MENU

Ο λίμπερο της ομάδας βόλεϊ του «Δικεφάλου», Μενέλαος Κοκκινάκης έκανε μέσω της «FORZA» τον δικό του απολογισμό για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα και για την επόμενη.

Τι γεύση σου αφήνει η σεζόν που ολοκληρώθηκε;

«Συνολικά θεωρώ ότι είχαμε μια καλή σεζόν. Σε όλο το πρωτάθλημα ήμασταν σταθεροί, δεν χάσαμε βαθμό από τις θεωρητικά υποδεέστερες ομάδες. Μπορεί να είχαμε τις ήττες από τον Παναθηναϊκό, αλλά μετά γύρισε μπούμερανγκ η κατάσταση. Πήραμε ακόμα ένα τρόπαιο, το Κύπελλο, απέναντι σε δύο ισχυρές ομάδες. Επίσης, καταφέραμε να φτάσουμε και στους τελικούς, όπου το θέλαμε πολύ, δεν παίξαμε το καλύτερο μας βόλεϊ, και ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε καλύτερος τις στιγμές που έπρεπε».

Πόσο καθοριστική θεωρείς την εξέλιξη του τρίτου τελικού, όπου προηγηθήκατε με 0-2 σετ, αλλά δεν κάνατε το μπρέικ;

«Τώρα που τελείωσαν όλα τα βλέπουμε πιο καθαρά τα πράγματα. Αυτή η ήττα ήταν πολύ σημαντική στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Αν κάναμε το break θα μιλούσαμε διαφορετικά. Δεν τα καταφέραμε, και συνεχίστηκε αυτό και στο Παλατάκι. Το βόλεϊ είναι παιχνίδι ψυχολογίας, και θεωρώ ότι αυτό το παιχνίδι στου Ρέντη είναι αυτό που πρέπει να θυμόμαστε. Αυτό μας κόστισε».

Το καλό «finish» της σεζόν ήταν μια απάντηση στην αμφισβήτηση που δέχθηκε η ομάδα;

«Δεν θέλαμε να εκδικηθούμε όσους δεν μας πίστεψαν εκείνη τη στιγμή. Εμείς θέλαμε να εμφανιστούμε καλύτεροι. Τα καταφέραμε, είχαμε καλύτερη προσέγγιση στα παιχνίδια που καταφέραμε να κερδίσουμε, π.χ. με τον Παναθηναϊκό. Ήταν ένα παράδειγμα προς όλους να μην βιάζεται να κρίνει, στην Ελλάδα αυτό νομίζω ότι γίνεται συχνά».

Περίμενες ότι θα μείνεις τόσα χρόνια στον ΠΑΟΚ;

«Εννοείται πως δεν μπορείς να ξέρεις για το μέλλον, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Μπορεί όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ να μην ήξερα πόσο θα κάτσω, αλλά η ομάδα αυτή μου φέρθηκε πάρα πολύ καλά. Με σεβάστηκε πάρα πολύ σαν αθλητή, και για αυτό θα με δείτε να παραμένω και για τέταρτη χρονιά».

Ποιος είναι ο στόχος της νέας σεζόν;

«Ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να βρίσκεται στη διεκδίκηση των τίτλων. Αυτό κάνει κάθε χρονιά, αυτό θέλουμε να πετύχουμε και την επόμενη σεζόν. Καταφέραμε και φέτος να πάρουμε έναν τίτλο, και προχωράμε για να κάνουμε το καλύτερο για τον σύλλογο».

Έχεις ένα σημαντικό «ρεκόρ» κατάκτησης τίτλων. Ποιο θεωρείς ότι είναι το μυστικό;

«Αυτό που πρέπει να νοιάζει κάθε αθλητή είναι η νίκη, και το πως θα φτάσεις σε τίτλους. Γι’ αυτό παίζεις άλλωστε, αυτή είναι η κορυφή. Αυτό μόνο με νοιάζει. Τη διάκριση ο αθλητής την κατακτά μέσα από την ομάδα. Αν η ομάδα παράγει όμορφο βόλεϊ, που χαίρεται ο κόσμος να το βλέπει, και το συνδυάζει με τίτλους, είναι το τέλειο «πάντρεμα».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Προσωπικά, η μέρα ξεκινά με την προπόνηση. Η καθημερινότητα έχει κάποιες λεπτομέρειες που τις προσέχεις. Για παράδειγμα, θα πρέπει να φάω το μεσημεριανό μου σε συγκεκριμένη ώρα, για να είμαι αποδοτικός στην απογευματινή προπόνηση. Το βράδυ θα γυρίσω πάλι σπίτι, και ίσως θα χαλαρώσω μπροστά στον υπολογιστή μου».

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

«Εννοείται πως υπάρχει ο χρόνος για να απολαύσω ένα καφέ με τα παιδιά από την ομάδα, ή να παίξω κάποιο video game στον υπολογιστή. Όλα αυτά συνδυαστικά με τα όσα πρέπει να κάνω, για να είμαι στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου, στην επόμενη προπόνηση».

Διαβάστε επίσης:

Δυσκολεύει του Ράπτη, στρέφεται σε ξένους ακραίους

Χτύπημα του ΠΑΟΚ με Λινάρδο!


 

Koκκινάκης: «Ο ΠΑΟΚ με σεβάστηκε πολύ, να κάνουμε ό,τι καλύτερο και την επόμενη σεζόν»