MENU

Σήμερα το μενού δυστυχώς (για εμένα) δεν έχει πρωταθλήματα που παρακολουθώ. Σεμνά και ταπεινά, καταπιάνομαι με τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στη θεωρία λοιπόν, αν ήμουν φίλαθλος της Ριέκα, θα ήμουν πολλαπλά στεναχωρημένος για την ήττα με 2-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Η ομάδα μου βλέπετε, είναι καλή όταν παίζει με στόχο να κλέψει ένα παιχνίδι, αλλά δεν με πείθει όταν πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία και να κερδίσει ματς μέσω αγωνιστικής υπεροχής.

Το φαντάζονται και οι εταιρίες αυτό, καθώς στο σετ αποδόσεων η Ριέκα προσφερόταν ως πολύ οριακό φαβορί απέναντι στην Ολυμπιακό. Η betshop.gr είχε τον άσο στο 2,65, η bet365 τον πρόσφερε με 2,75 και η stoiximan έπαιζε στο 2,70. Να σας πω την αλήθεια, από τη στιγμή που εκτιμώ ότι ο Ολυμπιακός θα προκριθεί, θεωρώ ότι το σετ θα έπρεπε να είναι ανάποδο, ήτοι με τους «ερυθρόλευκους» σε ρόλο οριακού φαβορί. Ετσι και κατέληξε σήμερα το πρωί στις δύο από τις τρεις κορυφαίες εταιρίες της αγοράς να παίζεται φαβορί ο Ολύμπιακός (2,65 στην betshop.gr, 2,82 stoiximan) και μόνο η bet365 να εξακολουθεί να προσφέρει φαβορί του 2,70 τη Ριέκα.

Στη θεωρία των ποδοσφαιρικών στιλ, αν η Ριέκα θέλει να προκριθεί σήμερα πρέπει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Οσες ατέλειες και αν έχει στην αμυντική λειτουργία ο Ολυμπιακός, θα χρειαστεί να υπάρξει απρόσμενος πολλαπλασιαμός αυτών, προκειμένου οι Κροάτες να σημειώσουν δύο γκολ και άνω. Στη θεωρία πάντα…

Δύο λοιπόν, τα σενάρια στη θεωρία μου. Είτε η Ριέκα πάει το ματς στα… μουλωχτά με την ελπίδα να νικήσει με 1-0 είτε βγαίνει να παίξει επιθετικά και ό,τι της βγει. Και στα δύο σενάρια ο Ολυμπιακός δεν με έχει πείσει ότι θα κρατήσει το μηδέν στην άμυνά του. Και στα δύο όμως, με έχει πείσει ότι φάσεις ώστε να σκοράρει θα τις έχει.

Κρατάω λοιπόν, ως επιλογή το 2,30 που πληρώνει στην betshop.gr το over 2,5, ελπίζοντας ότι η θεωρία μου θα εμφανιστεί στο γήπεδο και ο Ολυμπιακός θα σκοράρει. Αν το κάνει, υποχρεώνει τη Ριέκα να εγκαταλείψει το στιλ παιχνιδιού που της αρέσει και την οδηγεί σε μη αρεστά μονοπάτια.

Το ποντάρισμα δεν θα είναι υψηλό, διότι όπως σας έχω αναφέρει δεν με ενθουσιάζει η ενασχόληση με τα Κύπελλα (ευρωπαϊκά και μη) όταν δεν έχω ξεκάθαρη γνώση των ομάδων (βλ. Ριέκα).

Καλές εμπνεύσεις να έχετε.

Αν σκοράρει ο Ολυμπιακός, έχει τύχη το over