MENU

Η απουσία του Ιντάλγκο από το παιχνίδι με τον Άθλο δεν κόστισε για τον Ολυμπιακό εκ του αποτελέσματος. Ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι έριξε στη μάχη ως τέταρτο ξένο τον Βραζιλιάνο κεντρικό Γκουσταβάο αφήνοντας εκτός τον Ιντάλγκο. Αυτό έχει διπλή ανάγνωση καθώς ο Γερμανοκουβανός ακραίος αφενός ξεκουράστηκε λίγο πριν τα συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν και αφετέρου ενισχύθηκε η μπροστά ζώνη του Ολυμπιακού κόντρα σε μια ομάδα με ικανότατους κεντρικούς και καλό μπλοκ.

Ο Άθλος ωστόσο ήταν για τα καλά μέσα στο παιχνίδι για δύο σετ κερδίζοντας, μάλιστα, το ένα. Οι Εβρίτες έχουν μια ομάδα με έναν ικανότατο πασαδόρο, σαν τον Κασαμπαλή, αλλά και ένα δίδυμο που πίεσε αρκετά την αντίπαλη πλευρά. Ο Γκένοφ με τον Ντε Πρα πήραν τις περισσότερες μπάλες από τον Έλληνα πασαδόρο και προβλημάτισαν πολύ τον Ολυμπιακό ενώ ταυτόχρονα οι ερυθρόλευκοι δεν έβρισκαν ρυθμό από το μπλοκ.

Το πρώτο σημείο κλειδί για τον Ολυμπιακό ήταν το βάθος του πάγκου. Παρότι ο Κουμεντάκης ξεκίνησε δίπλα στον Χανδρινό, με σκοπό να καλύψει το κενό του Ιντάλγκο, εν τέλει τελείωσε το παιχνίδι με τον Δαλακούρα. Επίσης, σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού αγωνίστηκαν τέσσερις διαφορετικοί κεντρικοί με τον Παγένκ να είναι ο μόνος που έμεινε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό το στοιχείο δείχνει πως ο Τζουλιάνι διαθέτει πολλές εναλλακτικές και εύκολα ή δύσκολα βρήκε τον ιδανικό σχήμα ώστε να πάρει από την ομάδα του αυτό που ήθελε.

Το δεύτερο σημείο κλειδί είναι ο Κουμεντάκης με τον Στερν. Από τη μία, ο Κουμεντάκης συνεχίζει να είναι ο πιο κομβικός παίκτης της ομάδας καθώς συνδέει με επιτυχία άμυνα και επίθεση ενώ έχει σταθερότητα στην υποδοχή και το τελείωμα των επιθέσεων ακόμα και χωρίς να είναι κορυφαίος σκόρερ. Αυτός που συνηθίζει να είναι κορυφαίος σκόρερ για την ομάδα του είναι ο Στερν. Ο Σλοβένος, εκτός ότι παίρνει τις περισσότερες επιθέσεις σε κάθε παιχνίδι, έχει υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Αυτό δίνει την πολυτέλεια στον Τράβιτσα να του δίνει όλο και περισσότερες επιθέσεις και να βρίσκει εύκολους πόντους για τον Ολυμπιακό.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι ο Ολυμπιακός συνεχίζει να προβληματίζει στη μπροστά ζώνη. Στο τέλος του αγώνα με τον Άθλο ο Ολυμπιακός μέτρησε 11 πόντους από μπλοκ ωστόσο αυτό έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τη συμβολή του Χανδρινού σε αυτό το κομμάτι στο πρώτο σετ. Ο νεαρός ακραίος μπορεί να εμφάνισε αδράνεια στην υποδοχή ωστόσο ήταν πιο αποτελεσματικός από όλους στο μπλοκ την ώρα που ο Γκουσταβάο δεν έβρισκε ρυθμό. Ο Παγένκ, με τη σειρά του, παραμένει μια αξιόπιστη λύση στους κεντρικούς χωρίς όμως να κάνει υπερβάσεις αλλά παραμένει σε μια σταθερή απόδοση κοντά στο 7.5 στα 10.

Με λίγα λόγια όταν ο Ολυμπιακός αντέχει στην υποδοχή έχει πάντα μια καλή επιλογή στην επίθεση που ακούει στο όνομα Στερν. Τίποτα, όμως, δε θα δούλευε τόσο άρτια χωρίς τον Κουμεντάκη ο οποίος είναι ο άνθρωπος για τη «βρώμικη» δουλειά. Ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος θα είναι δύσκολοι μήνες και γεμάτοι πίεση για τον Ολυμπιακό αλλά και τον Παναθηναϊκό και σίγουρα οι δύο ομάδες θα χρειαστούν περισσότερους από έναν… ήρωες.

Άντεξε την πίεση και ετοιμάζεται για μαραθώνιο
EVENTS