MENU

Με την επικράτηση της ΑΕΚ στο Μαρκόπουλο έπεσε η αυλαία της 20ης αγωνιστικής στην Volley League γυναικών, με την «Ένωση» να διευρύνει κι άλλο το επιθετικό της σερί και ν' ανεβαίνει πάλι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Η κυπελλούχος Ελλάδας μπήκε στην αναμέτρηση έχοντας πατημένο το πόδι στο γκάζι. Με πολύ καλή μπλοκ άμυνα, αλλά και τις Καλντερόν - Σίλβα να είναι άκρως αποτελεσματικές, η ΑΕΚ μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το πρώτο σετ, κρατώντας την ομάδα του Μαρκόπουλου σε μονοψήφιο αριθμό πόντων. Το προβάδισμα για την «Ένωση» ήρθε άμεσα, με σκορ 8-25. 

Σε αντίθεση με το εναρκτήριο σετ, η συνέχεια δεν ήταν εντελώς διαφορετική. Η γηπεδούχος ομάδα ανέβασε την απόδοση της, χαρίζοντας στο κοινό που βρέθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Μαρκόπουλου ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι. Βέβαια, η ΑΕΚ προσπάθησε να κατακτήσει ακόμη ένα εύκολο σετ, μιας και βρέθηκε στο +5 (15-21), όμως οι γηπεδούχες έβγαλαν αντίδραση, α ανατρέποντας το σκορ (22-21). Σε εκείνο το σημείο η MVP του κυπέλλου Ελλάδας, Γιας Νίζεντιχ, με δύο κομβικούς πόντους έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα της και την άνεση να διπλασιάσει τα σετ με σκορ 23-25.

Στο τρίτο σετ, το Μαρκόπουλο αναγκάστηκε να παίξει όλα του τα χαρτιά για να μείνει στο ματς. Βρέθηκε από νωρίς σε θέση οδηγού, αποκτώντας διαφορά πέντε πόντων (17-12). Μάλιστα, η γηπεδούχος ομάδα έφτασε δύο πόντους μακριά από την κατάκτηση του σετ (23-18), ωστόσο κάποια εύκολα λάθη έδωσαν τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να πραγματοποιήσει ένα σερί 7-0 και εν τέλει να κατακτήσει το σετ με σκορ 23-25 για το τελικό 3-0 στα σετ.

Τα σετ: 8-25, 23-25, 23-25

Α.Ο. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ REVOIL (Τζιανγκρόσι Πασκουαλίνο): Δικαιούλια 2 (1/4 επ., 1 άσσος), Φιτζμόρις 12 (8/27 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 44% υπ. - 20% άριστες), Φίτερερ 4 (2/6 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Λέιθαμ 15 (15/35 επ.), Καλανταρίδου 4 (2/11 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 42% υπ. - 37% άριστες) / Γούλα (λ, 58% υπ. - 42% άριστες), Δήμου (λ, 33% υπ. - 33% άριστες), Βαϊοπούλου.

Α.Ε.Κ. (Γιουνούς Οτσάλ): Νίζετιχ 11 (8/21 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 42% υπ. - 33% άριστες), Καλαντάτζε 4 (4/5 επ.), Κωνσταντινίδου 6 (3/3 επ., 3 μπλοκ), Καλντερόν 8 (5/13 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Σίλβα 18 (13/23 επ., 4 άσσοι, 1 μπλοκ), Κουλίκοβα 7 (5/8 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Αρτακιανού (λ, 71% υπ. - 43% άριστες), Βλαχάκη (33% υπ. - 33% άριστες).

Με... αέρα κυπελλούχου πέρασε από το Μαρκόπουλο η ΑΕΚ
EVENTS