MENU

Η 5η αγωνιστική των πλέι άουτ έδωσε οριστική απάντηση στο ερώτημα περί ποιων ομάδων θα δούμε και του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία. Ούτως ή άλλως τα δεδομένα της regular season έδιναν σαφές προβάδισμα σε Πήγασο και Άθλο αλλά άφηναν ένα παραθυράκι στον ΟΦΗ που με τον Γιώργο Τζιουμάκα έδειχνε να βελτιώνεται αρκετά. Παρόλα αυτά ανατροπές δεν υπήρξαν και οι δύο ομάδες που βρέθηκαν στις θέσεις 7 και 8 ήταν αυτές που τελικά απέφυγαν τις περιπέτειες και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο άγχος.

Ο Πήγασος Πολίχνης δεν έδειξε σε κανένα σημείο της σεζόν πως είναι ομάδα που μπορεί να μπλέξει. Τόσο η ομάδα της Πολίχνης όσο και ο Άθλος Ορεστιάδας μπορεί να είχαν την ανάλογη ποιότητα ώστε να μείνουν μακριά από τις δύο τελευταίες θέσεις αλλά από την άλλη ήταν δύσκολο να ακολουθήσουν τον Φοίνικα Σύρου αλλά και την τρελή πορεία της Κηφισιάς. Αυτό είχε σαν συνέπεια να μπουν στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι άουτ αλλά έχοντας ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα.

Ο Αριστοτέλης Σκύδρας δεν κατάφερε ποτέ να μπει στο κλίμα της μεγάλης κατηγορίας και καλώς ή κακώς έγινε εμφανές ότι θα πρέπει να συμβεί ένα εντυπωσιακό θαύμα ώστε να παραμείνει στην κατηγορία. Η προσπάθεια που έγινε για άνοδο ήταν αξιοθαύμαστη και οδήγησε άξια την ομάδα στη φετινή Volley League. Παρόλα αυτά δεν ήταν εύκολο να γίνει η υπέρβαση καθώς στη Volley League απαιτείται μεγαλύτερο μπάτζετ και περισσότερη ποιότητα. Αυτό ήταν ένα κλείσιμο κύκλου με αξιοπρέπεια καθώς ο Αριστοτέλης απέφυγε το… στραβό δρόμο που ακολούθησαν τόσες και τόσες ομάδες παλιότερα που όταν αποδείχθηκε ότι δεν αντέχουν τις υποχρεώσεις της πρώτης κατηγορίας «βάρεσαν πιστόλι». Στον Αριστοτέλη δεν είχαν μεγαλεπήβολα πλάνα και δεν άπλωσαν τα πόδια τους εκεί που δε φτάνουν και αυτό δείχνει ότι η ομάδα μπορεί να υποβιβάστηκε αλλά έχει υγεία και θα συνεχίσει την πορεία της με νέους στόχους την επόμενη σεζόν.

Ο ΟΦΗ, με τη σειρά του, ολοκλήρωσε το δικό του κύκλο μετά από μια συνεπή πορεία στη Volley League τα τελευταία τετραετία. Οι Κρητικοί έχουν την ευτυχία να διαθέτουν έναν πρόεδρο σαν τον κύριο Δανδάλη που αγαπάει πολύ το άθλημα. Αυτός ήταν ένας βασικός λόγος που μια ομάδα χωρίς μεγάλη παράδοση αλλά και χωρίς τρομερή στήριξη και γεμάτο γήπεδο διατηρήθηκε στην κατηγορία ξανά και ξανά. Φέτος, όμως, δεν ήταν εφικτό να επιτύχει και πάλι αυτό το στόχο. Αφενός προέκυψαν πολλά θέματα τραυματισμών αλλά και παίκτες που δεν κούμπωσαν στο ρόστερ. Η προσθήκη του Τζιουμάκα έμοιαζε με κούκο που δεν αρκούσε για να φέρει την άνοιξη ενώ η αλλαγή προπονητή μάλλον έγινε αργά. Όπως και να ‘χει πάντως ο ΟΦΗ άφησε το στίγμα του στη μεγάλη κατηγορία και είναι βέβαιο πως οι διοικούντες θα κάνουν ότι μπορούν ώστε να επιστρέψουν άμεσα στη Volley League.

Η παραμονή του Πήγασου και του Άθλου δεν ήταν έκπληξη και δεν έγινε τυχαία. Ο Πήγασος διατήρησε μεγάλο μέρος του ποιοτικού περσυνού κορμού που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου και βασίστηκε κατά κόρον σε Έλληνες παίκτες, νεαρούς αλλά και πιο έμπειρους. Η δουλειά που ξεκίνησε ο Ηρακλής Θεοδώρου και ολοκλήρωσε ο Γιάννης Ορφανός ήταν άκρως θετική και αυτό δε φαίνεται μόνο στην παραμονή αλλά και στο ότι η ομάδα έπαιξε όλη τη σεζόν ωραίο βόλεϊ με αποκορύφωμα τη νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Η παρουσία ομάδας από τον Έβρο ήταν στα αξιοσημείωτα της χρονιάς και όπως φαίνεται θα συνεχιστεί και του χρόνου. Ο Άθλος Ορεστιάδας άλλαξε εντυπωσιακά πολλούς προπονητές μέσα στη σεζόν. Παραδόξως αυτό δεν αποσυντόνισε την ομάδα και ρόλο έπαιξε το ότι υπήρχαν στο ρόστερ αξιόλογοι παίκτες, Έλληνες και ξένοι. Ο Άθλος είχε βραδιές που έκανε σπουδαία παιχνίδια αλλά και βραδιές που δεν έπειθε. Στο τέλος της μέρας ήταν αρκετό ώστε να βρεθεί πάνω από τις δύο τελευταίες ομάδες αλλά παράλληλα δεν ήταν αρκετό για υπερβάσεις. Παράγοντας Χ ήταν η παρουσία του κόσμου που στήριξε αυτή την προσπάθεια με μεγάλη αγάπη και απέδειξε και πάλι πως ο Έβρος δε σταματάει να βρίσκεται κοντά στο άθλημα.

Το αποτέλεσμα των πλέι άουτ κάθε άλλο παρά άδικο μοιάζει. Οι ομάδες πήραν αυτό που άξιζε η καθεμία και κυρίως δεν γίναμε μάρτυρες αποχωρήσεων και διάλυσης όπως άλλες χρονιές. Ότι και αν γίνει με τις ομάδες που ανεβαίνουν ο Άθλος και ο Πήγασος καλούνται να ανεβάσουν τον πήχη πλέον και να δείξουν ακόμα καλύτερα πράγματα ενόψει της νέας σεζόν.

Η λογική συνεχίστηκε στα πλέι άουτ