MENU

Ο Παναθηναϊκός βρήκε στο δρόμο του μια ομάδα πρωταθλητισμού από το γαλλικό πρωτάθλημα και όχι μόνο δε φοβήθηκε αλλά κατάφερε να επικρατήσει με ηχηρό τρόπο. Τι και αν στο πρώτο σετ ο Παναθηναϊκός δεν είχε καλή υποδοχή και αν στο δεύτερο σετ δεν έβρισκε λύσεις από το μπλοκ. Η συνολική εικόνα του τριφυλλιού ήταν τόσο καλή ώστε να καθαρίσει την πρόκριση σε λιγότερο από 50 λεπτά και να μετατρέψει το παιχνίδι της πρόκρισης σε τυπική διαδικασία.

Μπορεί να είναι λίγος ο καιρός που ο Γιάννης Καλμαζίδης βρίσκεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού αλλά η επιρροή του στην ομάδα είναι απόλυτα αισθητή. Δε μιλάμε απλά για την ψυχολογία που αλλάζει μαζί με τον προπονητή αλλά μιλάμε για μια ομάδα με πλάνο και απόλυτη συνέπεια σε ότι κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Αρχικά ο Καλμαζίδης έχει δώσει κίνητρο στην Ανθούλη η οποία έπαιξε ξανά με ωριμότητα και σταθερότητα. Δεν είναι μόνο οι 16 πόντοι της αλλά είναι και τα 4 μπλοκ και πολλές ακόμα φάσεις που χάλασε πάνω στο φιλέ. Μια ταλαντούχα μεν αλλά άπειρη διαγώνια σε αυτή την ηλικία είναι ένα δεδομένο που θέλει λεπτούς χειρισμούς και με τον Καλμαζίδη στον πάγκο η Ανθούλη αποκτά σταθερότητα στο παιχνίδι της και κυρίως ηρεμία.

Η ηρεμία και η καλή ψυχολογία φαίνεται από ένα στατιστικό, τα λάθη. Ο Παναθηναϊκός είχε σχεδόν τα μισά λάθη σε επίθεση και σερβίς κόντρα σε μια ομάδα ικανότατη που πρωταγωνιστεί στο γαλλικό πρωτάθλημα. Είναι πολύ κομβική η συνεισφορά της Παπαφωτίου όσον αφορά το επιθετικό παιχνίδι αφού προσφέρει στις συμπαίκτριές της ιδανικές συνθήκες στην επίθεση. Μάλιστα, το παιχνίδι των κεντρικών γίνεται όλο και πιο έντονο και δεν είναι τυχαίο ότι Μέντιτς και Χατζηευστρατιάδου σημείωσαν μαζί 22 πόντους. Ο Παναθηναϊκός έψαχνε βελτίωση σε αυτό τον τομέα, έναν τομέα που τον οδήγησε σε μεγάλο βαθμό στο περσυνό νταμπλ, και δείχνει ότι πλέον μπορεί να βασίζεται και πάλι στη δύναμη των κεντρικών του.

Σχετικά με την Ανάε, η Αμερικανίδα έψαχνε τα πατήματά της στο ξεκίνημα της σεζόν και κάτι η προσαρμογή της κάτι ο νέος προπονητής την έχουν ανάγει σε βασικό εργαλείο του Παναθηναϊκού. Επιθετικά είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή μαζί με την Μέντιτς με βάση τις φάσεις που τελειώνει ενώ αν εξαιρέσουμε το πρώτο σετ κόντρα στη Ναντ που η υποδοχή της δεν ήταν καλή έχει κάνει μεγάλη βελτίωση σε αυτό το κομμάτι. Κοινώς, η Ανάε είναι ένα πολύτιμο εξάρτημα της πράσινης μηχανής τόσο για την αποτελεσματικότητά της όσο και για την χαλαρότητα που έχει στο παιχνίδι της καθώς μοιάζει να μην πανικοβάλλεται ούτε στα δύσκολα. Η Γκρόθες, δίπλα της στα άκρα, μπορεί να μην είναι το ίδιο επιδραστική με πέρυσι και κόντρα στη Ναντ να μην έλαμψε αλλά παραμένει μια αθλήτρια που είναι έτοιμη να βγει μπροστά στα δύσκολα. Η υποδοχή της μπορεί να είναι το δυνατό της χαρτί αλλά στη Γαλλία δεν ανταπεξήλθε όπως συνήθως, αν και πήρε μόλις 4 υποδοχές κριτήριο που δεν προσφέρει σημαντικά συμπεράσματα. Όταν έπρεπε να τελειώσει επιθέσεις το έκανε σωστά και ας πήρε μόλις 8 πόντους.

Γενικά ο Παναθηναϊκός πήρε μεγάλη δύναμη από το σύνολό του και αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας απέναντι στη Ναντ. Κάθε ομάδα που θέλει να φτάσει ψηλά πρέπει να έχει αυτό το σκεπτικό άλλωστε και έτσι μόνο μπορεί να μετατραπεί από αουτσάιντερ σε νικήτρια. Κόντρα στην ιταλική Κιέρι τα πράγματα θα είναι κάπως έτσι και πάλι. Η Κιέρι είναι ίσως το μεγαλύτερο εμπόδιο που μπορεί να βρει ο Παναθηναϊκός στο Challenge Cup και αν θέλει να γράψει ιστορία πρέπει να δείξει και πάλι ότι σαν σύνολο η ποιότητα του τριφυλλιού μεγαλώνει ραγδαία.

Oh La La και πράσινη μαγεία