MENU

Από τα σημερινά ματς αυτό που προσελκύει το ενδιαφέρον μας είναι το Βαν - Σταντ Μπριοσέν (που είναι ντέρμπι της Βρετάνης).

Η Βαν είναι πρωτοπόρος στον 10ο όμιλο της Νασιονάλ 3 (δηλαδή της 5ης κατηγορίας του γαλλικού ποδοσφαίρου), ενώ η Μπριοσέν βρίσκεται μία κατηγορία πιο πάνω, είναι έκτη στον 4ο όμιλο της Νασιονάλ 2 (χωρίς ελπίδες ανόδου, αφού η Λε Μαν έχει ξεφύγει στη βαθμολογία, αλλά και χωρίς να διαφαίνεται πως μπορεί να κινδυνέψει μπλέκοντας στη μάχη του υποβιβασμού – 11 βαθμοί τη χωρίζουν από τη Λε Μαν και άλλοι τόσοι από την επικίνδυνη ζώνη).

Πέρσι αγωνίζονταν και οι δυο στον 10ο όμιλο της Νασιονάλ 3. Η Μπριοσέν ήταν ασυναγώνιστη και πήρε την άνοδο τερματίζοντας πρώτη (με διαφορά 9 βαθμών από τη δεύτερη), ενώ η Βαν ήταν στην 5η θέση (16 βαθμούς πίσω από την Μπριοσέν). Στους δύο μεταξύ τους αγώνες επικράτησε η Μπριοσέν (1-0 εκτός τον Νοέμβριο, 5-0 εντός τον Απρίλιο!).

Πιο γνωστό «όνομα» η Βαν, η οποία την τελευταία δεκαετία βρέθηκε για τρεις σεζόν στη Β’ Γαλλίας (υποβιβάστηκε το 2012), ενώ το 2009 είχε κάνει τη μεγάλη έκπληξη φτάνοντας στον τελικό του Λιγκ Καπ (νικώντας Νις και Οσέρ), όπου έχασε το τρόπαιο από την Μπορντό. Το 2014 ο σύλλογος δήλωσε πτώχευση και ξανάρχισε απ’ την αρχή (στα τοπικά πρωταθλήματα της Βρετάνης).

Αμφίρροπη η μεταξύ τους αναμέτρηση, κι αυτό φαίνεται και από τις αποδόσεις των κορυφαίων στοιχηματικών εταιριών, οι οποίες το δίνουν αρκετά ισορροπημένο αλλά με φαβορί τη γηπεδούχο Βαν (στο 2,48 ο άσος στην betshop.gr, στο 2,40 στην bet365, στο 2,45 στη stoiximan).

Αμφίρροπες και οι δικές μας… σκέψεις. Με τις δύο ομάδες να προέρχονται από διακοπή σχεδόν τριών εβδομάδων, από τη μία πιθανολογούμε ότι η Βαν (που κάνει πρωταθλητισμό και έχει να δώσει γερή μάχη με τους Ερασιτέχνες της Μπρεστ και την Πλαμπενέκ για τη μία θέση της ανόδου) θα πρέπει να έχει διατηρηθεί σε υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας, από την άλλη όμως μια καλή πορεία στο Κύπελλο φαντάζει ως σημαντικότερος στόχος για την Μπριοσέν (που στο πρωτάθλημά της δεν έχει να κυνηγήσει κάτι ιδιαίτερο).

Στη Νότια Βρετάνη βρίσκεται η Βαν, στη Βόρεια το Σεν Μπριέκ που εδρεύει η Μπριοσέν (είναι σαν να παίζουν Λοριάν εναντίον Γκινγκάμπ). Οι δύο πόλεις απέχουν οδικώς γύρω στα 120 χλμ. (η Μπριοσέν έχει μισθώσει πούλμαν για τους οπαδούς της). Παρατηρώντας τον χάρτη συνειδητοποιούμε ότι το Σεν Μπριέκ βρίσκεται αρκετά κοντά στην ακτή (της Αρμορικής) που επέλεξαν οι Ουντερζό και Γκοσινί για να τοποθετήσουν γεωγραφικά το γαλατικό ψαροχώρι του… Αστερίξ!

Κοινό στοιχείο μεταξύ τους: Και οι δύο έχουν Σενεγαλέζο βασικό γκολκίπερ (τέως διεθνής με την Ανδρών ο Ντιαγέ της Μπριοσέν, τέως διεθνής με τη U20 ο Σι της Βαν) και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες τους είναι Γάλλοι.

Επιλέγουμε το διπλό της Σταντ Μπριοσέν σε απόδοση 2,69 στην betshop.gr

Επιδρομή των Αστερίξ και Οβελίξ στη Νότια Αρμορική!