MENU

Πριν από δύο χρόνια ο Σάκης Ψάρρας επέλεξε έναν νεαρό ταλαντούχο ακραίο, τον Σπύρο Χανδρινό. Ο ακραίος αυτός εξελίχθηκε ταχύτητα, πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής και έγινε βασικό μέλος της ομάδας και λίγο αργότερα έγινε μέλος και της εθνικής ομάδας. Ο αδερφός του Άρης ακολούθησε την ίδια διαδρομή και πλέον είναι ένα από τα πιο ταλαντούχα λίμπερο της Volley League.

Ο Σπύρος Χανδρινός μπορεί να άφησε το Μίλωνα για χάρη του Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι αλλά η «συνταγή» ήταν γνωστή. Ο κόουτς του Μίλωνα δε χρειάστηκε να ψάξει μέχρι την Καλαμάτα αυτή τη φορά αφού ένα νέα… διαμαντάκι κρυβόταν στα γήπεδα της Αττικής. Μπορεί αρκετοί πιτσιρικάδες να έκαναν την πρώτη τους εμφάνισης στη μεγάλη κατηγορίας για το Μίλωνα, όπως ο Μαντελίδης, ο Κουβαράς, ο Σεμιτέκολος και άλλοι αλλά ο Νανόπουλος είναι αυτός που έκανε αισθητή την παρουσία του όσο λίγοι.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως ο Νανόπουλος είναι ο MVP της 17ης αγωνιστικής χάρη στην απόδοσή του στο παιχνίδι κόντρα στο Φοίνικα. Η αλήθεια είναι πως όσοι έχουν παρακολουθήσει αρκετά το φετινό Μίλωνα δεν εκπλήσσονται που ο 17χρονος κατάφερε να κερδίσει αυτή τη διάκριση σε ένα πρωτάθλημα που σε κάθε αγωνιστική βλέπουμε σπουδαίους παίκτες στα ελληνικά γήπεδα. Σαφώς και ο Νανόπουλος δεν είναι πλήρης αλλά ούτε και ολοκληρωμένος παίκτης. Δεν μπορεί να γίνει άλλωστε όταν μιλάμε για έναν αθλητή που είναι ακόμα ανήλικος. Παρόλα αυτά έχει εμφανίσει στοιχεία στο παιχνίδι του που προκαλούν εντύπωση.

Εκτός ότι είναι μόλις 17 ετών μιλάμε για έναν ακραίο με ύψος μόλις 1.85, όχι δηλαδή για έναν νεαρό αθλητή με ασυναγώνιστα σωματικά προσόντα που με την πρώτη ματιά κάνει αίσθηση. Ότι του λείπει σε ύψος και εμπειρία, όμως, το καλύπτει με το δικό του τρόπο. Αρχικά ο Νανόπουλος είχε συμμετοχή σε 15 από τα 18 παιχνίδια της σεζόν κάτι που δείχνει ξεκάθαρα πως ο Ψάρρας δεν τον θεωρεί ως έναν αναλώσιμο ταλαντούχο ακραίο αλλά για ένα ενεργό κομμάτι του ρόστερ που μπορεί να δώσει βοήθειες. Το δυνατό του στοιχείο είναι το σερβίς και ήταν αρκετές οι περιπτώσεις όπου μπήκε σε παιχνίδια για να σερβίρει αποτελεσματικά και μάλιστα το έκανε. Έχει δυνατό και αποτελεσματικό jump service που μπορεί να προβληματίσει ακόμα και έμπειρους υποδοχείς. Κυρίως, όμως, έχει δυναμισμό και ενθουσιασμό και το σημαντικότερο είναι πως μοιάζει να μην παρασύρεται αρνητικά από τον ενθουσιασμό του. Μοιάζει αρκετά ώριμος στο παιχνίδι του παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Επιπλέον, μιλάμε για έναν ακραίο με ικανότητα στο επιθετικό παιχνίδι αλλά και στην υποδοχή. Η συνολική εικόνα λέει πως θέλει αρκετή δουλειά αλλά είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε να κάνουμε με έναν αλτηκότατο αθλητή με πολύ δυνατά χτυπήματα. Στο κομμάτι της υποδοχής δεν είναι κακός, άλλωστε πως θα μπορούσε να θεωρηθεί κακός με 56% στην υποδοχή του, αλλά είναι βέβαιο πως μπορεί να ανεβάσει ακόμα περισσότερο αυτό το ποσοστό στην πορεία.

Ο Νανόπουλος είναι ένας παίκτης που μοιάζει να ξεκινάει από καλύτερη αφετηρία σε σχέση με τους συνομηλίκους του και ο πρώτος που το κατάλαβε αυτό ήταν ο Σάκης Ψάρρας. Πήρε αρκετές ευκαιρίες φέτος και αν παραμείνει στο ρόστερ του Μίλωνα την επόμενη σεζόν είναι σχεδόν βέβαιο πως θα γίνει πολύ βασικό κομμάτι της ομάδας. Η περίπτωση του Νανόπουλου επιβεβαιώνει και πάλι πως τα ταλέντα δε στερεύουν στο ελληνικό βόλεϊ αλλά χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση και κυρίως εμπιστοσύνη και ευκαιρίες.

Η επόμενη γενιά δηλώνει παρούσα