους αναμένεται να είναι εξίσου ικανοί να ακολουθήσουν το πλάνο και να συνεχίσουν την ανοδική πορεία της ομάδας.

Το… όνειρο του Ψάρρα και η καταξίωση του Μίλωνα