MENU

Η συζήτηση που «άνοιξε» το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, αμέσως μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ βόλεϊ από τον Παναθηναϊκό και «παρέπεμπε» στις επιλογές του συλλόγου στον περιβόητο β’ ημιτελικό του «Challenge Cup», είναι ανεξάρτητη από τις κινήσεις στις οποίες έχει ήδη προχωρήσει η διοίκηση του ΑΟ.

Οι συγκεκριμένες κινήσεις όμως, φανερώνουν ότι στον Παναθηναϊκό το «πάθημα» εκείνης της βραδιάς λειτούργησε σαν «μάθημα»…

Το ρεπορτάζ μου αναφέρει ότι ο κ. Μαλακατές, οι συνεργάτες του στη διοίκηση και βέβαια ο προπονητής του τριφυλλιού Δημήτρης Ανδρεόπουλος έχουν καταλήξει ότι «η επόμενη ημέρα», η νέα σεζόν πρέπει να βρει τον Παναθηναϊκό σε ένα καλύτερο γήπεδο από εκείνο του «Αγίου Θωμά», μέχρι φυσικά να μπει ο σύλλογος στο «παλάτι» του Βοτανικού.

Οι πράσινοι ήδη έχουν κάνει έρευνα για κλειστά στην πρωτεύουσα και για διάφορους λόγους έχουν ήδη «απορριφθεί» (ή δεν έχουν προχωρήσει) τρία εξ αυτών. Τούτη την ώρα, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός δεν φτιάχνει μόνο το ρόστερ της καινούργιας σεζόν, αλλά βρίσκεται στην τελική ευθεία και για την επιλογή της νέας του έδρας.

Τα «φαβορί» στις συζητήσεις των ανθρώπων του τριφυλλιού είναι δύο: 1.Το κλειστό του ΟΑΚΑ για τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια και τα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. 2. Το γήπεδο του Μετς. Η έδρα του «Αγίου Θωμά» βρίσκεται πια «πίσω» στις επιλογές καθώς, όπως προαναφέραμε, οι πράσινοι θέλουν να πάνε τα πράγματα ένα βήμα παρακάτω. Να φιλοξενηθούν σε ένα κλειστό με σαφώς καλύτερες προδιαγραφές μέχρι να μπουν στον Βοτανικό.

Βεβαίως, επαναλαμβάνω, μιλάμε για συζητήσεις, σκέψεις, κινήσεις και ουχί τελεσίδικες αποφάσεις. Άλλωστε κάθε έδρα έχει τις ιδιαιτερότητές της.

Το ΟΑΚΑ σε λίγες ημέρες θα περάσει σε «Παναθηναϊκό καθεστώς». Μετά το Πάσχα θα υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και της διοίκησης του ΟΑΚΑ και το κλειστό θα παραχωρηθεί στον Εξάστερο για τα επόμενα 49 χρόνια.

Άρα για οποιαδήποτε συζήτηση ώστε να χρησιμοποιείται το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων από το τμήμα βόλεϊ (επαναλαμβάνω για Ευρωπαϊκά παιχνίδια και ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος) θα πρέπει η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού να απευθυνθεί στη διοίκηση της ΚΑΕ και να ταιριάξει το πρόγραμμα με το βαρύ πρόγραμμα που υπάρχει στον μπασκετικό Παναθηναϊκό. 

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι στον ΑΟ σκέφτονται να ζητήσουν το ΟΑΚΑ και για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια μπάσκετ γυναικών ώστε να υπάρχει μια κοινή πράσινη φωλιά και να μην πηγαίνει ο κόσμος εδώ κι εκεί. 

Βεβαίως σε όλα αυτά έχουν να συνυπολογίσουν όχι μόνο τις υψηλές εισπράξεις από την παρουσία χιλιάδων οπαδών στο γήπεδο αλλά και τα υψηλά κόστη που απαιτούνται για να «ανοίγει» το ΟΑΚΑ και να φιλοξενεί κάθε παιχνίδι. 

Από εκεί και πέρα, ψηλά στις προτιμήσεις των διοικούντων τον Παναθηναϊκό βρίσκεται και το κλειστό του Μετς. Το θεωρούν σαφώς καλύτερο από εκείνο του «Αγίου Θωμά», ανήκει στον Οργανισμό Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων, η διοίκηση του ΠΑΟ έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, οπότε η συγκεκριμένη επιλογή είναι πολύ εφικτή ως προς την υλοποίησή της.

Τούτη την ώρα που συζητάμε πάντως, οι περισσότερες πιθανότητες γέρνουν στο ότι το τμήμα βόλεϊ του Παναθηναϊκού θα αλλάξει έδρα την επόμενη σεζόν. Μέχρι, φυσικά, να έρθει η μεγάλη στιγμή της εισόδου στον Βοτανικό…

ΟΑΚΑ και Μετς για την επόμενη μέρα στο βόλεϊ του Παναθηναϊκού