MENU

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» χωρίς Ερνάντεζ. Αν πάρουν δύο σετ, ευχαριστημένοι θα είναι. Έτσι έλεγαν οι περισσότεροι. Ακόμη και υποστηρικτές του «τριφυλλιού». Σε τέτοιες δύσκολες, απαιτητικές αναμετρήσεις, χρειάζονται οι μεγάλοι παίκτες. Εκείνοι που θα πουν ελάτε δίπλα μου και μη φοβάστε. Το έκανε ο Γίρι Κόβαρ. Επειδή έχει… φάει με το κουτάλι τέτοια ματς. Πέρα απ’ την ποιότητα που διαθέτει.

Ο Ιταλός με Τσέχικη καταγωγή, αποκτήθηκε απ’ τον Παναθηναϊκό ως επιλογή Ανδρεόπουλου φυσικά. Χρειάστηκε η οικονομική συνεισφορά της ΠΑΕ. Μόλις έγινε γνωστή η μεταγραφή, προφανώς ακολούθησε ενθουσιασμός. Δεν έρχονται τέτοιοι παίκτες κάθε χρόνο στην χώρα μας.

Ακόμη κι εκεί, το «δηλητήριο» της αμφισβήτησης εμφανίστηκε στον Παναθηναϊκό. Προσπάθειες μείωσης του αθλητή… με το γάντι. Μπορεί για αντιπολιτευτικούς λόγους λόγω διαφορών με τη διοίκηση Μαλακατέ, μπορεί επειδή ενεπλάκη η ΠΑΕ, μπορεί απλά αυτό να πίστευαν και να έπεσαν τελείως έξω. Η ουσία είναι πως ο Κόβαρ επικρίθηκε σημαντικά, αν αναλογιστούμε το όνομα, την πορεία του και το κόστος μιας τέτοιας κίνησης.

Διευκρινήσεις πως δεν είναι εν ενεργεία διεθνής της Εθνικής Ιταλίας. Αναφορές για τη θέση του βασικού που είχε χάσει στη Ματσεράτα/Τσιβιτανόβα. Μέχρι και… παλαίμαχο τον έλεγαν, πάντα με αρκετή δόση κάλυψης. Επειδή κλείνει τα 34 σε δύο μήνες από τώρα.

Μπορεί απλά να είχαν ενοχληθεί επειδή την μεταγραφή αποκάλυψε το SDNA. Όποια κι αν ήταν η «αλήθεια» τους, συνήθως σε τέτοιες κινήσεις η κατάληξη θα είναι «καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς». Ο Γίρι Κόβαρ έκανε μυθικό παιχνίδι στου Ρέντη. Μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, δεν κατάφερε να τον… φρενάρει σε όλο το ματς. Αποφασιστικός, ποιοτικότατος, παθιασμένος, πλήρη επίγνωση της ευθύνης και κυρίως ικανότητα να σηκώσει με άνεση το βάρος που μεγάλωσε γι’ αυτόν μετά την απουσία του Ερνάντεζ.

Η πρόκριση δεν κρίθηκε, υπάρχει ένα ακόμη παιχνίδι. Έγινε για τον Παναθηναϊκό το πρώτο βήμα απλά. Όμως όποια κι αν είναι η κατάληξη, ο Κόβαρ δεν έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ματς αυτό. Υπέγραψε το πτυχίο… αμπαλοσύνης όσων βγήκαν να τον επικρίνουν. Είτε επειδή δεν τον πίστευαν αγωνιστικά, είτε επειδή είχαν άλλους σκοπούς.

Πέρα απ’ τα προφανή με την καριέρα του Κόβαρ και την παρουσία του στην πρωταθλήτρια Ιταλίας για τόσα χρόνια, η αμφισβήτηση στο άκουσμα της μεταγραφής τέλη Μαϊου του 2022, ήταν ασέβεια προς αυτούς που ήθελαν να «στήσουν» την ομάδα με στόχο το ευρωπαϊκό αυτή τη σεζόν. Σωτήρης Πανταλέων, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, Ρούλης Αγραπιδάκης, Παύλος Καραμαρούδης, άνθρωποι που ξέρουν τον Παναθηναϊκό και το άθλημα καλύτερα απ’ τον καθένα. Γιατί επέλεξαν τον Κόβαρ; Δείτε και πάλι το ντέρμπι στου Ρέντη. Παράλληλα, να διαβάζετε την αμφισβήτηση προς τον Ιταλό. Έτσι θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε γιατί η προκαταβολική αμφισβήτηση και δε βοηθά σε τίποτα, αλλά και μπορεί να εκθέσει ανεπανόρθωτα τους εμπνευστές και «εκτελεστές» της.

Γίρι Κόβαρ: Ποιότητα, προσωπικότητα, απάντηση στην ασέβεια και την… ξερολίαση
EVENTS