MENU

Η έβδομη γενιά του παγκοσμίως επιτυχημένου premium μοντέλου στην μεσαία κατηγορία είναι εδώ.

Η νέα BMW Σειρά 3 Sedan ήρθε με αναβαθμισμένες σπορ επιδόσεις, νέα σχεδιαστική γλώσσα, εκτενείς βελτιώσεις στο εσωτερικό και πρωτοποριακές τεχνολογίες υποστήριξης, ελέγχου και λειτουργίας και συνδεσιμότητας.

Διατίθενται συνολικά με έξι εκδόσεις κινητήρων για το λανσάρισμα. Τετρακύλινδρα μοντέλα βενζίνης, τετρακύλινδροι κινητήρες diesel, και ένας εξακύλινδρος κινητήρας diesel. Λίγο αργότερα, ένα BMW M Performance μοντέλο και μία έκδοση BMW iPerformance με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης θα προστεθούν στη γκάμα.

Στη νέα 3άρα sedan παρατηρεί κανείς ακόμα πιο σπορ δυναμική συμπεριφορά με εκτενώς αναβαθμισμένη τεχνολογία πλαισίου, νέα τεχνολογία αποσβεστήρων, πιο άκαμπτη δομή αμαξώματος και βάσεις ανάρτησης, φαρδύτερα μετατρόχια, ελαχιστοποιημένο βάρος, χαμηλό κέντρο βάρους και ομοιόμορφη κατανομή βάρους 50 : 50.

Οδηγικά, στη σύντομη βόλτα που είχαμε μαζί της μέχρι να την πάρουμε για ολοκληρωμένη δοκιμή, καταλαβαίνει κανείς πως είναι η καλύτερη 3άρα συνολικά που έχει κατασκευαστεί τα τελευταία 40 χρόνια που κυκλοφορεί το μοντέλο. Σταθερή, ευέλικτη, με ελαστικούς κινητήρες και ασφάλεια σε κάθε κίνηση. Παράλληλα, η πολυτέλεια και η άνεση ξεχωρίζει.

Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει προβολείς full-LED και σκούρα πίσω φώτα LED, ενώ προβολείς LED με περισσότερες λειτουργίες, προβολείς Adaptive LED με BMW Laserlight για αντιθαμβωτική δέσμη μεγάλης σκάλας (με εμβέλεια περίπου 530 m) και εμπρός προβολείς LED διατίθενται προαιρετικά.

Είναι αισθητά βελτιωμένη πίσω η ορατότητα και η πρόσβαση στο πίσω τμήμα της καμπίνας γίνεται ευκολότερα με περισσότερο χώρο για τα πόδια. Ο χώρος αποσκευών είναι στα 480 λίτρα με καλύτερη χρηστικότητα από του προηγούμενου μοντέλου.

Στη νέα 3άρα είναι εκτεταμένη η γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού, κάτι που προετοιμάζει το δρόμο για την αυτοματοποιημένη οδήγηση.

Το σύστημα Collision & Pedestrian Warning με λειτουργία πέδησης, βρίσκεται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Προαιρετικό είναι το Driving Assistant Professional, που περιλαμβάνει συστήματα όπως Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, Steering & lane control assistant (που βοηθά στην καθοδήγηση του αυτοκινήτου από στενά περάσματα), συστήματα προειδοποιήσεων παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Change Warning) και πλευρικής σύγκρουσης (Side Collision Warning), Evasion Aid για αποφυγή εμποδίων, προειδοποιήσεις διέλευσης κυκλοφορίας (Crossing traffic warning system), Προτεραιότητας (Priority warning) και Λάθους κατεύθυνσης στον αυτοκινητόδρομο (Wrong-way warning system). Επίσης, διατίθεται και η νέα γενιά του BMW Head-Up Display.

Νέα συστήματα σχεδιασμένα για να διευκολύνουν το παρκάρισμα και τους ελιγμούς είναι τα: Parking Assistant με αυτοματοποιημένη διαμήκη και εγκάρσια καθοδήγηση για είσοδο και έξοδο από χώρους στάθμευσης, Reversing Assistant (ένα ιδαίτερο και πρωτοποριακό σύστημα που αποθηκεύει την πορεία σου για 500 μέτρα και εάν βρεθείς σε αδιέξοδο, το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας όπισθεν ακολουθεί ακριβώς την πορεία σου και σε γυρίζει πίσω αυτόνομα), Park Distance Control και κάμερα οπισθοπορείας.

O νέος BMW Intelligent Personal Assistant είναι ένας ευφυής, ψηφιακός βοηθός ενσωματωμένος στο αυτοκίνητο. Μέχρι στιγμής, κανένας άλλος ανταγωνιστής δεν αφήνει τον οδηγό να δώσει σε σύστημα ένα όνομα της επιλογής του! Ο Προσωπικός Βοηθός (Personal Assistant) είναι ο ειδικός στο αυτοκίνητο και απαντά σε απλές, καθημερινές φωνητικές εντολές, για να βοηθήσει τον οδηγό σε διάφορα καθήκοντα, όπως βελτίωση της παραγωγικότητας και ψυχαγωγία στο αυτοκίνητο.

Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει πίνακα οργάνων με μέγεθος οθόνης αυξημένο από 2,7 σε 5,7 ίντσες και Control Display με διαγώνιο οθόνης από 6,5 – 8,8 ίντσες. Προαιρετικό είναι το BMW Live Cockpit Professional με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3-ιντσών και Control Display 10,25 ιντσών με προσαρμοζόμενες και εξατομικεύσιμες ενδείξεις.

Οι τιμές της νέας 3άρας sedan ξεκινούν από 49.550 ευρώ για την 2λιτρη βενζινοκίνητη 330i των 258 ίππων.

Επίσης, να προσθέσουμε εδώ, ότι η BMW Hellas, στηρίζει τη νέα προσπάθεια του Μιχάλη Ζαμπίδη με τη νέα σειρά 3.

Η νέα BMW Σειρά 3 Sedan ξεχωρίζει (δοκιμή)
EVENTS