MENU

Η Fiat αποκάλυψε το νέο 500X Sport στο τεχνικό κέντρο, "Luigi Ridolfi", της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στη Φλωρεντία (FIGC).

Η επιλογή του μέρους έγινε τόσο για να τιμηθεί η 20χρονη συνεργασία της Fiat με την Ομοσπονδία, αλλά και για να τονιστεί η σχέση του νέου μοντέλου με την ευρύτερη έννοια των σπορ.

Η νέα έκδοση που προστίθεται στην οικογένεια του 500Χ προσφέρει μια σειρά εκτεταμένων τεχνικών αλλαγών.

Εφοδιασμένο με το νέο βενζινοκινητήρα 1.3 Turbo FireFly, απόδοσης 150 ίππων και 270Nm ροπής, νέα ανάρτηση, χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος, νέα ρύθμιση στο σύστημα διεύθυνσης και τροχούς ελαφρού κράματος 19 ιντσών με ελαστικά υψηλών επιδόσεων το 500Χ Sport είναι το πρώτο σπορ crossover από τη Fiat.

Το σύστημα διεύθυνσης απέκτησε νέα ρύθμιση για πιο άμεση απόκριση και πληροφόρηση, ενώ αλλαγές έγιναν και στην ανάρτηση όπου τοποθετήθηκαν αμορτισέρ τεχνολογίας FSD (Frequency Selective Damping) για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια, ευελιξία και ασφάλεια, χωρίς καμία παραχώρηση στον τομέα της άνεσης.

Οι παραπάνω αλλαγές σε συνδυασμό με τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων των 19 ιντσών αύξησαν την πλευρική επιτάχυνση κατά 8% -σε σχέση με ένα αντίστοιχο 500Χ Cross με τροχούς 18 ιντσών- μείωσαν την υποστροφή κατά 26% και την υπερστροφή κατά 17%.

Η έκδοση Sport διαθέτει νέα στοιχεία στην εμφάνιση της που τη διαφοροποιούν και παράλληλα ενισχύουν περαιτέρω το δυναμικό της χαρακτήρα.

Οι ειδικά σχεδιασμένοι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, τα σπορ πλαϊνά μαρσπιε και το ειδικό φινίρισμα στους καθρέπτες και τις χειρολαβές δίνουν το στίγμα του μοντέλου.

Το σήμα Sport στα εμπρός φτερά, ο διαχύτης και η διπλή χρωμιομένη απόληξη της εξάτμισης ολοκληρώνουν την εικόνα μαζί με τους νέους τροχούς των 18 ή προαιρετικά των 19 ιντσών.

Παράλληλα για όσους αναζητούν μια ακόμα πιο ξεχωριστή εμφάνιση η Mopar, επίσημη μάρκα υπηρεσιών After Sales του ομίλου FCA, προσφέρει μία πλήρη γκάμα αξεσουάρ.

Αντίστοιχα και στο εσωτερικό μια σειρά στοιχείων όπως η σκούρα επένδυση στις εμπρός κολόνες, το νέο τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος, ο επιλογέας αλουμινίου, αλλά και οι κόκκινες λεπτομέρειες τονίζουν το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου.

Προαιρετικά διαθέσιμη είναι και η επιλογή της επένδυσης του πίνακα οργάνων και του τιμονιού με Alcantara, ένα στοιχείο που ενισχύει περαιτέρω την αίσθηση δυναμισμού και πολυτέλειας.

Το νέο 500X Sport, στο βασικό εξοπλισμό έχει τα φώτα τεχνολογίας Full LED που προσφέρουν αυξημένη απόδοση κατά 160% σε σχέση με τα φώτα αλογόνου καθώς και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, ενώ η λίστα με τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης είναι πλήρης διαθέτοντας εκτός των άλλων, αυτόματο φρενάρισμα, σύστημα επόπτευσης τυφλής γωνίας, adaptive cruise control και σύστημα ενεργής προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας.

Αντίστοιχα το σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης Uconnect με την οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης των 7 ιντσών προσφέρει μια λύση συνδεσιμότητας χάρη και στη συμβατότητα του με τις εφαρμογές Apple CarPlay και Android Auto.

Το νέο Fiat 500X θα είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά τον προσεχή Νοέμβριο.

Η γκάμα κινητήρων του μοντέλου θα περιλαμβάνει τον 1.3 Turbo FireFly 150hp με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT και τον κινητήρα Diesel 1.6MTJ 120hp με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο DCT.

Η Fiat αποκάλυψε το νέο 500X Sport