MENU

Σε ένα παιχνίδι που το ένα από τα σετ ολοκληρώνεται στο 42-20 θα περίμενε κανείς ότι οι ισορροπίες ήταν πολύ λεπτές. Και σε μεγάλο βαθμό αυτό συνέβη στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με το Μίλωνα. Η ομάδα του Σάκη Ψάρρα έδειξε λίγες μέρες νωρίτερα στο CEV Cup πως είναι μια ομάδα με υψηλά στάνταρ που μπορεί να βγάλει πολλά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι της.

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν είναι λογικό ο Παναθηναϊκός να μην είναι απόλυτα απελευθερωμένος. Αυτό ήταν ξεκάθαρο στο πρώτο σετ όπου η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου δυσκολεύτηκε πολύ να ξεφύγει στο σκορ και αυτό έχει εξήγηση. Ο Παναθηναϊκός ρίσκαρε πολύ από το σερβίς και ταυτόχρονα άργησε να βρει ρυθμό στο μπλοκ. Το γεγονός ότι η υποδοχή του Μίλωνα τα πήγε καλά και ταυτόχρονα οι παίκτες του Σάκη Ψάρρα ήταν καλοί επιθετικά κράτησε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της μέχρι τους 22 πόντους. Εκεί ήταν που ο Παναθηναϊκός βρήκε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά σερβίς και πήρε το προβάδισμα.

Τα συνεχόμενα καλά σερβίς του δεύτερου σετ άλλαξαν πλήρως τις ισορροπίες και εκεί έγινε φανερό το πως αυτό επηρεάζει και τους υπόλοιπους τομείς του παιχνιδιού. Με καλύτερο σερβίς υπήρξε καλύτερο μπλοκ και μαζί η άμυνα λειτούργησε ακόμα καλύτερα. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος τόνισε πολύ σωστά τις επιθετικές αρετές που έχει η ομάδα του. Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια που μπορεί να ωθήσει τους πράσινους σε δύσκολα και σφιχτά παιχνίδια καθώς ο δυναμισμός και η ικανότητα των παικτών του στην επίθεση μπορεί να προβληματίσει κάθε αντίπαλο.

Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχει και η πολυτέλεια να διαθέτει παίκτες ικανότατους στην άμυνα και την υποδοχή. Η δυάδα Πρωτοψάλτης-Κοντοστάθης μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως «καμικάζι». Ο πρώτος είναι ένας πλήρης ακραίος που πέρα από την ικανότητά του στην επίθεση μπορεί να βγάλει υποδοχές και παράλληλα να κυνηγήσει κάθε μπάλα μέχρι την άκρη του γηπέδου. Ο Κοντοστάθης, με τη σειρά του, είναι ένα από τα λίμπερο που έχουν ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια για τον ίδιο λόγο, γιατί έχει μαχητικό χαρακτήρα που μπορεί να βγάλει άμυνες που ελάχιστοι θα κατάφερναν να βγάλουν.

Σίγουρα το μεγαλύτερο κέρδος του πρώτου αγώνα, όμως, έχει να κάνει με τον πασαδόρο. Ήταν γνωστό πως ο Παναθηναϊκός φέτος διαθέτει δύο πασαδόρους που μπορούν ανά πάσα στιγμή να αναλάβουν δράση και να κάνουν τη διαφορά. Ο Κασαμπαλής φάνηκε να έχει προς το παρόν το προβάδισμα ως βασικός και η εικόνα του επιβεβαίωσε πλήρως την επιλογή του προπονητή του. Σαφώς και υπήρξαν κάποια λάθη, που η αλήθεια είναι ότι πάντα υπάρχουν σε κάθε πασαδόρο, αλλά ο Εβρίτης διεθνής απέδειξε πως προσαρμόστηκε άμεσα στο παιχνίδι της νέας του ομάδας. Με το «καλημέρα» έδειξε πως η συνεργασία του με τους κεντρικούς είναι ήδη σε καλό βαθμό και κυρίως η συνεργασία του με τον Ερνάντες απόλυτα ικανοποιητική. Το δέσιμο πασαδόρου με διαγώνιο είναι μια συνθήκη που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο μια ομάδα και αυτό φάνηκε να λειτουργεί καλά. Την ικανότητα του Κασαμπαλή στο σερβίς δε τη μάθαμε τώρα αλλά επιβεβαιώθηκε πως μπορεί σε ένα παιχνίδι με τόσο λεπτές ισορροπίες να κάνει τη διαφορά. Τόσο με το σερβίς όσο και με το μπλοκ του έδωσε στον Παναθηναϊκό αυτό που έψαχνε για να ξεκολλήσει όταν το χρειαζόταν.

Ο ροή του τρίτου σετ μπορεί να έδειξε κάποιες αδυναμίες στην κόντρα μπάλα αλλά ταυτόχρονα έδειξε πως ακόμα και αν η ομάδα δεχτεί μεγάλη πίεση και χάσει το ρυθμό της  κάνοντας αρκετά λάθη θα παλέψει όσο χρειαστεί ώστε να πάρει αυτό που θέλει. Σαφώς και όταν ο Μίλωνας βρέθηκε σε σετ πόιντ ο Παναθηναϊκός δε βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο έχοντας κατακτήσει τα δύο πρώτα σετ. Αντίθετα ο Μίλωνας βρισκόταν σε μεγάλη πίεση όταν ο Παναθηναϊκός έφτανε σε ματς πόιντ. Όπως και να ‘χει πάντως και οι μεν και οι δε πρόσφεραν ένα ανεπανάληπτο σετ στον κόσμο και ένα θέαμα που όσο παρακολούθησαν θα θυμούνται για πολύ καιρό ακόμα και αν δεν έκρινε κανέναν τίτλο και καμία πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται χρόνο για να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες και το σημαντικότερο είναι να το κάνει όταν οι μπάλα θα καίει και θα κρίνονται οι τίτλοι. Από την άλλη πλευρά, η εικόνα του Μίλωνα, και ομάδων που διεκδικούν την τέταρτη θέση, είναι ένα δεδομένο που ορίζει την ποιότητα του πρωταθλήματος. Όταν ο Μίλωνας, η Κηφισιά, ο Φοίνικας και οι υπόλοιπες ομάδες πέραν των τριών πρώτων ανεβαίνουν επίπεδο, γίνονται όλο και πιο ανταγωνιστικές και παύουν να είναι σάκοι του μποξ σημαίνει πως το πρωτάθλημα ανεβαίνει αυτόματα κλάση.

Θέαμα και φουλ επίθεση