MENU

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος όχι απλά οδήγησε την ομάδα του σε μια πολύ σημαντική νίκη αλλά προχώρησε και σε… γενναίο ροτέισον στον πρώτο αγώνα με τη Βίκινγκ. Σε ένα παιχνίδι που όλα έχουν σημασία και δεν πρέπει να χαρίσεις τίποτα στον αντίπαλο αν θες να προκριθείς χωρίς να προβληματιστείς ο Παναθηναϊκός τα έκανε όλα σωστά και πλέον ψάχνει δύο νικηφόρα σετ στην Αθήνα.

Για τους πράσινους δεν είναι μόνο ότι ο Φράγκος έμεινε στον πάγκο παίρνοντας πολύτιμες ανάσες αλλά επιπλέον ο Μάρκου και ο Γεωργίου έπαιξαν περίπου ενάμιση σετ χωρίς να υστερεί σημαντικά η ομάδα. Σαφώς και στο τρίτο σετ οι γηπεδούχοι μπήκαν στη διεκδίκηση του μένοντας κοντά στο σκορ αλλά αποδείχθηκε ότι ακόμα και με βασικές αλλαγές ο Παναθηναϊκός είχε τη δυναμική να επικρατήσει. Ο Μάρκου, μάλιστα, ήταν σημαντικό μέλος του ροτέισον και πέρυσι και είχε πάρει χρόνο συμμετοχής και σε ευρωπαϊκά παιχνίδια όταν ο Ανδρεόπουλος έψαχνε το κάτι διαφορετικό. Άρα ο νεαρός διαγώνιος μπορεί να μην είναι Ερνάντεθ αλλά έχει ικανότητες και κυρίως έχει τη μαγκιά να σηκώσει το βάρος της φανέλας. Όσο για τον Γεωργίου είναι δεδομένο ότι έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης αλλά επίσης και αυτός έχει διάθεση και χαρακτήρα ώστε να ξεκουράσει τον Γιάκοπσεν όποτε χρειαστεί και το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Άκρως ενθαρρυντικό για τους πράσινους, επίσης, είναι η εικόνα του Κόβαρ. Ο Ιταλός συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλές ταχύτητες και φαίνεται πως το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν η κατάλληλη συνθήκη ώστε να τον «ξεμπουκώσει» και να δείξει τον καλό του εαυτό. Η απόδοσή του στο κομμάτι της υποδοχής ήταν εξαιρετικά θετικά αφού άγγιξε το 80% και το δεδομένο αυτό έκανε τη ζωή των πασαδόρων του τριφυλλιού πολύ πιο άνετη. Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι περιορίστηκε στα αμυντικογενή του καθήκοντα καθώς σε επίθεση, σερβίς και μπλοκ ήταν πραγματικός ηγέτης.

Και φυσικά δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε την ποιότητα του Κωστόπουλου. Ο Έλληνας ακραίος ήταν ο βασικός ακραίος μαζί με τον Κόβαρ και η εικόνα του, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, έδειξε πως ο Παναθηναϊκός στερήθηκε έναν καλό ακραίο όσο αναλωνόταν στο να καλύπτει το κενό του λίμπερο.

Το κέρδος του αγώνα, πέρα από το αυτονόητο δηλαδή το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς, είναι πως παίκτες όπως ο Ερνάντεθ, ο Πετρέας και ο Ραγκέλ ήταν συνεπής και θετικοί αλλά δε χρειάστηκε να γίνουν πρωταγωνιστές. Όταν ο Κουβανός σταρ της ομάδας μπορεί να μείνει στον πάγκο χωρίς να παίξει δευτερόλεπτο στο τρίτο σετ και η ομάδα να κάνει τη δουλειά της καλά τότε πολλά χαμόγελα μπορούν να προκύψουν.

Ο επαναληπτικός φέρνει τον Παναθηναϊκό κοντά στην πρόκριση ωστόσο όσο κλισέ και αν ακούγεται κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος δεν είναι… χθεσινός ώστε να πέσει σε τέτοιες παγίδες και να υποτιμήσει τον αντίπαλο και αυτό είναι το βασικότερο. Η πρόκληση της ευρωπαϊκής διάκρισης είναι μεγάλη και αυτό απαιτεί σοβαρότητα και μηδαμινή χαλαρότητα. Αυτό θα είναι το κλειδί για τον Παναθηναϊκό καθώς η ποιότητα στην ομάδα υπάρχει και αυτό δεν το μάθαμε σήμερα.

Οι βίκινγκς φορούσαν πράσινα
EVENTS