MENU

Προσπαθώ από χθες να καταλάβω ποιον λόγο είχαν για την -αστεία αν δεν ήταν πρωτίστως – θλιβερή διαρροή ότι τα επεισόδια που έστειλαν έναν αστυνομικό στην εντατική έγιναν κοντά στο… Allou Fan Park, εκείνοι που την έκαναν.

Άρα ο χαμός προκλήθηκε από οικογενειάρχες οι οποίοι έγιναν έξαλλοι με τις υπηρεσίες του λούνα παρκ και αποφάσισαν να τα σπάσουν; Και όχι από χούλιγκαν, κατά πάσα πιθανότητα του Ολυμπιακού που βγήκαν από το κλειστό του Ρέντη όπου διεξαγόταν το ντέρμπι των «αιωνίων» στο βόλεϊ και επανήλθαν εν συνεχεία σε αυτό.

Θέλετε να κρατήσουμε μια πισινή και να πούμε ότι δεν ξέρουμε ποιας ομάδας οπαδοί ήταν όσοι προκάλεσαν τον χαμό; Να την κρατήσουμε, έτσι πρέπει άλλωστε μέχρι να εξακριβωθούν τα στοιχεία των συλληφθέντων.

Το γεγονός βέβαια ότι η εν λόγω διαρροή έπαιξε κυρίως σε ΜΜΕ ερυθρόλευκης επιρροής, μας λέει περίπου όσα χρειάζεται να ξέρουμε. Κυρίως μας λέει ότι κάποιοι στον Ολυμπιακό ενδιαφέρονται περισσότερο να βγάλουν τους «δικούς» τους λάδι, παρά να αποδοθεί δικαιοσύνη. Λίγες μέρες νωρίτερα, οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν μπουκάρει στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού δίνοντας την αφορμή για ό,τι ακολούθησε. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός χαρακτήρισε το «ξέσπασμά» τους αναμενόμενο και προανήγγειλε χειρότερα έως και «τραγωδίες». Η ίδια ΠΑΕ δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη για την κροτίδα που έπεσε δίπλα στον Χουάνκαρ.

Αλλά ας πούμε ότι τα τελευταία δυο περιστατικά έγιναν εντός γηπέδου, άρα επισύρουν τιμωρία και προκειμένου να την αποφύγει ο Ολυμπιακός θολώνει τα νερά – η ηθική απαξία μιας πράξης ουδόλως απασχολεί την διοίκηση του κλαμπ, το γνωρίζουμε έτσι κι αλλιώς, δεν περιμένουμε να το μάθουμε τώρα.

Την Τετάρτη τα επεισόδια έγιναν εκτός γηπέδου. Δεν φέρει αντικειμενική ευθύνη ο σύλλογος. Εδώ, όπως δείχνουν τα στοιχεία μέχρι στιγμής, δεν μιλάμε καν για οπαδική βία, αφού δεν υπήρξε σύγκρουση ανάμεσα σε αντιπάλους οπαδών. Μιλάμε ή έτσι φαίνεται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με την αστυνομία.

Κι εδώ είναι που σταματά το μυαλό μου. Τι ακριβώς σκέφτηκαν όσοι διακίνησαν την κατάπτυστη διαρροή, την ώρα που ένας αστυνομικός χαροπάλευε; Τόση πρεμούρα μην τυχόν και δυσαρεστηθεί ο υπέροχος «κόσμος»; Τόσος φόβος; Τόσος κυνισμός; Τόση βλακεία και τόση χυδαιότητα; Αντί να συνεργαστούν με την ΕΛΑΣ για να βρεθούν οι ένοχοι (παρότι το ρεπορτάζ λέει ότι μάλλον έχουν προσαχθεί), η επιλογή είναι… «άγνωστοι κοντά στο Allou Fun Park»;

Μήπως δεν ήταν διαρροή αλλά απλή και ανόητη εκδούλευση από συγκεκριμένα site;

Δεν ξέρω, σας το είπα ήδη, και δεν μπορώ καν να φανταστώ τον τρόπο σκέψης ορισμένων. Βασικά δεν θέλω να τον φανταστώ.

Ξέρω όμως ότι πώς όταν επιμένεις να δίνεις άλλοθι και δικαιολογίες σε τέτοιες ενέργειες, όταν προσπαθείς να διαστρεβλώσεις την πραγματικότητα υπέρ κάποιων παρ’ ολίγον δολοφόνων, τελικά δεν διαφέρεις σε πολλά από τους φυσικούς αυτουργούς των επεισοδίων.

Και ίσως εκεί ακριβώς να κρύβονται οι απαντήσεις σε όσα αδυνατώ να κατανοήσω.

Allou για αλλού